Snitele de pui cu fulgi de porumb







Ingrediente:1piept de pui,condimente pentru pui,1ou,1mana buna de fulgi de porumb,1mana de faina,sare,piper,1varf de lingurita de praf de usturoi,ulei pentru prajit;
Pentru salata avem nevoie de varza alba(se poate folosi si rosie),1ceapa,2-3morcovi,sare,piper,2-3linguri maioneza sau 1borcanel de iaurt(eu am folosit iaurt)
Dupa cum poate observati,eu aproape in toate retetele folosesc usturoi catei sau praf;daca incercati,nu ve-ti regreta
Pieptul feliat subtire se condimenteaza se pune intr-un bol si se mai lasa cateva minute;in trei boluri se pune faina,fulgii de porumb zdrobiti dar nu tare,iar in altul oul batut cu sare,piper si usturoi
Se trece carnea prin faina,ou,fulgi dupa care se pune in ulei incins la prajit,la foc mic.
Atentie trebuie sa avem ulei mult sa se patrunda,pentru ca se prajeste foarte repede la suprafata iar interiorul sa nu ramana crud;se scot snitelele pe hartie de bucatarie si in acest timp se pregateste salata;se toaca subtire varza,ceapa fideluta,morcovul dat pe razatoarea mare,se condimenteaza apoi se amesteca cu iaurt;se servesc snitelele alaturi de salata de varza care este foarte sanatoasa iar snitelele sunt fragede in interior si crocante in exterior.

9 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Vitel cu cartofi






Este clasica tocanita pe care o cunoastem dar putin mai altfel,pentru ca mai am zarzavat la borcan si pentru ca eu nu le tin pentru anul viitor,le consum chiar daca suntem in plin sezon de legume
Ingrediente:500g carne de vitel,2cepe mari,50ml ulei,1borcan mic de zarzavat,1borcan mic de rosii,3cartofi,1leg.de patrunjel,sare,1frunza de dafin,2catei de usturoi
Carnea spalata,portionata,o calesc in cratita de lucru impreuna cu ceapa taiata pestisor;dupa ce carnea a capatat o culoare albicioasa,adaug zarzavatul,rosiile si 1cana cu apa,acoper si las sa fiarba incet 1h;dupa acest timp,adaug si cartofii taiati in sferturi,mai adaug 1cana cu apa,1frunza de dafin si usturoiul zdrobit iar dupa ce cartofii sunt fierti si sosul a scazut,condimentez si adaug patrunjelul tocat;se serveste cu orice fel de salata;eu am optionat pentru salata de varza ramasa de la snitele.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Painici umplute








Ingrediente:500g faina,50gdrojdie,1cana cu lapte caldut,80g unt,2oua,200g sunca fiarta si afumata sau orice alt preparat,150g cascaval ras,sare,chimion
Se face un aluat din faina,drojdia dizolvata cu putin lapte,1ou,sare, unt topit,restul de lapte;se amesteca bine,apoi se framanta cu mana,adaugand putin ulei;se formeaza o sfera apoi se acopera vasul,lasand sa creasca pana-si dubleaza volumul;pe masa presarata cu faina se intinde o foaie nu prea subtire,deasupra se presara sunca din belsug,cascavalul,se ruleaza,apoi se imparte in bucati egale,care se vor pune intr-un vas rotund de yena si se mai lasa 30min sa creasca;se ung cu al doilea ou batut,se presara seminte de chimion,si se da la cuptor 40min.

Se servesc calde(sunt delicioase),in orice moment al zilei,alaturi de o cana cu lapte,ceai,lapte batut sau eu am servit cu o cana de compot.
Super,super bune!

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Lasagna cu fructe de mare







Ingrediente:1punga cu mix de fructe de mare(eu am avut doar creveti),2linguri ulei de masline,1ceapa,3catei de usturoi,file de somon afumat,1borcan mic de rosii cherry in sos de busuioc,foi de lasagna,50g cascaval ras,un varf de lingurita de pasta de ardei iute,sare,busuioc verde,1cana de suc de rosii

In tigaia cu ulei se caleste ceapa,usturoiul,pasta de ardei,se adauga somonul afumat taiat marunt,fructele si rosiile;dupa ce totul a devenit un sos cremos,se condimenteaza si se adauga cateva fire de busuioc verde taiat;in tava se pune jumatate din sucul de rosii,foile de lasagna,sosul de creveti,deasupra cascavalul,se acopera cu alte foi si restul de suc de rosii;se da tava la cuptor pentru 30min.si se serveste calda.
Super bun!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Supa de legume






Pe timp de vara,foarte foarte des fac supe care se pot servi reci si cand ne e sete si cand ne e foame!!
Ingrediente:AVEM NEVOIE DE:1ceapa,2morcovi,1dovlecel,1telina mica,500g rosii bine coapte,sare,1lingura ulei,2catei de usturoi

CUM SE PROCEDEAZA:Pun in olita la fiert legumele curatate,spalate,taiate;dupa ce au fiert,le strecor,le pasez cu blenderul vertical,rastorn piureul in supa,completez cu apa,condimentez,adaug putin ulei si fiecare poate adauga la supa ce doreste,orez,diferite paste cumparate sau facute in casa sau galuste de gris,eu am optat pentru galuste.
Mmm o bunatate!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Compot asortat



In timpul verii,nu-mi lipseste din frigider compotul,indiferent din ce fructe este facut
Acum am facut asortat cu visine si caise,ce mi-a ramas de la borcane

Am pus intr-o oala mica un castron de fructe,spalate si caisele curatate de samburi,am adaugar 1cana cu zahar,1plic zahar vanilat si am completat cu apa;cand a inceput sa clocoteasca am oprit focul iar dupa ce s-a racit foarte bine,am servit cu menta verde.
Dulce acrisor si racoritor pe timp de vara!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Compot de caise si visine







Ingrediente:caise curatate de samburi,visine,zahar,1baton de scortisoara
Pun in borcane curate fructele,completez cu apa,rastorn apa intr-un vas mare,asa fac cu toate borcanele;in vasul cu apa,adaug cate 4linguri de zahar pentru fiecare borcan(depinde cat sunt de dulci fructele),un baton de scortisoara si eu mai adaug cateva cristale de sare;las pe foc doar cat se topeste zaharul,pun in borcane peste fructe,infiletez capacele si le pun la sterilizat intr-o oala mare doar 30min;le las tot in oala sa se raceasca apoi le depozitez in camara.
Un alt an 2017,aceeasi reteta


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Paste cu sos de ciuperci si marar






Ingrediente:500g ciuperci,1ceapa mica,2leg.marar,1lingura ulei,1ceasca vin alb,250ml smantana,1lingura mustar iute,sare,piper
Ciupercile curatate,feliate se calesc in ulei,impreuna cu ceapa tocata marunt;dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga vinul;dupa ce s-a evaporat si alcoolul ,se adauga smantana amestecata cu mustar si marar tocat;se condimenteaza cu sare,piper,si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa sosul si devine cremos;se serveste cu paste sau orez.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Parfe de martipan






AVEM NEVOIE DE:100g martipan,3linguri lichior Amareto,2galbenusuri,1lingura zahar pudra,120ml vin rosu dulce
CUM SE PROCEDEAZA:Se taie martipanul in cubulete si se amesteca cu lichiorul
Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema fina,se adauga vinul si se amesteca pe baie-marie pana se ingroasa,se adauga si martipanul iar dupa ce s-a topit se rastoarna intr-o cutie si se da la congelator;a doua zi se serveste ornata cu frunze de menta.
Asa ceva,are un gust extra bun,in interior cu bucatele de martipan si se stie ca martipanul e facut cu pudra de migdale!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Minitort cu visine





De fapt,am avut intentia sa fac alta prajitura cu visine,dar a iesit alta ceva;si cum am pus-o in forma mica de tort,i-am spus minitort;nici crema nici frisca nu i-am pus pentru ca m-a prins caldura!!!!
Ingrediente:500g visine,3oua,8linguri de zahar,1plic zahar vanilat,10linguri faina,1cana cu lapte,coaja rasa de lamaie,1lingura unt
Galbenusurile,frecate cu 4linguri zahar,zahar vanilat si coaja de lamaie;albusurile batute spuma cu un praf de sare si restul de zahar,dupa care se amesteca cu galbenusurile;in forma rotunda unsa cu unt,se pun visine curatate de samburi,apoi se rastoarna aluatul si se da la cuptor la foc mic 30-40min sau facand testul cu scobitoarea;dupa racire se imbraca in frisca sau o alta crema si se orneaza cu fructe;aluatul care mi-a ramas l-am pus in alte forme mai mici.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme