Rata pe varza

Cu restul de rata ramasa de la ciorba,am facut aceasta delicioasa varza.
AVEM NEVOIE DE:1rata,2kg de varza verde,50ml ulei,1ceapa,crengute de cimbru,500g rosii,suc de rosii sau 3linguri cu bulion,sare,piper
CUM SE PROCEDEAZA:Rata portionata,se prajeste in ulei (nu tare),dupa care se scoate;in uleiul ramas se caleste ceapa,rosiile mixate sau taiate cubulete,iar cand s-a format un sos,se amesteca cu varza taiata subtire,se adauga 1pahar cu apa si se lasa pe foc cat se inmoaie putin;se condimenteaza,apoi in tava se pune jumatate din cantitatea de varza,deasupra crengute de cimbru, se acopera cu restul de varza,deasupra carnea;daca e nevoie se mai adauga putina apa apoi se da la cuptor la foc mic pentru 1h(rata mea s-a facut mai repede pentru ca tava in care am pus-o are capac si s-a facut innabusit)
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Un alt an,o alta farfurie,aceeasi reteta!

2 comentarii:

  1. Ce bine arata ..cred ca am sa incerc si eu, probabil nu cu rata dar banuiesc ca se poate incerca si cu alt tip de carne.
    Multe salutari ..imi place blogul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  2. superba reteta as servi si eu o bucatica mica numai bine cu drag ely

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme