Tochitura de Galati

I-am spus Tochitura de Galati,pentru ca nu stiu de ce sunt invadate restaurantele si 80%din domni si doamne care gatesc,adauga la tochitura si suc de rosii;nu va mai spun ca am intalnit retete in care se gaseau si ardei grasi;incredibil,nu stiu de unde a venit acest "curent"dar o mancare pe care o gatesti si o numesti TOCHITURA,in care-i pui rosii si ardei,se numeste TOCANA!!!!!!!!!Cea mai buna si corecta tochitura se face in Moldova,dar acum,mai nou,am vazut ca si doamnele moldovence au inceput cu sosul de rosii!!!
Pana la urma,fiecare gateste dupa gust si dupa zona unde locuieste,nu vreau sa dau lectii,nu vreau sa jignesc pe nimeni,asta e doar parerea mea.
AVEM NEVOIE DE:500g pulpa de porc,500g poala de porc(burta),maruntaie(inima,rinichi,ficat)optional,carnati proaspeti,1capatana de usturoi,sare,piper,cimbru uscat,1cana cu vin rosu,2linguri cu untura,malai pentru mamaliga,oua,branza telemea
CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un tuci se pune untura,apoi carnea taiata cubulete,se lasa pe foc cu capac pana se caleste;se adauga maruntaiele de asemenea taiate,dupa ce s-au calit si ele se adauga vinul si se lasa la fiert40min;dupa ce s-a evaporat alcoolul si carnea este frageda,se adauga carnatii taiati,usturoiul pisat,se condimenteaza iar dupa cateva min.se opreste focul.

Se serveste pe farfurie o insula de mamaliga,deasupra un ou ochi,peste ou branza rasa iar in jur carnea
Suntem in primavara lui 2019  mi-a fost pofta de aceasta tochitura pentru ca am adunat ultimile ramasite de varza murata din bidon si doar la ea mi-a fost gandul.Reteta e aceeasi,nu adaug nimic pentru ca asa este normal sa se faca!!
 

4 comentarii:

  1. Sotul meu este mare fan tochitura!
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitări, așa se face adevărata tochitură.
    Ați menționat corect faptul că cealaltă variantă este o tocană. Din păcate, am văzut deseori rețeta de tochitură - chiar era numită moldovenească- la TV, făcută cu multă ceapă și roșii, dar nu am văzut niciodată tochitură făcută tradițional.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Diana,cred ca esti singura(in afara de mine)care are aceasta parere;nu stiu de ce nu se mai respecta traditia!!!!
    pup si te mai astept cu critici sau felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta-i adevarata tochitura !!!Minunata , asa ne place si noua...Bravo Lulu !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme