Carnati


Pentru ca tot se apropie sarbatorile,sa va spun modul meu de preparare,reteta mostenita de la tatal meu,de 40de ani o pregatesc fara sa scot sau sa adaug ceva
Am vazut retete de carnati cu care nu sunt de acord cand am citit,dar fiecare cu gustul personal,eu am o problema atunci cand este vorba de un preparat traditional,nu schimb nimic,nu adaug in plus nimic,doar cantitatile difera!
AVEM NEVOIE DE:6kg de carne grasa(poala),4kg de carne slaba(pulpa),pentru inceput 4linguri cu sare,500g de usturoi,(cine nu consuma usturoi,poate pune mai putin,dar rezultatul nu va mai fi acelas),1ceasca  cu  fulgi de ardei iute rosu sau mai putin depinde de gust,3linguri cu cimbru uscat de la Kotanyi,2cani cu vin alb,intestine de porc;sa stiti ca tot secretul in sensul bun al cuvantului,este vinul si ardeiul iute rosu;nu condimente de la plic!                                                                                                                       CUM SE PROCEDEAZA:carnea tocata,o amestec cu toate ingredientele,mai putin fulgii de ardei,pentru ca-i pun cu masura;adica pe masura ce am amestecat carnea,fac o chifteluta o prajesc si-mi dau seama ce mai trebuie,tot la fel procedez si cu sarea.Pentru ca din aceasta cantitate de carnati rezultati merg si la fete,fac doua categorii;mai iuti dupa gustul nostru si mai putin iuti,spre deloc;toata carnea trebuie framantata bine,rezultand aproape o pasta;asa toate aromele si toate gusturile,devin una singura;dupa cum s-a observat nu pun nimic altceva decat cele scrise;nici macar piper negru;punand ardei rosu ii da carnatului o iuteala dulce,pe cand piperul este doar iute;daca nu vreti sa folositi vin,adaugati apa calda la framantat pentru ca este necesar un lichid in amestec,dar va spun eu ca vinul este foarte bun,dar atentie sa fie un vin de calitate pentru ca nu vreau sa fiu "blagoslovita"!!eu am vin facut de sotul meu dar in fiecare an cumpar o sticla Premium.        Pregatesc intestinele spalate si montez masina de tocat,umplu intestinele iar dupa ce am terminat,dau carnatii afara pe sarma sa se zvante pana a doua zi, apoi pun cate 6-8buc.in pungi si le bag la congelator.Aceasta este reteta tatalui meu pe care o folosesc de ani de zile si nu am de gand s-o schimb.Daca vreti sa-i pastrati mai mult timp la congelator,va recomand sa-i ambalati cate 4,maxim 6buc.in folie de aluminiu apoi in punga de plastic;cu aceasta metoda,carnatul isi pastreaza si culoarea si gustul,de parca ar fi facut cu cateva zile in urma;eu pastrez cativa pana la Paste!
Sertarul de la congelator cu pungi cu carnati,pusi dupa metoda spusa mai sus!
2017,ne pregatim pentru sarbatori!!

De aceasta data treaba a mers mai repede pentru ca ne-am cumparat "scula"inteligenta!!
Probabil ca ati observat,eu nu pun piper pentru ca piperul este doar iute,pe cand ardeiul rosu da un gust dulce iute,de asemenea nu folosesc nici boia iute sau dulce,pentru ca are un miros care mie nu-mi place,asa ceva la nimic nu folosec,dar stiti si voi ca gusturile nu se discuta dar gusturile mele parca sunt prea pretentioase cum ar spune sotul meu,nu comentez mai mult pentru ca oricum ar fi,eu nu ma voi schimba pentru nimeni!!


3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme