Prajitura cu nuci











Ingrediente:200g nuca macinata,7oua,7linguri ulei,7linguri zahar,5-6linguri faina(depinde de marimea oualor),diferite arome,11/2 lingurita scortisoara,1/2lingurita nucsoara,1plic praf de copt,1plic frisca,sare,colorant verde alimentar
Crema:1ou,1cana cu lapte,1lingura zahar,100g unt,1lingura faina,1lingura cacao,100g stafide,50ml rom sau ce aveti fiecare,1borcan cu gem de caise
Galbenusurile frecate cu ulei(ca maioneza),se adauga scortisoara,nucsoara,aromele si nuca apoi se adauga la albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar;se incorporeaza usor amestecand cu o lingura,faina si praful de copt,dupa care se rastoarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se lasa la cuptor 45-50min.In acest timp se pregateste crema,batand oul cu zahar,untul moale,faina,cacao si lapte,se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa iar dupa ce s-a racit se adauga romul de la stafide si aromele;blatul racit,taiat pe orizontala,insiropat(apa,zahar si rom),se unge cu gem,deasupra se presara stafidele,se acopera cu crema si a doua foaie;se orneaza cu frisca batuta conform instructiunilor de pe plic amestecata cu colorant alimentar si pentru ca se folosesc ouale pana la Inaltare,am ornat si cu cate un ousor de ciocolata.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme