Prajitura cu mere si migdale

Ingrediente:1pachet unt,5linguri zahar,4linguri faina,100g pudra de migdale(migdale macinate fin),4oua,1lingurita praf de copt,coaja de lamaie,2linguri pesmet,2mere,1lingurita scortisoara,2linguri zahar pudra
Merele spalate,taiate felii subtiri,le pui intr-un vas cu apa cat sa le acopere impreuna cu scortisoara,zaharul pudra si le lasi sa fiarba 3-4min dupa care le scoti pe un gratar sa se scurga(feliile trebuie sa ramana intregi)
Untul frecat cu zahar pana devine cremos,se adauga cate un galbenus,mixand bine dupa fiecare,apoi se imparte compozitia in doua boluri;in unul se adauga faina si jumatate din praful de copt iar in restul,pudra de migdale si praf de copt;in cele doua boluri adaugi cate jumatate din albusurile batute spuma cu un praf de sare si de asemenea coaja de lamaie si se amesteca cu o lingura usor sau o spatula
O forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu pesmet,se rastoarna cele doua compozitii pe rand,se niveleaza suprafata iar deasupra se pun feliile de mere si migdale;se coace 30min,facand testul cu scobitoarea si se taie dupa ce s-a racit si se pudreaza cu zahar.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme