Creme brulee cu iaurt si zmeura

Este cea mai simpla reteta de creme brulee,dar trebuie sa avem rabdare ca iaurtul cu frisca sa se intareasca putin la frigider,iar zaharul brun cand se presara,trebuie facut foarte usor sa nu se amestece cu crema in situatia in care nu s-a intarit;iar cine nu are pistol,poate folosi si aprinzatorul de la aragaz       .Ingrediente:300g zmeura(eu am pus de la congelator),200ml iaurt gras,200ml smantana lichida pentru frisca sau frisca lichida,5linguri zahar tos,1fiola de vanilie,3-4linguri zahar brun

Intr-un vas se pun zmeura si 3linguri cu zahar,se lasa pe foc mic pana rezulta o dulceata(aproape);se imparte in cupe si se da la frigider30min;in acest timp se amesteca iaurtul cu frisca,restul de zahar tos,esenta de vanilie si se bate cu telul pana se ingroasa putin;se scot cupele,se imparte si iaurtul in cupe deasupra zmeurei apoi se da din nou la frigider 1h;dupa acest timp se scot cupele se presara zahar brun deasupra apoi se arde cu pistolul special si se serveste.

Un comentariu:

  1. O nebunie Lulu, dar daca n-am pistol din acela special, ce fac? Se poate lasa asa, ne ars, sau il prepar pe foc si il torn repede in cupe?

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme