Ciorba taraneasca de vacuta







Nu stiu cat de taraneasca este aceasta ciorba dar mie si  familiei mele, ne place foarte mult
Ingrediente:1kg de cap de piept de vitel,1ceapa,1morcov,1ardei gras,1dovlecel,1telina mica,1ceasca cu mazare,1mana de pastai,1miez de varza,3cartofi,500g rosii mixate,sau 1cutie de rosii in bulion,sare,leustean,bors
Carnea portionata,spalata,o pun la fiert in apa cu sare 20min,apoi rastorn,spal carnea si oala si o pun din nou la fiert;asta este metoda mea pentru toate retetele de supe,ciorbe;de ce???pentru ca eu am o problema cu aspectul;nu-mi plac supele sau ciorbele cu aspect tulbure,oricat as aduna spuma de deasupra,nimeni sa nu-mi spuna ca ramane limpede cu aspect placut;chiar si in cartea bucatarului Varlan am vazut aceasta metoda,dar eu stiam si stiu de la mama;deci sa continuam,adaug in oala 1lingurita rasa de zahar(orice mancare in care se pun rosii,e bine sa se puna putin zahar,rosiile fiind acide impiedica fermentarea),iar cand incepe sa fiarba adaug ceapa,morcov,ardei,dovlecel,telina taiate cubulete mici;dupa ce carnea a fiert,adaug rosiile,mazarea,pastaile,varza taiata fideluta,si cartofii in sferturi;dupa 20min timp in care au fiert si aceste legume,adaug borsul fiert in prealabil,leusteanul,potrivesc de gust,opresc si servesc familiei alaturi cu un ardei iute.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pastrav la gratar





Ingrediente:2buc.pastrav,condimente de la Kotany,crengute de rozmarin,salvie,sare,usturoi,iaurt
Pestele curatat,spalat,in burta cu o crenguta de rozmarin si una de salvie,condimentat din belsug,este pus pe gratar si tinut 6-7min,pe fiecare parte dupa care se serveste cu sos de usturoi;pentru sos,pisam foarte bine 1capatana de usturoi sau mai putin,depinde de gust,frecam cu ulei pana obtinem o pasta apoi amestecam cu iaurt,sare si putina verdeata.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Biscuiti cu stafide





Nu mi-am dat seama decat dupa ce am terminat ca aceste 2reteta de biscuiti sunt asemanatoare,de aceea am gresit si pozele
Ingrediente:250g faina,125g zahar pudra,2galbenusuri,125g unt topit,50ml lapte,1lingurita esenta de trandafiri,1ceasca cu stafide inmuiate in apa de trandafiri,sare
Intr-un bol se amesteca faina cu zahar,sare,galbenusuri,unt,esenta de trandafiri,lapte;se formeaza o sfera si se da la frigider 1h dupa care se pune aluat in pistol,se formeaza biscuiti pe un blat uns putin cu ulei,se transfera in tava pe hartie,deasupra se pun stafide si se coc 20min.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Biscuiti cu migdale si vanilie







Ingrediente:250g faina,125g zahar pudra,1praf de sare,2galbenusuri,125g unt topit,50ml lapte,11/2lingurita esenta de migdale,1pastaie de vanilie,100ml smantana lichida,100g ciocolata alba de menaj,fulgi de migdale,pistol pentru biscuiti
Intr-un bol se amesteca faina cu zahar,un praf de sare,galbenusurile,esenta de migdale,untul topit si laptele;se amesteca totul cu mana pana la omogenizare,se formeaza o sfera din aluat si se da la frigider 1h;in acest timp se face creme de vanilie;intr-un bol se rastoarna smantana la care se adauga semintele de la pastaia de vanilie si pastaia taiata mai mic;selasa pe foc 2-3min,dupa care se da deoparte,se acopera si se lasa 30-40min dupa care se amesteca cu ciocolata topita la baie-marie si se da la frigider;se pune aluatul in pistolul de biscuiti,se formeaza pe un blat uns foarte putin cu ulei,apoi se transfera in tava pe hartie si se coc 20min;dupa ce s-au racit se pune crema deasupra si fulgi de migdale.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Omleta cu cascaval si verdeata





Ingrediente:2oua,frunzele de la 1ceapa verde,cateva fire de marar,100g cascaval ras,sare,piper,rosii,castraveti,1lingura cu unt
Intr-un bol se bat ouale,se adauga sare,piper,ceapa si mararul tocate marunt si se rastoarna in tigaia cu unt incins;se pune capac,se lasa focul la minim,dupa 3-4min se intoarce omleta,dupa alte 3-4min,se rastoarna pe o farfurie,se ruleaza,se cresteaza din loc in loc,se introduc rondele de rosie si castraveti,dupa care se serveste.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Crap la cuptor pe legume






Ingrediente:1kg cotlete de crap,1ceapa,3morcovi,1dovlecel,1ardei gras rosu,1telina mica,3-4rosii,1lamaie,condimente de la kotanny(special pentru peste,piper cu lamaie si praf de usturoi),50ml ulei de masline,1pahar cu vin alb
Se pune in tava ceapa,morcovul,dovlecelul taiate rondele subtiri,telina bastonase,ardeiul julien,se pudreaza cu sare,deasupra pestele condimentat,printre bucatile de peste se pun rondele de rosii si lamaie;se rastoarna uleiul si vinul apoi se da tava la cuptor 30min.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Hamsii la cuptor cu pesmet








Reteta mi-a dat-o Mihaela mea din Italia,am facut putin doar de incercare si rezultatul m-a incantat
Ingrediente:500g hamsii,5linguri pesmet,5linguri ulei de masline,sare,piper,2-3linguri zeama de lamaie,patrunjel verde tocat foarte marunt,si 4catei de usturoi pisat(eu am folosit 1lingurita de praf de usturoi,de asemenea nu am avut patrunjel si am pus 1lingura de ierburi italiene)
Acum vine durerea;se curata pestele cu tot cu sira spinarii;apuci de cap si tragi in jos spre burta;se spala pestele se sareaza si se lasa deoparte;intr-un castron se amesteca pesmetul,uleiul,zeama de lamaie,piper,usturoi,si patrunjel;in tava de la aragaz,se pune pestele unul langa altul,deasupra se pune pesmetul,se preseaza putin si se da tava la cuptor10-15min,pana ce pesmetul este auriu;cand se scoate pestele se scutura putin de surplusul de pesmet si se serveste cu sos de usturoi sau simpli;nu lasati nimic pentru mai tarziu pentru ca nu mai sunt la fel de buni.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Blue baltic



Ingrediente:20ml vodka,20ml curacao blue,150ml sampanie,zeama de lamaie 2linguri,gheata
Se pune in shaker vodka,lichiorul,zeama de lamaie,2-3cuburi de gheata,se amesteca energic,apoi se rastoarna in cupa cu bordura de zahar colorat,se completeaza cu sampanie si se serveste cu gheata si pai;la mine nu a iesit culoarea perfecta pentru ca am avut sampanie rosie.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cartofi noi la ceaun



Am fost prin piata,am vazut cartofi noi mici cat nuca si brusc,mi-am amintit de cartofii pe care-i facea mama;vreau sa va spun ca nici pe departe nu au iesit ca ai mamei;de ce??nu stiu nici eu!!poate mana,poate cartoful.....sau poate faptul ca ea punea in ceaunel grasime de la porc
Ingrediente:1kg de cartofi noi,50ml ulei,4-5catei de usturoi,3linguri de smantana sau iaurt,cateva crengute de marar,sare,piper
Cartofii curatati cu un burete din plastic,spalati,sunt pusi intr-un vas cu apa si 1lingura de sare la fiert timp de 20min;se scurg apoi sunt pusi intr-un ceaunel cu ulei incins si se mai tin pe foc sa se rumeneasca,amestecand cu grija fara sa se sparga,5-6min;se scot cu o spatula,se pun pe un platou,deasupra cu usturoiul pisat si amestecat cu smantana(eu folosesc iaurt,pentru ca-i mai taie din iuteala usturoiului,fiind mai acru),si presarat cu marar tocat marunt iar alaturi,binecuvantata mamaliguta;cred ca v-am facut pofta!!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Placinta cu cartofi









Am gasit aceasta reteta intr-o revista frantuzeasca si m-am pus pe treaba
Ingrediente:3linguri coriandru verde tocat,200g branza Pecorino(nu folositi alta branza,eu am folosit branza de capra si nu a fost bine),2-3catei de usturoi tocati marunt,1cm de radacina de ghimbir taiata marunt,4cartofi curatati si taiati rondele subtiri,2dovlecei de asemenea taiati rondele subtiri,1ceapa taiata julien,3linguri smantana,1pahar cu vin alb sau 1cana cu supa de legume,1ou
Intr-un bol se amesteca coriandrul,branza,usturoi si ghimbir;intr-un vas termorezistent,se pun jumatate din cantitatea de cartofi,jumatate din cantitatea de dovlecei,jumatate din ceapa,se acopera cu jumatate din branza;la fel se continua cu al doilea strat,se adauga vinul sau supa,se acopera cu folie de aluminiu sau capac daca are vasul,si se da la cuptor 1h sau pana cand cartofii intepati sunt moi;se scoate vasul,se rastoarna oul batut si amestecat cu smantana si se mai tine 10min descoperit;se serveste ca atare sau poate fi o garnitura la un gratar;am spus ca sa nu se folosesca alta branza,pentru ca dupa cum se observa,aceasta reteta(face parte dintr-o dieta)nu are nici un condiment,iar branza pecorino este puternic aromata,cu o culoare portocalie,schimba si gustul retetei si o mananci cu placere.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Peste cu sos de mango








O reteta super delicioasa gasita pe blogul lui Marcel Iorga pe care-l urmaresc pentru ca are multe retete delicioase cu peste iar eu sunt deschisa la tot ce inseamna nou chiar si sofisticat,pentru ca-mi place ceea ce fac si vreau sa-mi surprind familia mereu ;aceasta mi s-a parut interesanta datorita sosului;dupa ce s-a terminat,am spus ca nu numai interesanta a fost,ci si gustoasa. Pentru ca nu aveam in casa decat niste bucati de somn,am facut cu el;este adevarat ca a fost foarte gras pentru ca somnul a avut peste 10kg iar un somn care are peste 5kg se numeste porc(nu peste) dar tot delicios a fost;se foloseste orice alt fel de peste alb sa fie
Ingrediente:2buc.de somn pe care le-am taiat in doua fiind foarte mari,2fructe de mango,2linguri gem de caise,1lingura miere,coaja si zeama de la 1limetta,1varf de lingurita pasta de ardei,1lingura de ghimbir ras,1lingurita de chimen macinat,1lingurita de scortisoara,1lingurita rasa de praf de usturoi,sare,piper,1ceasca vin alb
Toate ingredientele(fara peste) se pun intr-un vas pe foc mic,(fructele curatate de coaja iar pulpa facuta piure cu blenderul vertical sau pasata cu furculita),amestecand continuu sa nu se lipeasca,pana se ingroasa putin;sepotriveste la gust si se da deoparte;pestele,dat cu sare si piper,se pune pe hartie in tava la cuptor cate 10min pe fiecare parte(eu nu l-am mai intors,fiind gras si foarte subtire taiat,mi-a fost teama sa nu se rupa);se serveste pe farfurie pestele cu sos deasupra,garnitura de orez si o crenguta de salvie.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme