Tiramisu









Aceasta este prajitura italienilor,preluata si de noi,este cea mai simpla prajitura,in acelasi timp foarte gustoasa;aici suntem 4persoane care facem o prajiturica destul de mica;mai intai eu cu Elisabeta facem crema,Mihaela o monteaza iar la final au ramas fetele sa faca "curatenie"prin castroane;vreau sa va spun ca nu scapa nimeni de aceste 2domnisoare,cand e vorba sa se faca ceva dulce
Ingrediente:2pachete piscoturi de sampanie,2cesti cafea ,2lingurite de zahar,1ceasca lapte,3linguri cacao,500g branza Mascarpone,300g frisca,2galbenusuri,80g zahar
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zahar,am adaugat branza apoi frisca;in cafea,Mihaela adauga si o ceasca de lapte si zahar pentru ca si fetelor le plac aceasta prajitura si sunt prea mici pentru cafea ;a pus piscoturile inmuiate in cafea intr-o forma de tort,deasupra crema,iar piscoturi,iar crema pana se termina,ultimul strat fiind de crema;deasupra a pus sablonul pentru prajituri,a pudrat cu cacao si Tiramisu este gata,l-a dat la rece iar cand l-am taiat,abia a scapat o felie sa-i fac poza.

7 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Mic dejun






Pentru ca aveam tot felul de resturi prin frigider si am vazut la Miha aceasta reteta am facut-o imediat si da,e foarte delicioasa
Ingrediente:4felii subtiri de bacon,3oua,50g cascaval,5og muschi sau orice alt preparat,4-5 masline,1lingura faina,sare,piper
Am tapetat formele de briose de unica folosinta unse putin cu cate o felie de bacon,iar in mijloc am pus amestecul facut din oua batute cu sare,piper,cubulete de cascaval si muschi,deasupra felii de masline si le-am dat la cuptor 20min;sunt bune reci dar calde si mai bune;multumesc draga Miha de idee.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Acqua cotta









Aceasta este tot o reteta italiana si va spun ca este foarte delicioasa
Ingrediente:1ardei iute,1ardei gras rosu,3-4 catei de usturoi,1ceapa rosie,1bucata de praz,1morcov,tulpina de telina,mazare 1cutie mica,1cutie de bob(eu am folosit 1cutie de fasole cu bobul mare),1mana de stevie(eu am folosit spanac),4rosii,sare,piper,20ml ulei de masline
In uleiul incins pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,ardeiii si morcovul cubulete,usturoiul zdrobit si le calesti;dupa 2-3min adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,mazarea si fasolea scurse si clatite cu apa rece spanacul,1ceasca de apa fiarta,lasi la foc mic pana scade iar la sfarsit condimentezi;in acest timp,prajesti 1felie de paine,o stropesti cu ulei de masline si o freci cu usturoi(eu am pisat usturoiul si am pus pe paine;aceasta felie de paine o pui intr-un vas mic numit cocota,deasupra legumele,peste legume spargi 1ou iar peste ou pui cascaval ras;dai vasul la cuptor 15-20min si se serveste calda direct din vas.
La prima vedere aceasta reteta pare complicata dar va asigur ca nu e deloc,in schimb e foarte delicioasa;eu am facut doar 1portie dar cand vine Costel (sotul)din spital cu siguranta voi mai face ca se potriveste cu regimul lui;cine doreste sa incerce poate pune preparatul in boluri,apoi la microunde ca nu-i trebuie mult oului sa se faca.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Crema de limoncello






Cand am fost la Mihaela in Italia,am ramas fascinata de gustul acestui lichior,adus de la o colega;mi-a trimis reteta,am facut-o si sper ca cineva sa fie la fel de fascinat de aceasta reteta
Ingrediente:3lamai,500ml alcool,1l lapte,8oog zahar,1varf de lingurita de vanilina
Lamaile curatate de coaja doar partea galbena(cu cutitul economic),le pui intr-un borcan cu alcoolul,pui capacul apoi invelesti borcanul cu o carpa sa nu intre lumina si-l lasi 3zile;dupa acest timp,pui laptele la fiert cu zahar iar cand incepe sa se umfle inchizi focul(nu trebuie sa fiarba),il lasi 2-3ore sa se raceasca,adaugi vanilina apoi amesteci cu alcoolul strecurat,punand cate putin (in fir)din lapte amestecand energic si continuu in miscari circulare;aici eu am trisat putin si am pus 3picaturi de colorant galben pentru a-i accentua culoarea;torni bautura in sticle de sticla le depozitezi unde crezi iar cu ceva timp inainte de  servire se tine sticla la frigider apoi agiti sticla cand torni in pahar.

5 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu biscuiti






500g biscuiti populari,1plic crema pentru prajituri,1plic praf de frisca,4linguri de zahar,4linguri de nuca macinata,esenta de rom
Crema pentru prajituri o faci dupa instructiunile de pe plic,la fel si praful de frisca,faci siropul din zahar,o cana cu apa iar dupa ce s-a racit adaugi rom;
pe un platou pui cate un rand de biscuiti inmuiati in sirop,deasupra pui crema,presari cu nuca,iar pui biscuiti,si tot asa pana se termina crema,ultimul rand fiind biscuiti apoi imbraci prajitura in frisca si-i pui forma presarata cu cacao;pentru ca veni vorba de forma,am uitat sa le fac poze sa stiti despre ce este vorba;mi-am adus din Italia cateva sabloane pentru torturi si prajituri care se pun deasupra si se pudreaza cu cacao sau zahar pudra depinde cu ce este imbracata prajitura

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Spaghete cu rosii si usturoi



Ingrediente:1pachet de spaghete,1capatana de usturoi,1borcan de sos de rosii cu busuiocCIRIO
2linguri ulei de masline
In tigaia cu ulei pui la calit usturoiul zdrobit cateva secunde,adaugi borcanul de sos,condimentezi,lasi sa mai scada ,apoi amesteci cu pastele fierte si scurse si servesti cu busuioc deasupra

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pui cu rosii





Ingrediente:1piept de pui,500g rosii,4catei de usturoi,putin cimbru,2ooml smantana,frunze de telina,2linguri ulei de masline,sare,piper
Calesti pieptul taiat cubulete in ulei pana se face auriu,adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,cimbru,sare si piper;dupa ce carnea este fiarta si sosul a scazut,adaugi smantana,usturoiul pisat si telina tocata marunt,mai dai un clocot apoi servesti cu orez,cartofi sau fara nimic;eu am fiert o portie de orez salbatic

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

La vedova in verde






Aceasta este bautura care m-a fascinat si ca gust dar mai ales ca aspect,insa tot nu mi-a iesit bine pentru ca sucul de portocala trebuie sa fie portocaliu iar mie mi s-a amestecat putin
Ingrediente:curacao blue 40ml,suc de portocale 40ml
Am udat gura paharului cu suc de portocala apoi l-am dat prin zahar colorat,in interior am turnat lichiorul si bucati de gheata maruntita iar deasupra foarte,foarte incet sucul de portocala;deasupra o rondea de portocala foarte fin taiata,pe margine cateva stelute din coaja si pai.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Amareto-coctail




Va recomand o bautura pentru invitati in zile de sarbatoare!              Ingrediente:amareto30ml,coniac 30ml,frisca lichida 30ml
Am udat gura paharului cu suc de lamaie apoi l-am pus in zahar colorat si am turnat cu grija ingredientele bine amestecate,am pus cubul de gheata,deasupra putin praf de cacao si se serveste cu pai

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Bloody-Mary



Sunt multe retete pentru aceasta bautura,eu am ales-o pe cea mai simpla
Ingrediente:40ml rom alb,150ml suc de rosii,3-4picaturi zeama de lamaie,3-4 picaturi sos worcester,3-4 picaturi sos tabasco,sare,piper,cateva cristale de sare de mare
In shaker pui cateva cuburi de gheata,sucul de rosii,rom,condimentezi,amesteci bine,rastorni in pahare lungi si servesti cu gheata deasupra;pentru prezentare eu folosesc cuburile de gheata refolosibile.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cafea andaluza



Am studiat putin cartea cu retete de bauturi si cocteiluri a lui Liviu(ginerele din Italia),mi-am notat cateva si le-am facut;am inceput cu aceasta cafea pentru adulti,pentru ca are si coniac
Ingrediente:150ml lapte condensat,1lingurita cacao,2lingurite zahar,250ml cafea fierbinte,40ml coniac,ciocolata 2patrate
Intr-o cana pui laptele,cacao,zahar,amesteci bine,adaugi cafeaua,coniacul,rastorni continutul in 2cani de sticla,servesti cu ciocolata rasa deasupra alaturi de ceva prajiturele.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu bile de cocos








Aceasta prajitura este superdelicioasa dar eu nu stiu ce s-a intamplat,unde am gresit,pentru ca aluatul pe care l-am turnat in tava trebuia sa creasca si sa fie pufos
Ingrediente:250g branza proaspata de vaci,100g nuca de cocos,5linguri zahar,6oua,5linguri amidon alimentar,150g ciocolata,2linguri faina,3linguri cacao,120ml lapte,1lingura unt,esenta de vanilie
Pentru bilute,amesteci branza cu cocos,2linguri zahar,2galbenusuri,3linguri amidon,omogenizezi bine apoi dai la rece;intr-un bol,pui 2linguri faina,2linguri amidon,3linguri cacao,putina sare,apoi 4oua frecate cu 3linguri zahar,vanilie,50g ciocolata topita si mixezi bine;in tava cu hartie de copt,pui bilutele din cocos cu distanta intre ele apoi rastorni aluatul acoperindu-le bine si dai la cuptor 35-40min la foc mic;dupa ce s-a copt,pui glazura facuta din lapte,2linguri zahar,unt si ciocolata ramasa pe foc mic,amestecand bine pana devine cremoasa;dai prajitura la rece 1h dupa care o tai;
eu am renuntat la glazura si am pus deasupra una dintre formele pe care le-am adus din Italia,am pudrat cu zahar si observati ce a iesit.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme