Salau bonne-femme

Aceasta reteta am facut-o cu mult timp in urma,dupa ce am venit din Franta si nu am fost multumita de rezultat.
Am mancat acolo,nu stiu exact originea,dar dupa titlul retetei este probabil frantuzeasca.
Acasa,
l-am intrebat pe d-l Google daca stie asemenea reteta si mi l-a recomandat pe Radu cu retetele lui.
Acum am refacut aceasta reteta dar mai simplificata,nu asemeni retetei lui Radu.
Pentru ca prima reteta am pregatit-o cu file de salau congelat si a fost un dezastru,acum am cumparat un salau proaspat,un cutit pentru filetat,am vazut la tv.cum se scot fileurile si m-am pus pe treaba!!
Ingrediente:2fileuri de salau,100ml smantana lichida,6ciuperci,2linguri cu faina,1varf de lingurita cu nucsoara,1frunza de dafin,1ceapa mica,1leg.de patrunjel,100g unt,50ml ulei,100ml vin alb,sare,piper,cartofi
Ceapa si patrunjelul tocate marunt,amestecate,se pun intr-un vas de yena uns cu unt;
Fileurile de peste condimentate cu sare si piper,se pudreaza cu faina,apoi se pun in tigaia cu ulei incins sa se prajeasca,dupa care se scot si se pun peste patrunjel;
Intr-un alt vas cu restul de unt se calesc ciupercile tocate marunt,se adauga vinul,dafinul,nucsoara,se lasa la fiert incet pana scade,se adauga apoi smantana,se condimenteaza cu sare si piper,se lasa pe foc cateva minute pana se ingroasa sosul,dupa care se rastoarna peste peste;se da vasul la cuptor 30-40min si se serveste cald cu cartofi natur,deasupra cu patrunjel.
Este super delicios!!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comenariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Google+ Followers

Persoane interesate