Prajitura cu menta


Ingrediente blat:4oua plus un albus de la crema,5linguri zahar,5linguri cu varf faina,3linguri cacao, 100g ciocolata menaj,1praf de copt,sare,60ml apa calduta

Ingrediente crema:200g unt,100g margarina,20linguri sirop de menta,1cana zahar pudra,1galbenus

Ingrediente glazura:200g ciocolata menaj,5linguri sirop de menta,50g unt,1lingura ulei

Sirop:200ml apa fiarta,5linguri sirop de menta

Galbenusurile,batute bine cu sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa,adaugi cate putina apa,ciocolata data pe razatoare si tot cate putin din faina amestecata cu cacao si praful de copt;totul se amesteca cu albusurile batute spuma ;rastorni totul in tava cu hartie de copt si tii la cuptor 25-30min

Pentru crema,freci untul cu margarina la temperatura camerei,adaugi zaharul pudra,galbenusul si siropul;pentru glazura,pui toate ingredientele intr-un bol,dai la microunde,apoi amesteci bine cu o lingura

Blatul,bine racit,il tai in doua pe orizontala,prima foaie o insiropezi,pui jumatate din crema apoi glazura si dai la frigider cateva ore;pui al doilea blat,insiropat,restul de crema,deasupra razi ciocolata si dai la rece.

Sfatul meu:daca ti s-a taiat crema de unt,pui vasul in bain-marie si continui mixarea;se va lega imediat.
Am fost atentionata de un anonim ca nu am spus sursa inspiratiei acestei prajituri;daca s-ar fi uitat la comentarii ar fi vazut acolo dar pana la urma cred ca are dreptate pentru ca aici trebuia spusa sursa; voi tine cont pe viitor!!
Mi-a placut atat de mult si nu numai mie,incat am repetat prajitura,de aceea ultimile poze sunt diferite.

9 comentarii:

  1. Pentru aceasta minunata prajitura,m-am inspirat din reteta lui Gabi de pe bucataras.ro
    nu este aceeasi formula,doar o inspiratie,in functie de ingredientele pe care le-am avut;a iesit,super delicioasa!incercati

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu sursa de inspiratie sau fara, arata bine prajiturica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare buna trebuie sa fie daca e cu aroma de menta! imi place

    RăspundețiȘtergere

  4. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "fritters dovleac reteta" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

    RăspundețiȘtergere
  5. O prajitura foarte aratoasa cum de fapt sunt mincarurile tale Lulu,bravo!

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte interesanta prajitura ! felicitari Lulu ! !

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina si interesanta si delicioasa si usor de facut dar mai ales aromata!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme