Supa de rosii cu lapte de cocos






Am mai rasfoit revistele franceze pe care le-am adus si am dat peste aceasta supa foarte gustoasa
Ingrediente:1kg de rosii bine coapte,1cutie lapte de cocos,1lingura tija de citronnelle(eu am uscata la borcanel),1cm.radacina de ghimbir rasa,1ceapa mica,4linguri ulei de masline,1lingurita zahar,sare,piper
Rosiile oparite apoi decojite,stoarse de seminte si tocate;in 3linguri de ulei,se caleste ceapa tocata cum vrei,ghimbirul,citronnella,rosiile,zaharul,dupa 5-6min,se condimenteaza,se adauga laptele,se paseaza totul dupa care se da la rece;in momentul servirii se pune deasupra un fir de ulei de masline.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Muschiulet impletit







Ingrediente:1muschiulet de porc,6felii de bacon taiat subtire,condimente pentru porc,50g cascaval ras,500g cartofi,1cutie ciuperci,4linguri ulei,1pahar cu vin
Muschiuletul,taiat in 3 pe lung,dar nu pana la capat,se condimenteaza din belsug,pe fiecare bucata se pune 1-2 feliide bacon,se impletesc,capatul se leaga cu ata alimentara apoi se prajeste pe ambele parti si se pune pe patul de ciuperci in vasul termorezistent, cu uleiul de la prajit si vin;se acopera si se tine la cuptor 30min;dupa acest timp se scoate se presara cascavalul ras deasupra si se mai lasa 3-4min.se serveste pe farfurie felii taiate alaturi de ciuperci,salata verde si moturi de piure de cartofi facute cu posul sau o punga taiata la varf.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu nuci











Ingrediente:200g nuca macinata,7oua,7linguri ulei,7linguri zahar,5-6linguri faina(depinde de marimea oualor),diferite arome,11/2 lingurita scortisoara,1/2lingurita nucsoara,1plic praf de copt,1plic frisca,sare,colorant verde alimentar
Crema:1ou,1cana cu lapte,1lingura zahar,100g unt,1lingura faina,1lingura cacao,100g stafide,50ml rom sau ce aveti fiecare,1borcan cu gem de caise
Galbenusurile frecate cu ulei(ca maioneza),se adauga scortisoara,nucsoara,aromele si nuca apoi se adauga la albusurile batute spuma cu un praf de sare si zahar;se incorporeaza usor amestecand cu o lingura,faina si praful de copt,dupa care se rastoarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se lasa la cuptor 45-50min.In acest timp se pregateste crema,batand oul cu zahar,untul moale,faina,cacao si lapte,se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa iar dupa ce s-a racit se adauga romul de la stafide si aromele;blatul racit,taiat pe orizontala,insiropat(apa,zahar si rom),se unge cu gem,deasupra se presara stafidele,se acopera cu crema si a doua foaie;se orneaza cu frisca batuta conform instructiunilor de pe plic amestecata cu colorant alimentar si pentru ca se folosesc ouale pana la Inaltare,am ornat si cu cate un ousor de ciocolata.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Supa de oua





Am facut aceasta supa pentru Ana,pentru ca e intr-un regim de scadere a greutatii(dupa nastere)  AVEM NEVOIE DE:1l de supa de legume,2oua,patrunjel,ceapa verde
CUM SE PROCEDEAZA:Se amesteca cu telul ouale si verdeata taiata marunt,dupa care rastorni in supa care clocoteste si o mai lasi cateva minute;se serveste imediat cu patrunjel deasupra.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Salata italiana






Ingrediente:1/2ardei gras rosu,1/2verde,1ceapa mica,2-3 ciuperci,1/2ardei iute,1/2 dovlecel,1lingura otet de mere,4linguri apa,1frunza de dafin,3linguri ulei de masline,1catel de usturoi,putin busuioc,sare marina,un praf de piper de Cayenne sau boia,suc de lamaie
Cele doua jumatati de ardei se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptor 10min,iar dupa ce s-au racit se curata de coaja,se taie suvite si se da deoparte;otetul,apa,frunza de dafin,sare,piper se pun intr-un vas,se da intr-un clocot,se adauga ceapa si ciupercile taiate fin iar dupa 2-3min se da deoparte;dovlecelul taiat rondele mai groase se rumenesc in ulei cu grija pe ambele parti iar la urma se adauga usturoiul taiat si busuiocul;pe farfurie se aseaza ardeiii,feliile de dovlecel,ciupercile,se stropeste cu zeama de lamaie apoi se decoreaza cu busuioc si felie de lamaie.
Aceasta face parte tot din dieta Anei(fata mea);dupa cum se observa,ma reprofilez pe diete!!!!!!!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tarta cu praz si ceapa









Ingrediente:500g praz,2-3cepe mari,250g faina integrala(eu am avut faina dietetica cu tarate),100g unt sau margarina,3linguri smantana degresata,2oua,1/4lingurita praf de nucsoara,1/4lingurita piper de Cayenne(boia),sare marina,3linguri ulei de masline
Intr-un vas am pus faina,untul topit,oul,sare,am amestecat totul si am adaugat putina apa calduta pentru a rezulta un aluat;forma de tarta am uns-o cu unt,am pus aluatul,l-am modelat cu palmele pe toata suprafata formei,am intepat cu o furculita,am acoperit cu un prosop si am dat forma la frigider pana am fost gata cu umplutura;prazul si ceapa curatate si taiate marunt sau julien dupa preferinte,calite in ulei ,separat smantana amestecata cu al doi-lea ou,piper,sare,nucsoara,daca este prea groasa se mai adauga 1-2linguri de lapte dupa care se rastoarna peste praz;toata compozitia rasturnata in forma de tarta,apoi data la cuptor 40-50min.
Prazul si ceapa avand un gust destul de dulce,se serveste cu ketchup!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pastrav mentolat







Ingrediente:1kg de pastrav,5linguri ulei de masline,1mana de menta verde
Salata:100g orez cu bobul lung,1cana supa de legume,1grepfrut mare,1/2ardei gras rosu,menta si patrunjel verde tocat
Se pune orezul la fiert in supa la foc mic;in acest timp,pestele curatat,spalat,crestat pe ambele parti,uns cu ulei si interior si exterior,condimentat cu piper,se pune in interiorul lui cate 1-2fire de menta,apoi pe gril 8-10min.pana se patrunde;intr-un bol,amesteci orezul fiert,cu felii de grepfrut taiate cubulete,ardeiul si verdeata de asemenea tocate,totul se amesteca si cu zeama de la fruct atunci cand s-a feliat;se serveste pe farfurie pestele alaturi de salata.
Ca un sfat,este o reteta foarte gustoasa si aromata,este bine sa folositi mai multa menta doar verde;eu am avut putina.
Dupa cum se observa nu se foloseste sare pentru ca este o reteta pentru dieta Anei!!!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Placinta cu fructe uscate







Ingrediente:1pachet de foitaj,1cutie lapte condensat,fructe si seminte uscate,eu am avut:papaia,ananas,curmale,alune de padure si caju,migdale,nuci,stafide,1galbenus,1plic zahar vanilat,alune maruntite
Aluatul intins cu sucitorul in forma de dreptunghi,se unge cu cateva linguri de lapte condensat,pe mijloc se pune amestecul de fructe si migdale maruntite,deasupra se mai pun cateva linguri de lapte(eu am exagerat si mi-a curs in tava),partile laterale se taie in fasii egale,iar umplutura se acopera cu fasiile impletite(trecute una peste alta);se pune placinta cu grija in tava cu hartie de copt,se unge cu galbenus,se pudreaza cu zaharul vanilat si nucile maruntite se preseaza usor;se da la cuptor 30min dupa care se serveste calda dar si rece este buna;la noi nu a mai apucat sa se raceasca.Poate va intrebati ce puteti folosi in situatia in care nu aveti lapte condensat;in nici un caz nu folositi lapte obisnuit,nu ca nu ar fi bun dar este subtire fata de cel condensat,asa ca puteti cumpara de la supermarchet,se gaseste in sticlute sau puteti folosi o smantana lichida

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cotlete de miel la gratar




Daca tot se face atata reclama la aceasta tigaie Dry Cooker,mi-am achizitionat si eu una iar acum am pus-o la treaba;rezultatul ma abtin sa-l comentez!!
Ingrediente:6cotletele de miel(pastrate de la Paste)1plin condimente pentru miel,praf de usturoi,4cartofi,1cubulet de unt,1ceasca lapte,salata verde,sare,4-5linguri ulei de masline
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,i-am pus sa fiarba in apa cu sare pentru piure;cotletele condimentate din belsug,unse cu ulei,le-am mai lasat 30min dupa care le-am pus in tigaie;cat timp sfaraie,am facut piureul si salata verde;am servit cotletele pe pat de piure alaturi de salata;au fost foarte bune.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme