Chiftelute de naut







Am citit prin alte parti ca acestor chiftelute li se spune FALAFEL;nu cunosc adevarata reteta de falafel,asa ca aceste chiftelute sunt doar chiftelute de naut
Ingrediente:500g naut,1capatana de usturoi,verdeata(marar,patrunjel),1lingurita de chimen macinat,1lingurita rasa de praf de curcuma,sare,piper,1ou,faina,ulei pentru prajit
Boabele de naut se aleg de impuritati,se spala si se pun intr-un vas cu apa calda,se acopera si se lasa pana a doua zi cand se scurge apa,se pun la fiert si se tin pe foc mic si cu capac 2 chiar si 3h;se scurg,se clatesc in mai multe ape reci,cojile care se ridica la suprafata se aduna si se arunca,boabele se scurg bine apoi se piseaza cu blenderul vertical;in piureul obtinut se adauga oul,mirodeniile,verdeata tocata marunt,cateva linguri de faina(2-3),usturoiul pisat,se amesteca bine cu mana,se fac mici sfere,se dau prin faina si se prajesc in baie de ulei;se scot pe hartie de bucatarie apoi se servesc cu diferite salate.

3 comentarii:

  1. bune tre sa fie, am sa le incerc!! de obicei folosesc naut sa fac pasta din el, un fel de hummus....oricum mi-ai dat o idee buna! merci !!pup

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme