Lasagna cu carne

Ingrediente:1ceapa,1morcov,1ardei gras rosu,1/2 pahar vin alb,500g carne tocata amestec,50ml smantana lichida,1pachet foi de lasagna
Sos bechamel:50g unt,1lingura faina,lapte 500ml,sare,piper,1/2lingurita nucsoara
Morcovul ras,ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete,se amesteca cu carnea apoi se pune in tigaie sa se caleasca cu 1-2linguri ulei;dupa ce s-a evaporat toata apa din legume si carnea a devenit albicioasa,se adauga vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul,smantana iar dupa cateva minute se da vasul deoparte si se condimenteaza cu sare si piper;separat in tigaie se topeste untul,se adauga faina,iar dupa ce s-a format ca un aluat,se adauga incet laptele amestecand cu un tel sa nu se formeze cocoloase;se condimenteaza cu sare,piper si nucsoara apoi se da deoparte
In tava se pune 1/2din sos,apoi foi de lasagna,2-3linguri cu carne,deasupra iar foi si tot asa pana se termina,ultimul rand fiind foile;se rastoarna si restul de sos deasupra apoi la cuptor va sta 40min dupa care se poate servi.


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme