Gutui cu apa de trandafiri si toping crocant







Aceasta prajitura este asemanatoare cu prajitura cu mere si curmale cu mici deosebiri dar e la fel de gustoasa
Ingrediente:4cani cu apa,2cani zahar,1/4cana apa de trandafiri,1baton de vanilie taiat pe lung,5 cuisoare,coaja desprinsa in fasii de la 1lamaie si zeama,4gutui
Ingrediente toping:1/2cana unt moale,1/4cana zahar brun,1/2cana faina,1lingurita scortisoara,1cana fistic macinat
Faci un sirop din apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoare,coaja si sucul de lamaie,apa de trandafiri si-l lasi 10min pe foc mic;gutuile curatate de coaja si seminte,taiate in cubulete,le pui in forme mici,imparti siropul in fiecare cat sa le acopere,deasupra pui fartie cerata sau folie de aluminiu daca folositi si dai la cuptor 1h;in acest timp,intr-un castron,amesteci untul,zaharul,faina,scortisoara si fisticul;amesteci totul cu mana,apoi imparti si pui deasupra gutuilor in fiecare forma;se coc prajiturile 30-45min apoi se servesc cu frisca sau iaurt(sunt delicioase)

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme