Gogosi cu flori de salcam








Nu am facut niciodata,dar mi-am adus aminte ca a facut Ana cand eram in Franta si cum au inflorit salcamii,m-am pus pe facut gogosi;sunt grozave.
ingrediente:2oua,1lingura de zahar pudra,2-3linguri ulei,coaja de limetta,1/2lingurita bicarbonat,4linguri faina,lapte,putina sare,flori de salcam,ulei
Florile de salcam in ciorchine,se spala in apa rece,se tin intr-o sita sa se scurga bine;intr-un bol se bat ouale cu zahar,coaja de limetta,ulei,putina sare,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,faina,se amesteca bine apoi se adauga lapte cate putin amestecand continuu sa nu ramana cocoloase,pana se ajunge la consistenta unei smantani;se tin florile de codita,se trec prin acest aluat si se pun la prajit in mult ulei incins;se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu zahar la servire.La prajit am avut ajutor,ca altfel nu se putea!!!
Bunica si-a invatat nepotica sa pregateasca gogosi!!

5 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata,asa ca nu stiu cum sunt.Dar florile de salcam imi plac la gust,mancam la bunici direct din copac.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw Lulu....ce aroma trebuie sa aiba....O minunatie !
    Nu am mancat niciodata dar....trebuie incercat.....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu am mancat niciodata,dar o sa le fac.Cred ca au o aroma minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar astazi ma gindeam unde sa merg sa gasesc niste flori de salcim nepoluate sa fac si eu niste gogosele aromate...Yameee, Lulu draga , ce bine arata !!! pupici.

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am stiut ca florile de salcam sunt comestibile. Din pacate nu am in apropiere, desi as gusta, din pura curiozitate :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme