Tiramisu cu fructe la pahar


Ingrediente;300g piscoturi de sampanie,300g crema de branza de vaci(grasa),1cana cu frisca,1cana cu cafea lichida,fructe de orice fel,eu am pus de padure,ca am pus la congelator,1lingurita cacao,arome dupa preferinta

In cupe,pui jumatate de piscot inmuiat in cafea,deasupra 1lingurita de amestec de branza,frisca si arome,peste branza cateva fructe bine scurse,iar piscot inmuiat si tot asa pana la gura paharului;deasupra am facut un mot de branza cu o capsuna iar intr0o parte un piscot si am pudrat cu cacao.Bineinteles ca adevaratul tiramisu nu se face asa,dar nu cred ca sunt persoane care sa nu fi facut si o alta varianta,la fel de buna;de aceasta data,garantez.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajiturele cu tarate de grau


Prajiturele,bune la ceai,cafea,sanatoase,bune chiar si in diete dar mai ales foarte simplu de pregatit!

Ingrediente:1cana tarate,1cana lapte,1cana mere rase,1/3cana ulei,1ou,2cani faina,1praf de copt,sare,1lingurita scortisoara,1/3cana zahar brun

Intr-un castron,se amesteca totul pana la omogenizare,apoi cu lingurita,eu le-am pus in forme de briose sau se mai pot pune direct in tava pe hartie de copt;se tin la cuptor 20min

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Clafoutis cu fructe


Clafoutis,este un desert clasic francez,care se coace intr-o singura forma de tarta,sau forme mici individuale;deci mai pe romaneste spus,Tarta cu fructe
Aceasta este o cu totul alta reteta decat clasicul Clafoutis

Ingrediente:fructe de orice fel,proaspete,congelate sau din compot,2linguri coniac,3linguri faina,3linguri zahar brun,3oua,1fiola esenta de vanilie,lapte la nevoie

Fructele se lasa la scurs,apoi se pun intre prosoape de hartie sa se usuce bine;pui cateva in fiecare forma,le stropesti cu coniac si le lasi deoparte;intr-un castron,amesteci toate ingredientele fara ordine,iar lapte pui cate putin pana ajungi la consistenta unui chec,cam 100ml depinde si de oua cat sunt de mari;torni acest amestec peste fructe,pui formele intr-o tava mare si le coci 20-30min iar la sfarsit le pudrezi cu zahar.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Mic dejun pentru barbati


De foarte mult timp,am primit niste forme ciudate pe care nu le pot folosi in public,nici chiar in familie unde sunt copii;doar pe aceasta,avand forma de buze,de aceea am numit mic dejun pentru barbati

Ingrediente:paine toast,felii de salam ,oua,sare,piper,putin cascaval,1fir de ceapa verde pentru ornat

Am facut o omleta din oua,sare,piper si putin cascaval ras,pentru ca omleta sa fie perfecta,pun sa se incinga tigaia de tefal,rastorn ouale,dau focul la minim,pun capacul si in cateva minute omleta este gata;la fel procedez si cu feliile de salam;feliile de paine le tai cu forma,apoi le prajesc,deasupra,tot taiat cu forma pun omleta si salamul ornez si-i dau sotului micul dejun.Nu e cine stie ce reteta,m-am jucat intr-o zi,neavand ce face.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Rulou de peste










Ingrediente:3fileuri de peste alb,1lingura cu unt,1ceapa verde,1-2 ciuperci,marar,patrunjel,oregano daca se poate proaspete,sare,piper,2oua,faina,pesmet,ulei pentru prajit

Fileurile,spalate apoi tamponate cu prosoape de hartie,1bucata-l tai cubulete,il calesti cu ceapa,ciupercile tocate marunt,totul condimentat si adaugat verdeata;aceasta compozitie,o imparti pe cele doua fileuri,le rulezi,le prinzi cu scobitori,le dai prin faina,ou batut si pesmet de doua ori apoi le prajesti in ulei mult si le scoti pe servetele de hartie pentru a absoarbe uleiul in exces;se servesc cu orice garnitura de orez sau cartofi.Eu am ales cartofii taranesti

2cartofi curatati,spalati,taiati cubulete,i-am fiert in apa cu sare;intre timp,am prajit 50g de bacon cubulete in o lingura de unt iar cand au fost fierti cartofii,i-am adaugat scursi,peste bacon;am condimentat si i-am pus alaturi de rulou.Va recomand sa-l incercati.
Se mai poate servi si drept aperitiv,taiat pe diagonala si pus pe platou

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Clatite gratinate




Ingrediente:2oua,lapte,faina,sare,2cani cu nuca macinata,2linguri zahar,1lamaie,iar pentru graten:3oua,2cani cu lapte


Din oua,lapte,un praf de sare si faina faci un aluat de clatite apoi le faci pe ele;dupa ce ai terminat de facut le umpli cu nuca amestecata cu lamaie rasa si zahar,le rulezi apoi le pui intr-un vas de yena iar deasupra gratenul din oua batute bine cu laptele;dai vasul la cuptor 30min;sunt delicioase si calde si reci

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Peste cu masline







Ingrediente:1kg de peste alb,eu am avut pastrav somonat,de unde credeti?l-am adus din Italia cand am fost de sarbatori la copii,1lamaie,1ceapa rosie,100g masline fara samburi,2catei de usturoi,3-4linguri ulei de masline,3cartofi,sare,piper,patrunjel verde,folie de aluminiu



Intr-un bol,pui ceapa taiata julien,usturoiul taiat marunt,maslinele taiate rondele,cimbru,sare,piper,ulei de masline si amesteci bine;pestele(era curatat),l-am taiat in bucati ca si cotletele si l-am spalat;cat s-au mai scurs bucatile,am pregatit folia,am uns-o cu ulei,am pus 2rondele de lamaie curatata de coaja(ca pe mar),deasupra o bucata de peste iar pe langa el cate 2-3 linguri de ceapa cu masline;am mai stropit cu ulei deasupra,apoi am impachetat pestele avand grija ca partile laterale sa fie ridicate in sus;am pus pachetele in tava si am dat la cuptorul incins 30min(nu mai mult,pentru ca ceapa trebuie sa fie crocanta).In acest timp,cei 3cartofi,curatati,spalati,taiati cubulete,i-am pus la fiert in apa cu sare.Dupa ce s-a scurs timpul,am luat cu grija cate un pachet si am scurs sucul care s-a format,intr-o tigaie;am adaugat cubuletele de cartofi,am condimentat cu sare,piper,patrunjel si am pus pe farfurie,alaturi de pestele din pachet;este un deliciu.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cosulete cu fructe




Ingrediente:30g unt,4-5foi de placinta,fructe de orice fel,proaspete sau congelate,2-3 linguri de crema de branza Philadelphia


Ungi 6forme de briose cu unt topit,foile de placinta le tai in patrate,fiecare patrat uns cu unt si asezat in forma astfel incat colturile patratelor sa nu se suprapuna;in fiecare forma,pui cate 5-6 foi.Formele,le pui intr-o tava si le dai la cuptor pentru 6min,dupa care le lasi sa se raceasca.In acest timp,faci un piure din 1-2fructe nezemoase,amesteci cu branza,pui in cosulete cate 1lingura din compozitie iar deasupra fructe taiate cubulete daca sunt mari sau intregi.Se servesc imediat,altfel se inmoaie cosuletul.Pentru servire,alaturi de cosulet,eu am pus samburi de rodie.Aceste cosulete se pot umple cu orice inventie va trece prin minte;sunt de efect atunci cand aveti musafiri. Succes!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Hamsii prajite cu sos de usturoi


Ca o mica introducere,vreau sa va spun ca familia mea,este o mare devoratoare de peste,datorita faptului ca m-am nascut si am crescut langa Dunare,in mijlocul pescarilor,de aceea sa nu se mire nimeni ca majoritatea retetelor postate de mine,vor fi cu peste.Intr-o zi,mi-am adus aminte,de felul cum mancau fetele mele acesti mici pestisori prajiti;fiecare cu farfuria ei,se asezau in pat si se uitau la tv,iar in cateva minute,farfuria se golea;nu este o reteta deosebita,ci mai mult este un fel de mancare,atunci cand suntem in criza de idei(pentru mine este)

Ingrediente:1kg de hamsii proaspeti sau congelati,2cani cu faina,sare,1ceasca de ulei pentru prajit,1capatana de usturoi,2-3linguri de ulei pentru mujdei,1ceasca de lapte batut

Eu,cand curat acesti pestisori,nu am nevoie de cutit;rup capul,trag in jos spre burta si ies si intestinele;spal pestele,il pun sa se scurga,il dau cu sare si-l mai las putin sa se sareze.

Intr-un bol,pun faina,iau cate o mana de peste,il amestec cu faina,il scutur printre degete de surplusul de faina,apoi il pun la prajit in baie de ulei;dupa ce s-a rumenit,il scot pe prosoape de hartie,fac mujdeiul de usturoi si ca sa-i mai ia din tarie,eu il amestec cu lapte batut;pun intr-un bol mic sosul,de jur imprejur pestele si..pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Quiche Lorraine


Am intalnit multe retete de quiche(mai pe romaneste este un fel de tarta) si toate persoanele,spun ca-i reteta originala.Aceasta reteta este adusa de la "mama ei"din Franta si pot spune si eu acelasi lucru dar adevarul nu-l stie nimeni,pana la urma fiecare o pregateste cu ce are pentru ca gustul ramane la fel,adica unul foarte bun!!!
Ingrediente:1pachet de foitaj,300g bacon,partea alba de la 1praz,3linguri ulei de masline,300g branza de capra,200g smantana,7oua,sare,piper
Tava de tort cu fund detasabil,se captuseste cu aluat;intr-o tigaie cu uleiul incins se caleste baconul taiat cubulete si prazul rondele,se condimenteaza cu sare si piper;jumatate din aceasta ceapa se pune in forma,deasupra bucatele de branza,3oua intregi si 4galbenusuri,se bat bine ,se amesteca cu smantana,se rastoarna peste branza iar deasupra restul de ceapa;se da la cuptor 30min.si se serveste calda.Pofta buna!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme