Dulceata de capsune































Ingrediente:2kg de capsuni,1kg de zahar,1lamaie











Capsunile curatate,spalate,le pui intr-un vas in straturi intercalate cu zahar si sucul de lamaie;dupa 4-5 ore le pui la fiert la foc mare,spumuiesti,amesteci sa nu se lipeasca;atentie mare ca se umfla foarte repede;dupa 30-40min,facand testul cu picatura in apa rece,pui dulceata fierbinte in borcane,etichetezi si depozitezi la rece.











Eu,pregatesc gemurile si dulceturile la foc mare din mai multe motive:
se reduce timpul de fierbere
se elimina riscul de a se prinde de fundul vasului
si cel mai important,fructele  isi pastreaza culoarea si aroma
Pentru ca reteta e neschimbata,am facut dulceata si in acest an(2016)


































0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme