Mamaliga cu sos de carnati
Daca tot gasit intr-un colt in congelator cativa carnati facuti de mine, am pregatit o mamaliga in straturi super delicioasa,reteta fiind de la Mihaela mea din Italia!
Ingrediente:1mamaliga putin mai moale dacat o pregatim de obicei,4-5 carnati proaspeti,1cutie de ciuperci,1pahar suc de rosii,1ceapa,3linguri ulei de masline,parmezan si mazzarella
Carnatii prajiti apoi scosi;in uleiul ramas se caleste ceapa tocata foarte marunt,ciupercile feliate daca aveti proaspete,dupa 20min se adauga sucul de rosii,carnatii taiati rondele,se condimenteaza iar dupa 10min se opreste focul;intr-un vas termorezistent se pun 2-3linguri de sos,apoi jumatate din mamaliga(fierbinte fiind),se intinde pe toata suprafata,se presara mult parmezan,felii de mozzarella,urmeaza alte 2-3linguri de sos,restul de mamaliga,parmezan si mozzarella si restul de sos;se tine la cuptor 30min si se serveste calda.este foarte gustoasa dar eu am facut mamaliga prea mare si straturile au fost prea groase,aproape ca nu se observau carnatii;asta este mai mult o mancare de iarna,servita alaturi de muraturi si de un pahar de ceva....
Este pe placul sotului meu,mare amator de carnati de casa.Te pup!
RăspundețiȘtergere