Rulou mexican

Pentru aceasta reteta va recomand sa aveti o tava nu foarte mare pentru ca la sfarsitul pregatirii,acest rulou va fi pus in tava cat este ea de lunga;de aceea ingredientele de aici, sunt pentru vasul meu mic de yena,suntem doar 2persoane la masa
AVEM NEVOIE DE:6felii muschi de porc,300g carne tocata amestec porc si vita,1ceapa,1ou,2-3catei de usturoi,2ciuperci,sare piper,nucsoara,ulei de masline
PENTRU SOS AVEM NEVOIE DE:300g ciuperci,2linguri mugur de pin,2linguri merisoare,200g caise uscate,200ml smantana lichida,sare,piper,nucsoara,3-4linguri coniac
 CUM SE PROCEDEAZA Carnea tocata se pune intr-un castron si se adauga oul,sare,piper,un varf de cutit de nucsoara,ceapa tocata marunt,se amesteca totul bine si se lasa deoparte;
Ciupercile curatate se pun la fiert 5min dupa care se scurg
Feliile de muschi se bat usor cu ciocanul de snitele apoi pe o felie se pune 1-2linguri de carne tocata,se aplatizeaza cu lingura,deasupra 3-4felii taiate de ciuperca si o felie de usturoi;se acopera cu alta felie de muschi si se procedeaza la fel pana se termina;se pune ruloul in tava cu 2linguri ulei,se mai indeasa pentru ca bucatile de muschi sa nu se desprinda,se condimenteaza cu sare si piper se stropeste cu ulei ,in tava se pun bucati de ceapa,sare,piper,putina nucsoara,1cana cu apa si se da la cuptor la foc mic 1h,pentru primele 30min acoperit cu folie de aluminiu apoi descoperit sa se rumeneasca;
In acest timp se pregateste sosul
 SOS Intr-o tigaie  se prajesc pentru cateva sec semintele de pin dupa care se scot,se adauga in tigaie 1lingura de ulei se calesc ciupercile taiate cubulete,merisoarele,caisele taiate in jumatati,sare,piper,un varf de cutit de nucsoara,coniacul,dupa cateva minute smantana,apoi se lasa pe foc pana se ingroasa;
La servire,pe farfurie se pune ruloul taiat pe diagonala,alaturi sosul si bineinteles coniacul ramas


Sfat :sosul trebuie sa arate ca sos nu ca si garnitura;eu am avut putina smantana si mai multe fructe,de aceea sosul mi-a iesit ca o garnitura si nici lapte nu am avut dar pentru ca a fost foarte bun,cand voi mai face voi tine cont de sfatul meu!!!!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme