Shaorma








Shaormeria este la mai putin de 500m de blocul meu;nu va imaginati la cat de pofticioasa sunt,de cate ori m-am tinut de nas cand trec pe acolo;acum cu iarna asta,pentru ca avem nevoie de calorii,am facut 2portii si le-am terminat eu singura;au fost delicioase;
Ingrediente:1piept de pui,condimente texane (de la AFAF),1cartof,varza rosie,varza alba,1castravete murat,frunze de salata verde,maioneza,sos de usturoi,ketchup,cocktail sos(l-am avut prin frigider si l-am pus si pe el),2lipii
Pieptul l-am taiat cubulete mici,l-am condimentat din belsug,l-am lasat putin sa se patrunda apoi l-am fript in tigaie cu 1lingura de ulei de masline;in acest timp am vacut salata de varza,am taiat castravetele,cartoful taiat subtire l-am prajit,lipiile le-am pus cateva secunde in cuptor apoi am inceput montarea;pe lipie am pus cartofi,deasupra pieptul,salata de varza frecata cu sare si amestecata cu castravetele,apoi sosurile tot la fel din belsug;am strans lipia in cornet si am inceput operatiunea de devorare;a sost delicioasa(am glumit cand am spus ca le-am mancat pe amandoua);oricum a doua zi tot eu am mancat-o.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura pentru cafea






Ingrediente:1cana unt moale,2cani zahar,3oua,1cana smantana,2cani faina,1borcan cu gem,1/2lingurita praf de copt,1/2lingurita bicarbonat,3/4cana fulgi de migdale,sare,esenta de migdale
Intr-un bol,freciuntul cu zahar pana devine cremos si spumos,adaugi ouale pe rand,smantana,esenta,mixezi bine apoi adaugi faina amestecata cu praf de copt,bicarbonat si sare;intr-o forma de guguluf,pui jumatate din aluat,jumatate de migdale,jumatate din gem,acoperi cu restul de aluat,gemul iar deasupra restul de migdale;dai dorma la cuptor aproape 1h,facand testul cu scobitoarea;lasi sa se raceasca,dupa care o scoti din forma si o pudrezi cu zahar;

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu foi





Pentru ca nepotica noastra a implinit 6luni iar eu nu m-am simtit in stare sa fac ceva mai deosebit,am ales calea cea mai scurta;am cumparat foi si le-am umplut.
Ingrediente:1pachet de foi de pandispan cu cacao,1pachet cu vanilie,1plic de crema pentru prajituri cu aroma de vanilie,1plic cu aroma de ciocolata,500ml lapte,1cana sirop de zahar facut din apa,zahar si esenta de rom,ornamente
In doua boluri,am facut cremele dupa instructiunile de pe plic,apoi pe un platou am pus foile intercalate una alba si una neagra la fel si cremele;cu ultima crema am imbracat prajitura si am ornat-o cu trandafiri.
LA MULTI ANI EVA-CRINA printesa noastra!!

6 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu branza mocca







Ingrediente;11/4cana zahar,1cana faina,1/2cana cacao,1/4lingurita bicarbonat,1/2cana unt topit,sare
Umplutura:1pachet branza de vaci grasa,1cutie de lapte condensat,2oua,1lingura apa fierbinte,3lingurite cafea solubila
pentru ornat zmeura,frisca
Intr-un castron se amesteca zahar,faina,cacao,bicarbonat,sare si untul topit;se preseaza pe fundul unei tavi de tort cu fundul detasabil si mai in sus cu 3cm.pui tava la copt 5-7min;in acest timp intr-un castron amesteci branza cu lapte,ouale pe rand,nessul dizolvat cu apa fierbinte,si torni in tava,dai din nou la cuptor 25-30min pana se intareste mijlocul,dupa care scoti cu atentie prajitura din forma,o lasi la frigider pana a doua zi cand o ornezi pe margine cu frisca iar pe mijloc pui zmeura si frunze de menta proaspata.Aceasta reteta,foarte bine se poate pregati si la ocazii speciale drept tort.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Ciuperci pane





Recomand tuturor aceasta reteta care este superdelicioasa
Ingrediente:6ciuperci cu palaria mai mare,1ou,4catei de usturoi,1lingura faina,4-5linguri lapte,200ml smantana,1leg.marar,sare,piper
Ciupercile rupte de codita,presarate cu sare,se pun la calit intr-o tigaie fara ulei;se intorc pe ambele parti si cand nu-si mai lasa apa se scot;intr-un bol faci sosul din smantana amestecata cu putina sare,2catei de usturoi pisati si jumatate de lagatura de marar tocat marunt;daca vi se pare prea groasa mai subtiati cu lapte sau iaurt;in alt bol pisati bine restul de usturoi,amestecat cu ou,faina,lapte,sare,piper si restul de marar tocat;se trec palariile prin acest amestec se prajesc in ulei incins iar la servire se pune fiecare palarie pe o lingura de sos iar deasupra doar o lingurita de sos.

5 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Budinca

Pentru ca intre timp am mai facut aceasta budinca dar cu alta forma,am pus poze tot aici.






La acest desert nu-mi atribui nici un merit,pentru ca nu am facut alta ceva decat sa urmez instructiunile de pe plicurile de budinca,dar si prezentarea e un merit(zic eu)
Ingrediente:1plic praf de budinca cu gust de vanilie si un plic cu gust de ciocolata,800ml lapte,4linguri zahar,2linguri cacao
Intr-un vas pe foc am pus 400ml lapte,2linguri zahar si plicul cu budinca de vanilie;in acest timp am tinut formele in apa rece;dupa ce s-a ingrosat budinca,am pus cate 2linguri in fiecare forma,am facut si budinca de ciocolata in care am adaugat si 2linguri de cacao,am pus peste budinca alba 2linguri cu ciocolata si tot asa pana s-a terminat;am dat formele la rece iar la servit am rasturnat forma pe o farfurie si am pus deasupra dulceata de violete;aceasta dulceata am adus-o din Franta,iar violetele lor sunt toporasii nostri;pe budinca nu se prea observa pentru ca are sau mai bine zis nu are culoare dupa cum se vede si in borcan,dar gustul este deosebit.

5 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Coronita cu carne








Aceasta este cea mai simpla si mai romaneasca friptura dar prezentata intr-un mod mai deosebit.
Ingrediente:1muschiulet de porc(acela mic si lung),1ceasca ulei,sare,piper,cimbru,boia,toate condimentele se pun dupa gustul fiecaruia,4ciupercute,4catei de usturoi,4linguri cu vin alb,4rosii cherry sau 2 taiate in 4,malai.
Muschiuletul taiat bucatele,il pui intr-un castron,condimentat din belsug,adaugi uleiul,amesteci,acoperi cu o folie alimentara si dai la frigider pana a doua zi,cand rastorni castronul in tigaie si lasi sa se caleasca bine cu capac;cand e aproape gata,adaugi ciupercutele taiate pe jumatate,rosiile,usturoiul taiat iar dupa cateva minute vinul;dupa alte 2-3min,opresti si lasi cu capac;intre timp faci mamaliguta;intr-un castron mare,pui cu gura in jos un castron mai mic;ungi cu ulei marginile ambelor castroane apoi in jurul castronului mic pui mamaliga,o nivelezi,pui deasupra o farfurie mare,rastorni castronul mare,scoti castronul mic iar in gaura pui carnea;cred ca a-ti ametit cu atatea castroane;se serveste cu muraturi;e delicioasa!!

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Plachie de crap





Nu pot sa spun ca reteta mea de plachie e cea mai buna,dar ce am vazut prin alte parti....pot sa spun ca e cea mai buna,mai ales ca e reteta mamei mele si va mai spun ca asta este reteta de iarna,plachia facuta vara,are alta reteta
AVEM NEVOIE DE:1burta de crap sau novac,3cepe mari,1praz mai mic(optional),1cutie de rosii,1lingura de bulion de ardei,ulei,1pahar mic de vin alb,2-3 catei de usturoi,sare,piper,4linguri faina,verdeata
CUM SE PROCEDEAZA:pestele portionat,dat cu un praf de sare,il dau prin faina,il prajesc (nu tare)apoi il scot pe servetele de bucatarie;mie nu-mi place sa pun pestele crud pentru ca are acel miros de balta sau de peste crud mai pe intelesul tuturor;in alt vas cu ulei incins pun la calit ceapa taiata pestisor si prazul rondele,dupa ce s-au muiat adaug bulionul de ardei si cutia de rosii,sare,piper,o frunza de dafin,pun capacul si las la foc mic pana scade;adaug vinul,usturoiul taiat,verdeata,potrivesc de gust,adaug pestele si dau la cuptor 15-25min;se serveste cum altfel,cel putin noi, decat cu mamaliguta;cred ca v-am facut pofta!
Am tot facut plachie dar nu mi-a trecut prin cap sa vin aici sa pun farfuria pentru ca-i aceeasi reteta,nimic nu schimb cand e vorba de retete mostenite si nu am de ce sa schimb ceva pentru ca este o mancare super buna!
Suntem la inceputul anului 2019
 

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Chec cu mere









Ingrediente:3cani cu faina,3lingurite praf de copt,11/2cana zahar,1cana ulei,4oua,sucul de la 1portocala,2lingurite scortisoara,1fiola esenta de vanilie,3mere acrisoare,sare
Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar si ulei cate putin,pana devina o crema fina la care adaugi sucul de portocala si aromele;in alt vas albusurile batute spuma cu restul de zahar si sare;se combina cele doua compozitii si cu grija se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt;
merele curatate de coaja si seminte se taie felii subtiri si se trec prin amestecul de scortisoara si 2linguri zahar
In forma de guguluf(eu am forma de silicon si nu trebuie unsa,doar tinuta in apa rece din momentul in care m-am apucat de prajitura,pana cand trebuie sa torn aluatul),pui un strat de aluat,deasupra felii de mere,alt strat de aluat,alte mere si tot asa pana se termina;dai la cuptor 11/2h la foc potrivit,facand testul cu scobitoarea,o lasi sa se raceasca in forma dupa care o scoti si o pudrezi;va dau un sfat pentru asezatul merelor;eu le-am pus dupa cum se vede pe lung;ele trebuie puse pe lat pentru a fi in fiecare felie mere.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme