Mic dejun cu ton




Ingrediente:Mini baghete cu seminte,2conserve mici de ton,1lingura zeama de lamaie,1lingura mustar de Dijon,2castraveti,salata verde,cateva picaturi de sos Tabasco
Conservele scurse se amesteca cu zeama de lamaie,mustarul,si sosul tabasco dupa gust,apoi se unge o felie de mini bagheta cu un strat mai gros de pasta de ton, deasupra rondele de castraveti,frunza de salata si se acopera cu partea taiata de baheta;fiind putin mai picant,nu se recomanda minorilor.

7 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Mic dejun cu bacon






Ingrediente:2mini baghete cu seminte,50g bacon,1rosie,50g cascaval ras,salata verde,2castraveti,1ceapa rosie
Tai bagheta pe lungime,eu am stropit-o cu putin otet balsamic,am pus o frunza de salata, baconul,deasupra rondele de castraveti,rondele subtiri de ceapa, rondele de rosie,apoi cascaval ras si am acoperit cu cealalta felie de bagheta;optional se poate incalzi la microunde cateva secunde;este un mic dejun hranitor alaturi de o cana de ceai sau cafea.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Lapte cu orez





Va spun aici modul meu de preparare al laptelui cu orez
Ingrediente:1cana cu orez,3linguri zahar,scortisoara,putina coaja rasa de lamaie,lapte
Orezul spalat si scurs, il pun la fiert in putina apa si un praf de sare;il las sa fiarba 20-15min,dupa care adaug zaharul si incep sa pun lapte cate putin,pe masura ce fierbe orezul si scade laptele;nu pun tot laptele de la inceput pentru ca nu-mi place ca rezultatul sa fie prea zemos dar nici prea tare,asemeni unei budinci;cand este aproape gata,adaug si coaja de lamaie,apoi pregatesc cupele in care am pus cate o lingurita de dulceata,deasupra orez si iar o lingurita de dulceata sau doar lapte cu orez si deasupra scortisoara.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pulpe cu leurda si bacon







Pentru ca mi-a ramas sos de capere de la reteta de somon cu sos de capere,am facut si aceste pulpe si tare bune au fost
Ingrediente:1kg de pulpe,2leg.frunze de leurda,200g bacon taiat felii subtiri,sare,piper,condimente pentru pui
Pulpele curatate,spalate,le-am dat intr-un clocot in apa cu 1lingura de sare,pentru ca la cuptor vor sta destul de putin,asa ca ele trebuie sa fie deja facute in interior,sa nu iasa sangele cand se servesc la masa;dupa ce s-au scurs bine,le-am scos pielea,le-am condimentat,le-am infasurat in frunze de leurda apoi in felii de bacon,le-am prins in scobitori,le-am pus in tava,am turnat 1ceasca de apa,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor 15min,in ultimile 3-4min am scos folia;la servire am pus pe farfurie pulpa,alaturi cartofi cu sos de capere si salata verde.Pentru sosul de capere,amesteci 4linguri de capere tocate cu 4linguri de smantana si 100ml lapte de cocos,sare si piper;iar cartofii taiati rondele,ii condimentezi cu sare,piper,boia usturoi,3linguri ulei si-i dai la cuptor acoperiti 30min.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Frigarui cu mozzarella



Ingrediente:100g branza mozzarella sau alta branza,1ardei gras colorat,2castraveti,100g rosii cherry,bete de frigarui,1ceapa rosie
Castravetii taiati rondele,ardeiul,si branza cubulete,ceapa rondele mai groase,se intercaleaza pe betele de frigarui,dupa care se servesc;aici,pentru ca am facut in aceeasi zi si smothie,le-am prins in poza pe amandoua

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Smoothie de mango



Ingrediente:1mango copt,150ml iaurt,300ml lapte,1lingura miere,semintele de la cateva pastai de cardamom
Pui in blender fructul curatat de coaja si taiat,obtii un piure,adaugi iaurtul si laptele,continui procesarea,indulcesti,torni in pahare si deasupra pui semintele de cardamom;tii paharele la frigider pana in momentul servirii

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Oua in cocotte






Aceste cocotte (in franceza)sunt mici vase de ceramica de dimensiuni diferite in care poti face incepand de la aceasta reteta pe care v-o propun pana la un fel de mancare,care bineinteles este facuta doar pentru o singura persoana,pentru ca se serveste direct din vas;aceste vase,au (unele)si capac;reteta reprezinta un mic dejun
Ingrediente:2oua,1rosie,1ardei gras cocorat,1lingura de unt,1catel de usturoi,1lingurita de boia dulce,sare piper
Ardeiul taiat cubulete si usturoiul de asemenea se calesc in unt,adaugand sare,dupa care se da deoparte;rosia oparita,curatata de coaja si seminte se taie cubulete;in cocote se imparte ardeiul,cu putina boia si piper deasupra,se sparge cate un ou,peste ou cubulete de rosie,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 15min,dupa acest timp,se scot,se presara boia,sare si piper si se servesc calde si cu salata verde(eu nu am avut)

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Curry de pui








Ingrediente:2piepti de pui,1dovlecel,1ardei gras rosu,1ardei iute,1cutie lapte de cocos,3cepe,2catei de usturoi,250g orez(eu am folosit orez salbatic),sare,piper,3linguri ulei de masline,1lingurita curcuma,1lingurita coriandru macinat,1/2lingurita ghimbir pudra,1lingurita rasa de chimen pudra,1ceasca supa
Toate legumele curatate,spalate,taiate cum vrea fiecare,le calesti in ulei 5min,adaugi carnea taiate julien,toate condimentele,supa,laptele de cocos si lasi sa fiarba incet 20-30min;adaugi orezul fiert,mai condimentezi la nevoie apoi servesti cu patrunjel deasupra;eu am prezentat in doua moduri;in primul am facut o insula de orez fiert in mijlocul farfuriei,apoi in jurul ei am pus preparatul;iar in al doi-lea mod am amestecat in preparat orezul fiert;

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Budinca de paste








Aceasta este reteta Mihaelei (fata mea din Italia),pe care foarte des o face iar cum mie-mi plac pastele,am trecut reteta in caietul meu
Ingrediente:1punga cu paste sau spaghete,1cutie cu ciuperci sau 500g proaspete,1ardei rosu,1mana miez de nuca,50g unt,4linguri smantana,150g cascaval,2linguri pesmet,rozmarin verde
Ciupercile tocate le calesti in unt,le amesteci cu ardeiul taiat julien,smantana,cascavalul ras,miezul de nuca taiat,pesmetul,amesteci,dai deoparte si amesteci totul cu pastele fierte si scurse;pui totul in tava unsa cu unt,dai la cuptor 15-20min si servesti calde cu rozmarin deasupra.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Gulas de vita cu cartofi






Imi place foarte mult gulasul de orice fel;nu sunt o specialista in prepararea lui pentru ca nu sunt ardeleanca,de aceea nici nu am avut curaj sa-l gatesc,fiindu-mi teama ca nu va avea acelasi gust;
ei dar daca am facut eu si alte minuni internationale,oare chiar sa nu stiu sa fac un gulas de pe la noi????
Ingrediente:700g carne de vita,4-5linguri ulei,3cepe,5catei de usturoi,1pahar vin alb,500g cartofi,1pahar suc de rosii,2ardei grasi,sare,piper,boia de ardei,1lingura mustar,patrunjel
Carnea portionata,spalata,o prajesti in ulei impreuna cu ceapa si se stinge cu apa(2-3cani);lasi sa fiarba incet cu capac 1-2ore(eu am fiert-o mai bine de 3ore,asa batrana ce a fost carnea);dupa acest timp adaugi vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugi cartofii,usturoiulsare si pipert,ardeiii taiati cubulete,sucul de rosii amestecat cu boia si mustar iar dupa ce sunt fierti cartofii,servesti cu patrunjel deasupra.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Limonada cu ghimbir




I-am facut Anei(fiind un pic racita) aceasta limonada cu un gust foarte bun,profitand de faptul ca am avut un borcan cu miere din Franta de flori de provence foarte parfumata,limonada a iesit grozava
Ingrediente:4linguri miere,2linguri ghimbir ras,1ceasca mare de apa,2lamai,apa minerala;eu am folosit si o limeta(are o aroma aparte fata de lamaia galbena)
Pentru siropul de ghimbir,pui intr-un vas pe foc apa cu mierea si ghimbir,lasi 15-20min,strecori si lasi siropul sa se raceasca;intr-un pahar mare,pui sucul de lamaie si felii taiate,sirop dupa gust,completezi cu apa minerala si servesti cu gheata;sirop daca ti-a m,ai ramas,il pui intr-o sticla la frigider si-l poti folosi in alta zi.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cool down



Aceasta este o bautura racoritoare fara alcool,deci cu toata increderea se poate da si copiilor
Ingrediente:10ml sirop de menta,sucul de la 1limeta,40ml suc de ananas sau din compot,apa minerala,zahar colorat
Faci gura paharului cu zahar colorat,apoi torni amestecul din shaker cu sirop de menta si cele doua sucuri cu gheata;completezi paharul cu apa minerala si servesti cu pai.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme