Bors cu urzici




Se zice ca daca au aparut urzicile,primavara si-a intrat in drepturi iar noi nu mai murim de foame(asa auzeam si eu pe la mama)!!!!
Mare dreptate aveau batranii nostri pentru ca intradevar,primavara cu atatea verdeturi sanatoase si naturale,nu ai cum sa mori de foame,doar daca nu-ti plac!!!


Ingrediente:500g urzici,1ceapa,5-6cartofi,1cutie cu ciuperci,1l de bors,2linguri vegeta,3linguri ulei,1borcan cu rosii puse de mine,5linguri zarzavat de la borcan,2linguri orez,sare,4-5 oua pentru cine nu tine post,leustean


Urzicile,curatate foarte bine de impuritati,spalate in multe ape,le pun in oala cu apa care clocoteste pe foc si le tin 5min;dupa acest timp,le scurg fara sa arunc apa;in alta oala cu ulei pun sa se caleasca ceapa tocata marunt,ciupercile scurse si clatite,zarzavatul,rosiile,vegeta,dupa cateva minute,adaug urzicile taiate,cartofii curatati spalati si taiati cubulete,adaug apa de la urzici,pun capacul si las sa fiarba incet 30-40min;daca sunt fiert cartofii,adaug borsul pe care l-am fiert separat,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca sparg pe rand cate un ou;peste 5min opresc focul si pun sa se raceasca in farfurie pentru ca se serveste rece cu ceapa verde.Cand voi gasi pe tarabe in piata toate ingredientele de care am nevoie,voi posta o alta reteta de bors cu urzici;va recomand in aceasta perioada sa consumati cat mai multe urzici si nu numai,pentru ca sunt foarte sanatoase.

3 comentarii:

  1. Ce mancarica buna! Lulu, ca semn al pretuirii mele te asteapta un premiu virtual la mine pe blog, te invit sa-l iei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lulu, ai un premiu la mine, te astept sa*l iei daca doresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Yumi,yumi, ce bunatate de ciorbica ai facut aici...pot sa gust si eu ?

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme