Sarlota cu capsune









Aceasta reteta am adus-o din Franta,este un desert frantuzesc foarte bun,foarte ieftin,foarte simplu de facut,racoritor,este un desert excelent pentru zilele de vara calduroase
Ingrediente:1pachet piscoturi de sampanie,500g capsune,2borcanele de iaurt simplu sau cu fructe,1cana suc de fructe fara acid;pentru aceasta reteta se pot folosi orice fel de fructe;daca sunt mici,intregi,daca sunt mari,taiate in cubulete,toping de capsune
Fundul si peretii formei speciale de sarlota sau o forma mare de savarina,se tapeteaza cu piscoturi inmuiate in suc;deasupra se pun 2-3linguri de iaurt amestecat cu fructe taiate,apoi iar piscoturi,iar iaurt,si tot asa pana se termina,ultimul rand fiind piscoturi;se pune deasupra o farfurie dar sa intre in forma peste piscoturi si se da la frigider pana a doua zi,cand se scoate farfuria,se pune deasupra un platou si se rastoarna;se orneaza cu toping de capsune si fructe;pentru toping,am facut un piure din 1cana de capsune,l-am pus pe foc impreuna cu 1lingura de zahar pudra,l-am lasat sa fiarba incet 10min iar dupa ce s-a racit am turnat peste sarlota;in iaurt,cine doreste poate amesteca si 1-2linguri de menta verde tocata marunt.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme