Chec cu albusuri




Ingrediente:8albusuri,200g zahar,1praf de copt,100g unt,2linguri faina,100g stafide,arome
Untul frecat cu zahar si arome,adaugi faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile spuma si amesteci cu lingura;pui compozitia in tava cu hartie de copt iar deasupra stafide;tavile de chec fiind mici,din aceasta compozitie am facut 2checuri,am impartit indoua,in prima tava am pus stafide iar in a doua am amestecat aluatul cu 1lingura de cacao si am pus caise deasupra;acesta din urma,dupa ce s-a racit l-am rasturnat pe platou si l-am pudrat cu zahar farin;sunt foarte bune.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pateuri cu ciuperci




Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,300g ciuperci,2catei de usturoi,1ou,1pahar de vin,1lingura unt,sare,piper
In tigaia cu unt,pui usturoiul pisat,apoi ciupercile taiate marunt,iar dupa ce s-a evaporat apa din ele,adaugi vinul si lasi sa fiarba pana scade;dupa ce s-a racit condimentezi;foitajul taiat patrate,pui o lingurita de ciuperci,acoperi cu partea din fata si presezi cu furculita pe margini;deasupra faci o taietura cu cutitul,dai cu ou,presari seminte de chimen,le pui in tava cu hartie de copt si le dai la cuptor la foc mare 6-7min pana se rumenesc;Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pungute cu masline si cascaval




Ingrediente:1pachet aluat de foitaj,200g masline umplute cu gogosari,1ou,seminte de chimen,2oogcascaval ras
Aluatul taiat patratele,pui maslina in mijloc apoi aduni colturile,strangi sa se lipeasca,dai cu ou presari chimen,le pui in tava pe hartie de copt si le coci la foc mare 4-5min
La fel procedezi si cu cascavalul

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Ficatei cu legume





Ingrediente:500g ficatei de pui sau curcan,1ceapa,1morcov,1/2 ardei gras rosu,300g ciuperci,4linguri ulei,3-4catei de usturoi,1cutie de rosii,1pahar de vin,sare,piper
Pui la calit in ulei ceapa taiata julien,si ardeiul,morcovul dat pe razatoare,ciupercile feliate,usturoiul zdrobit iar dupa 5-6min adaugi vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul rastorni cutia cu rosii,lasi sa fiarba putin apoi adaugi ficateiii;condimentezi,dai vasul la cuptor 10-15min si servesti cu piure de cartofi si salata.Pofta buna!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Piftie in coaja de ou




Ingrediente:10oua,1piept de pui,1ceapa,1morcov,1pastarnac,1telina mica,1capatana de usturoi,2picioruse de porc(adidasi),sare,boabe de piper,2frunze de dafin
In oala de 4l,pui piciorusele spalate sa fiarba in apa cat cuprinde oala(la racitura nu se adauga apa);dupa ce a mai scazut apa se adauga legumele curatate si spalate sare,piper si dafin,se lasa la fiert pana scade la jumatate;atunci adaugi pieptul si mai lasi 30min,adaugi usturoiul pisat,strecori totul,iar supa o degresezi cu prosoape de hartie si o potrivesti la gust;ouale le spargi putin in partea rotunda,scoti cu atentie coaja de dimensiunea unui ban,speli cojile cu apa rece apoi incepi sa pui cubulete de morcov,carne si zeama;pui cojile in cofrag si le dai la frigider pana a doua zi cand se servesc pe farfurie decojite.Succes!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Oua in cupe de legume



Ingrediente:100g bacon,1ardei rosu,1ardei iute,boabe de porumb,1cutie de fasole rosie,1lingurita de chimen,1lingurita de coriandru pisat,500g rosii cherry,100g branza Cedar,tortillas din comert,cate un ou pentru fiecare cupa,1ceapa mica
Baconul taiat marunt,il pui in tigaie,dupa ce s-a topit si s-a facut crocant,il scoti si daca e nevoie mai pui putin ulei si adaugi ceapa si ardeiii taiati marunt,porumbul,rosiile cubulete,fasolea,chimenul,coriandrul,lasi sa mai scada sosul apoi adaugi baconul si 1/2 branza;in formele mici de minitarte,pui 1foaie de tortillas,2-3 linguri de legume,deasupra bucatele de branza,spargi oul si dai la cuptorul incins cateva minute pana se face oul;eu am ornat aceste cupe cu cate un crevete ramas de la reteta anterioara.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Oua in cupe de somon





Va recomand cateva aperitive pentru musafiri mai speciali
Ingrediente:250g fileuri de somon afumat,2oua,50g cascaval,frunze de ceapa verde,150g fructe de mare,felii de paine prajita,1ceasca sos de maioneza,1lingura ulei,verdeata
Formele mici de tarte se captusesc cu felii de somon;in tigaia cu ulei incins,se pun ouale batute si amestecate cu ceapa verde,1lingura cu apa,cascavalul ras si fructe de mare taiate marunt;totul se amesteca,rezultatul nu trebuie sa fie omleta ci doar niste jumari;se imparte compozitia in formele cu somon,peste acest amestec se pune felia de paine prajita taiata cu discul rotund,presezi putin si dai la rece 1h;cand servesti,pui pe farfurie sos de maioneza,rastorni forma in mijlocul sosului iar deasupra pui verdeata.
Sos de maioneza:pui intr-un bol ingust si inalt 1ou,1lingura de mustar,5linguri ulei de masline,sare,piper si procesezi de cateva ori cu blenderul vertical.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tort de portocale



Ingrediente:2portocale,500g faina,500g zahar,100ml ulei,6oua,2plicuri praf de copt,vanilie,1plic praf de frisca
Portocalele spalate,taiate in bucati mici(fara samburi),le pui in blender si procesezi pana devine o pasta;adaugi galbenusurile pe rand,zahar si ulei;intr-un castron,faina amestecata cu praful de copt,adaugi portocala,vanilia,albusurile spuma si amesteci usor cu lingura;torni compozitia in forma de tort unsa si dai la cuptor la foc mic 30-40min facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit,tai blatul in trei foi,le insiropezi cu sirop facut din apa si zahar,sau cu zeama de compot,pui frisca intre foi amestecata cu 2linguri cacao si-l imbraci cu frisca alba;deasupra ornezi cu felii de portocala si putina frisca amestecata cu cacao,pusa cu posul

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cascaval de casa



Se stie ca toate preparatele,indiferent de care sunt,de branza sau carne,cele mai bune si mai sanatoase sunt cele facute in casa,mai ales cand avem copii si nu numai.Asa am facut acest cascaval si va spun ca a iesit o minune!!! Ingrediente:1l lapte,500g branza de vaci proaspata,1varf de cutit bicarbonat,1ou,sare,1pachet de unt
Se fierbe laptele in care am oparit branza 1-2min,se pune intr-un tifon la scurs 10min;intr-un bol se pune folie alimentara;in alt vas se incinge untul,se adauga branza,oul,bicarbonatul,sare si se amesteca repede si bine pe foc mic,pana devine o pasta si se desprinde usor de pe vas;se rastoarna in bol,se niveleaza suprafata si se da la frigider pana a doua zi;dupa preferinte in cascaval,se pot amesteca diferite seminte de susan,de chimion sau chiar busuioc.
Succes!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Bors de legume




Ingrediente:50ml ulei,1ceapa,1morcov,1telina mica,1ardei gras,1ardei iute,500g cartofi,1mana de pastai,1dovlecel,2-3 frunze de varza,1cutie mare de rosii in bulion sau 500g rosii bine coapte,1l de bors,2leg,de leustean,6oua,sare.
In oala pun ulei in care calesc toate legumele taiate marunt iar radacinoasele date pe razatoare;adaug rosiile,pastaile daca sunt lungi le tai,cartofii cubulete si frunzele de varza taiate suvite;adaug 2l de apa si las sa fiarba;cand toate legumele sunt fierte,adaug borsul fiert separat,completez cu apa,condimentez iar cand incepe sa fiarba,sparg cu atentie ouale si adaug si leusteanul;pe timp de vara calduroasa este binevenit un asemenea bors,servit rece cu ceapa verde.
Pofta buna!
Pentru zilele de post,se poate renunta la oua.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cotlet umplut





Ingrediente:1kg de cotlet de porc fara os,200g cascaval,1cutie de ciuperci,1ardei gras rosu sau 1gogosar murat(cine mai are),2oua,5linguri faina,5linguri pesmet,sare,piper,ulei pentru prajit,1punga mix de legume
Bucatile de cotlet,scoasa grasimea daca au,batute cu ciocanul de snitele,condimentate cu sare si piper,pe fiecare pui ciuperci,cate doua bastonase de cascaval si o suvita de ardei;rulezi carnea,o prinzi cu scobitoare,dai prin faina,ou batut,pesmet si pui la prajit in ulei mult incins,dupa care scoti pe prosop de hartie;intr-o tigaie cu 2linguri ulei de masline rastorni mixul de legume,calesti cateva minute apoi opresti focul;pe farfurie pui cercul metalic de prezentare,in interior pui legumele iar alaturi ruloul taiat pe diagonala si e gata de servit.Pofta buna!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Sarlota de ciocolata




Cand mi se face pofta de ceva dulce si nu am ingredientele necesare,fac repede o sarlota de la plic,o fac dupa instructiunile de pe plic,cand este gata,ud cu apa rece bolul incare o pun si dau la frigider 1h;dupa ce s-a racit o rastorn pe farfurie si o servesc cu dulceata;va sfatuiesc sa-mi urmati metoda sau servita direct din bol cu cate 1lingurita de dulceata diferita

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu cocos 2






Ingrediente blat:7albusuri,150g zahar,100g nuca de cocos,1plicuri praf de copt,2linguri faina
Ingrediente crema:7galbenusuri,150g zahar pudra,5linguri faina,500ml lapte,200g unt,vanilie,1lingura cacao,50g cocos
Albusurile batute spuma,adaugi usor faina amestecata cu praful de copt si cocosul;rastorni in tava cu hartie de copt si dai la cuptor la foc mic 20min(blatul nu trebuie sa fie rumenit)
Pentru crema,freci galbenusurile cu zahar,adaugi faina,laptele si pui pe foc pana se ingroasa;dupa ce s-a racit bine,amesteci cu unt si cacao,pui crema peste blat,deasupra cocos si dai la frigider pana a doua zi.
Recomand tuturor aceasta prajiturica,super delicioasa,super pufoasa!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Marinata de peste in sos de rosii


Nu,nu va ganditi ca este o reteta de marinata de pus la camara pentru iarna,este pur si simplu o mancare cu peste caruia eu i-am spus marinata pentru ca are un gust usor acrisor de la vin. Ingrediente:1kg de peste mare(eu am avut somn),2cutii de rosii in bulion,3-4 catei de usturoi,1pahar de vin rosu sec,sare,piper,dafin,cateva frunze de salvie,5linguri de faina,ulei pentru prajit
Pestele curatat,spalat,portionat,sarat,dupa 30min,se da prin faina si se prajeste in ulei incins;separat intr-o tigaie cu 3linguri ulei de masline,se caleste usturoiul pisat,impreuna cu rosiile mixate(sosul trebuie sa fie ca o pasta) si se lasa pe foc mic pana scade;intr-o cratita se pun bucatile de peste,vinul,dafin si salvia,se da intr-un clocot apoi se rastoarna sosul de rosii,se scutura cratita si se da la cuptor la foc mic 30-40min(depinde de cuptor) dupa care se poate servi;este o mancare absolut delicioasa si aromata

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu visine2





Ingrediente:500g visine,1ceasca zahar,6oua,6linguri zahar pudra,6linguri faina,zeama de lamaie,2linguri cacao,arome
Visinile curatate de samburi,se tin intr-un castron cu ceasca de zahar cateva ore;galbenusurile frecate cu zaharul pudra,adaugi faina si albusurile batute spuma cu zeama de lamaie;imparti compozitia iar in una adaugi cacao si aromele;intr-o tava potrivit de mica cu hartie de copt,rastorni compozitia alba,deasupra cea cu cacao,apoi asezi visinile una langa alta si dai la cuptor 15-20min iar dupa ce s-a racit o tai si o pudrezi cu zahar farin

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Gogosi turnate



De cate ori mi-e pofta de gogosi,doar aceasta reteta o folosesc pentru ca e mai rapida iar gogosile sunt pufoase;nu fac in cantitati mari ca sa se intareasca pana a doua zi,dintr-un kg de faina ies suficiente gogosi cat sa ne facem pofta!
Ingrediente:1kg de faina,1cubulet de drojdie,2oua,1ceasca cu iaurt,2linguri smantana,arome,lapte sau apa calda,1l de ulei pentru prajit
Drojdia dizolvata cu apa calduta,o rastorn in faina din castron,adaug restul ingredientelor,amestec bine apoi cu lapte sau apa calda amestec aluatul pana ajunge la consistenta smantanii;pun deasupra un prosop si las sa creasca aluatul;in ceaun pun uleiul sa se incinga bine,apoi cu lingura inmuiata in ulei,iau din aluat si pun la prajit;scot gogosile cu o spumiera pe prosoape de hartie,dupa care le transfer pe un platou si le pudrez cu zahar farin

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Rosii umplute








Ingrediente:6rosii,100g paste scurte,2conserve mici de ton,2catei de usturoi,50g cascaval,2linguri pesmet,1/2 piept de pui,1cana mix de legume(la punga),1/2 pachet de unt
Rosiile spalate,taiate in doua,scos miezul,il toc marunt si-l pun intr-un vas in care mai adaug tonul scurs si maruntit,usturoiul pisat,sare,piper,pastele fierte si scurse si 1/2 cascaval ras;amestec bine,apoi umplu rosiile,le pun in tava de yena unsa cu unt,deasupra pun un cubulet mic de unt si restul de cascaval ras amestecat cu pesmet;pentru a doua umplutura,intr-o tigaie cu putin unt calesc pieptul cubulete mici,adaug mixul de legume,1ceasca cu apa si las sa fiarba pana scade,condimentez si umplu rosiile care au ramas iar deasupra pun cate 1felie de cascaval;dau tava la cuptor 10min,si se servesc calde.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme