Gnocchi cu carne





Ingrediente:1pachet de paste tip gnocchi,500g carne tocata,1ceapa,1catel de usturoi,3linguri ulei de masline,putina verdeata(optional),sare,piper,50ml vin alb,1ceasca suc de rosii,busuioc verde,1lingura busuioc uscat
In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa taiata marunt si usturoiul de asemenea;se adauga carnea,amestecand continuu;dupa ce a scazut tot sucul de la carne,se adauga vinul,sucul de rosii si se lasa la foc mic sa fiarba inabusit;dupa ce totul arata asemeni unui sos,se condimenteaza dupa gust,se adauga verdeata(busuiocul verde nu),si pastele gnocchi care au fost fierte in apa cu putina sare 3-4min apoi scurse;totul se amesteca cu grija,se servesc pe farfurie amestecate cu carne,sau carnea pusa peste gnocchi si ornata cu busuioc verde.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Foitaj cu mere




Ingrediente:1pachet aluat de foitaj(la cutie),2mere,4linguri zahar,50g stafide,1lingurita scortisoara,1ou,2linguri ulei
Merele curatate de coaja,taiate cubulete,se calesc putin(nu trebuie sa rezulte o pasta)in ulei,impreuna cu zahar;cand s-au inmuiat,se adauga stafidele tinute 10min in apa calduta,se da deoparte,se amesteca scortisoara si se pune cate 1lingurita pe patratul de foitaj;se da cu ou marginile sau apa,se formeaza 1triunghi,se preseaza cu furculita,deasupra se face o taietura cu cutitul,se unge cu ou sau sirop de zahar si se pun in tava cu hartie de copt la cuptor la foc mare 5-6min.Pofta buna!

6 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Mar umplut


Ingrediente:1mar,1lingura miez de nuca taiat cu cutitul marunt,1lingurita de stafide,1lingura scortisoara,1lingura coniac,2linguri zahar pudra,1lamaie,1ceasca fructe de padure
Mod de preparare:Marul,curatat de coaja si samburi;separat intr-un bol se amesteca 1lingura de zahar,putina scortisoara,stafide si coniac;restul de scortisoara se amesteca cu restul de zahar,se tavaleste marul,apoi se umple cu stafiele,se pune marul intr-o tava si se da la cuptor 15-20min;in acest timp,se pune in blender coaja de mar cu coaja de lamaie rasa,zeama si 1lingura de zahar;dupa cateva ture de blenduit,va rezulta un sos care se da deoparte;fructele de padure se pun intr-o tigaie cu putin zahar si se tin pe foc 3min cat se topeste zaharul;se serveste pe farfurie marul,in jurul lui fructele iar deasupra sosul.Este delicios,cu o singura remarca:ingredientele sunt multe doar pentru 1mar.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Sos de rosii


V-am spus mai devreme reteta de suc de rosii;folosind vechea masina de suc,coaja rezultata mai trebuie data prin separator,dar eu nu o dau;coaja rezultata de la cele 10kg de rosii,o dau prin masina de tocat carne impreuna cu 2-3kg de ardei kapia,adaug 1ceasca de sare,2linguri de zahar si pun la fiert pana se ingroasa;pun sosul in sticle mici cu capac bine infiletat si le fierb 1-2 ore,le tin in patura pana se racesc dupa care le depozitez in camara;acest sos,eu il folosesc la orice,chiar si la sos pentru fripturi.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Suc de rosii


A venit vremea conservelor de orice fel;pentru toti cititorii acestui blog,va anunt ca eu nu folosesc nici un fel de conservant in conservele pe care le fac;de asemenea,nici sare nu folosesc in exces;toata reusita conservelor mele se bazeaza pe sterilizare;cu cat capacele borcanelor sunt de calitate buna si borcanele sunt sterilizate suficient de mult,cu atat mai mult reusita conservelor va fi foarte buna.
Pentru suc de rosii,ingredientele nu sunt fixe;fiecare gospodina face suc dupa buget si dupa numarul membrilor de familie;
Eu fac suc din 10kg de rosii gogonele,le dau prin vechea masina de facut suc,il pun la fiert cu 1ceasca de sare si 2linguri de zahar;pun zaharul,indiferent cat de dulci sunt rosiile,pentru ca taie aciditatea din rosii si opreste fermentarea;las sa fiarba sucul la foc mic,amestecand mereu 2-3 ore,depinde cat de zemoase au fost rosiile;pun sucul fierbinte in sticle de plastic de 0,5 si 1l;cred ca fiecare foloseste aceeasi metoda,intr-o oala cu apa rece,tin sticla si prin palnie torn sucul,pun imediat dopul apoi sticlele le pun in patura si le las 2zile chiar si 3 pana se racesc dupa care le depozitez in camara.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme