Cozonac







Ingrediente:1kg faina de buna calitate,50gdrojdie,5oua,1/2lingurita de sare,100gunt,50ml ulei,1cana zahar,mirodenii(coaja de lamaie,portocala,esenta de vanilie), lapte;pentru umplutura:1cana nuci macinate,1cana cu mac,arome,2pahare cu zahar,200ml lapte



Pentru aluat,nu am specificat cantitatea de lapte,pentru ca ouala sunt de diferite marimi iar cateodata si faina inghite lapte mai mult decat e nevoie;mie de obicei,imi intra cam 1cana de lapte.



Drojdia inmuiata cu putin lapte caldut si 1lingura de zahar,o las la dospit 10-15min



ouale mixate bine cu sare, zahar si mirodenii pana-si dubleaza volumul,torn in vasul cu faina cernuta,de asemenea si drojdia si incep sa amestec totul cu lapte caldut,pana toate ingredientele sunt omogenizate si aluatul este lipicios;intr-un vas pe foc amestec untul cu ulei si incep framantatul punand cate putin;nu este obligatoriu sa se framante ore,daca faina si drojdia sunt de buna calitate,este imposibil sa nu rezulte un cozonac frumos;eu framant aluatul,pana termin grasimea de pus si nu se mai lipeste de palme;in situatia in care este prea tare coca,eu mai framant cu smantana;acopar vasul cu o patura si-l las intr-un loc cald si ferit de curent;intre timp,pregatesc tavile si umplutura:pentru nuca,amestec cu jumatate din zahar si jumatate din lapte pe foc,restul amestec pentru umplutura de mac;dupa ce a crescut aluatul,rup din el cate 2



bucati mai mici sau mai mari,depinde de tavi,aplatizez coca cu palmele,pun umplutura si rulez,la



fel procedez cu a doua apoi le impletesc si le pun in tava unsa cu unt;las tava sa creasca aluatul pana la baza,dau cu galbenus de ou,deasupra pun diferite seminte si dau la cuptor la foc moderat 40min,depinde de cuptor;cu cele doua umpluturi,fac un colacel impletit si-l pun la copt in forma de guguluf

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme