Bors de pui cu taitei de casa









Ingrediente:1tacam de pui sau aripi de curcan,sau ce aveti de la pui,1ceapa,1morcov,2ardei grasi colorati,1ardei iute,3-4rosii,1l de bors,leustean,2oua,faina,sare,1dovlecel,2cartofi
In primul rand faci taiteii;intr-un bol bati 1ou cu sare si completezi cu faina pana rezulta un aluat ce se poate intinde cu sucitorul;il lasi se se odihneasca 5min apoi faci o foaie subtire,o rulezi sau tai fasii puse una peste alta,apoi tai taiteiii subtiri si-i pui pe o hartie pana-i poti folosi
Tacamul curatat,portionat,il dai in cateva clocote,il scurgi il speli de spuma ce s-a format apoi il pui din nou la fiert in apa rece;pentru ca fierbe foarte repede,pui tot zarzavatul o data;ceapa si ardeiii tocati in cubulete,radacinoasele date pe razatoare,iar rosiile date la blender;lasi sa fiarba incet si cu capac,dupa 20-30min adaugi cartofii cubulete,dupa ce acestia sunt fierti,adaugi borsul fiert in prealabil,condimentezi,cand incepe sa clocoteasca adaugi taiteiii,leusteanul,iar cand taiteiii s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,adaugi oul ramas batut,apoi inchizi focul.
se serveste cu ardei iute.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Somon cu sos de struguri



Este o reteta foarte delicioasa cu un gust dulce acrisor si foarte usor de facut
Nu am poze de la preparare,deoarece am fost putin sceptica dar rezultatul mi-a aratat ca m-am inselat;cu o alta ocazie voi pune tot aici pozele
Ingrediente:2buc.de somon,1/2pachet de unt,5linguri smantana,1cana boabe de struguri colorati(eu nu am avut decat albi),1mana de pastai fideluta,2catei de usturoi,2-3linguri boabe de porumb din conserva,sare,piper
In tava cu 50g unt,pui pestele condimentat,pe hartie de copt si dai la cuptor 20min.
Intr-o tigaie pui smantana,sare,piper,strugurii taiati in jumatati si lasi sa dea in cateva clocote.
In alta tigaie cu restul de unt,pui fasolea fiarta si scursa,usturoiul taiat marunt si porumbul
Pe farfurie pui pestele,alaturi fasolea iar deasupra sosul de struguri.
Pentru ca aceasta reteta am facut-o de foarte mult timp si nu am avut poze mai multe,am repetat reteta pentru ca la momentul respectiv,copiilor le-a placut foarte mult;asa ca am pus poze acolo unde au trebuit, poze din timpul prepararii;deosebirea e ca acum am avut pastai verzi si struguri negri;in rest gustul este acelas adica deosebit de bun!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tajina de pui cu caise uscate







O reteta indrazneata cu un gust deosebit dulce acrisor
Ingrediente:1piept de pui,1ceapa,200g caise uscate,1lamaie,3catei de usturoi,patrunjel verde,1lingura unt,2linguri apa flori de portocal,1lingura miere,putin sofran,1lingurita pudra de ghimbir,1lingurita rasa de scortisoara,1steluta de anason,sare,piper
Intr-un vas se caleste in unt pieptul taiat in cubulete,dupa care se scoate;in untul ramas,se adauga ceapa tocata marunt,se adauga pieptul,caisele,usturoiul zdrobit,sifranul,anasonul,ghimbirul,scortisoara,apa de portocal,mierea,sare,piper si patrunjel tocat;dupa cateva minute se adauga 1cana cu apa,se lasa sa se proceseze toata mancarea,spre sfarsit se adauga rondele de lamaie si se serveste calda.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Provizii de iarna









Pentru unele fructe,legume si zarzavaturi,e timpul sa ne aprovizionam si sa le pastram fiecare dupa metodele lui;eu mi-am pus la congelator cateva fructe asa:
FRUCTE:Am curatat de samburi care au avut nevoie,le-am spalat,le-am lasat sa se scurga bine,apoi pe tavita cu hartie de la congelator am pus fructele cu distanta intre ele,iar a doua zi le-am pus in pungi apoi in sertarul de fructe.
ZARZAVAT VERDE: l-am spalat,l-am lasat sa se scurga bine,l-am taiat apoi l-am pus in pungi,am scris pe punga ce este si l-am pus in sertarul de legume si zarzavat
FASOLE VERDE: curatate,spalate,le oparesc 3-4min in apa cu sare,le scot in apa rece,apoi le pun in pungi cat consum la o mancare
BAME: taiate coditele,spalate,le oparesc in 1l de bors si 1lingura de sare,sau 1l de apa 1/2lingurita de sare de lamaie si sare;le scot in apa rece apoi in pungi,la fel cat se consuma la o mancare
FRUNZA DE VITA:o pun in sticle(peturi);fac buchetele de 10-15frunze pe care le introduc in pet,cand au ajuns aproape de gura sticlei,bat sticla  de masa,astfel se aseaza si mai intra cateva suluri dar le mai asez si cu un betisor mai gros nu de frigarui,pentru ca important e ca sa nu fie loc liber prea mult intre ele apoi pun dopul bine strans si le depozitez in camara;iarna cand fac sarmalute,eu pun sticla la congelator sa stea acolo 0 zi sau doua,pentru ca am observat,frunzele sunt cam tari,chiar daca le oparesc apoi desfac dopul(foarte important),altfel face explozie cand este intepata cu cutitul, tai sticla,scot frunzele,dupa ce se dezgheata le oparesc si mai departe fiecare stie;frunzele oparite care raman de la sarmalute,se pot pune la congelator pentru urmatoarea data.FRunze de vita,eu mai pun si la congelator,le oparesc,doar cat isi schimba culoarea,iar dupa ce s-au racit,fac pachetele de cate 10-15frunze,le pun in punga si apoi la congelator;iarna,le las sa se dezhete la temperatura din bucatarie(le scot de seara),apoi le folosesc;nu fortati dezghetul in apa,pentru ca se strica,se rup.
Foarte important este ca sticlele sa fie bine uscate fara nici un strop de apa iar frunza nu se spala pentru ca riscati sa mucegaiasca

ARDEI GRAS:curatat de cotoare si seminte,spalat,oparit in apa cu sare,scos in apa rece,apoi pusi unul in altul cate 3-4, in pungi si la sertar.
Pentru cine pune verdeata la uscat,va dau un sfat;taiati verdeata marunt(indiferent ce este),o puneti pe 2foi mari de ziar imprastiata pe toata suprafata,iar deasupra alte 2foi de ziar si este foarte important ca sa nu stea la soare,ba dimpotriva undeva la umbra,la racoare;cu aceasta metoda veti obtine un zarzavat verde,care-si pastreaza aroma.(eu in fiecare an,usuc pe dulapul de haine din dormitor....!!!) pentru cine are beci,este foarte bine.

10 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Compot de nectarine




Aceasta reteta este originala din Franta;nu veti crede,cum nici mie nu mi-a venit sa cred ca aceasta pasta se numeste compot,in schimb este foarte bun mai ales rece
Ingrediente:1kg de nectarine,3linguri cu zahar
Se pun in vas nectarinele spalate si feliate,impreuna cu zaharul la foc mic,se amesteca mereu sa nu se lipeasca,se lasa pana se topesc fructele si rezultatul devine o pasta;se da la frigider si se serveste in cupe.
Cum eu eram Toma necredinciosul,copiii mi-au adus un borcan din comert si intradevar in borcan tot o pasta era;abia acum stau si ma intreb,daca la asemenea pasta ei spun compot,oare la compotul nostru cum spun???am uitat sa fac cercetari cat am stat acolo

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Madeleine





Mmmm,cu aceste prajiturele a fost "dragoste la prima degustare"cum se zice;mi-au placut de prima data cand mi-a adus Ana din Franta si de atunci sunt in stare sa le fac zilnic! Ingrediente:3oua,150g zahar,200g faina,2linguri apa floare de portocal,1praf de copt,100g unt 50ml lapte
Apa floare de portocal,poate fi inlocuita cu esenta de migdale,cum de altfel este reteta originala
Ouale batute bine cu zahar,se adauga apa,laptele,faina amestecata cu praful de copt,si untul topit;se pune aluatul in forme,se lasa sa se odihneasca 15min,apoi se coc 10min
Pentru ca am pus aluat si in alte forme,dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar,dar de regula madeleinele nu se pudreaza,asa spune reteta originala!

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Madeleine cu iaurt





Ingrediente:2borcanele cu iaurt de fructe,4oua,2borcanele si jumatate cu zahar,11/2borcanel cu ulei,5borcanele cu faina,1praf de copt,vanilie
Nota:se foloseste acelas borcanel de la iaurt,indiferent de marime(daca e mare,vor iesi mai multe prajiturele,dar se poate pune si in alte forme mici sau de chec
Ouale batute bine cu zahar si un praf de sare,pana rezulta o crema albicioasa,se adauga ulei cate putin,vanilia,iaurtul si faina amestecata cu praful de copt;se lasa sa se odihneasca 15min,apoi se pune aluatul in forme si se coc 10min
Se scot din forme se intorc si se servesc fara a fi pudrate cu zahar

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tarta cu prune








Este cea mai simpla tarta,fara prea multa munca si gustoasa in acelas timp.
Ingrediente:aluat de foitaj,500g prune,1plic crema pentru tarte,1lingura zahar brun,1lingurita svcortisoara,2nectarine
Forma de tarta se imbraca in foitaj,se pune crema facuta conform instructiunilor de pe plic,deasupra se pun felii de prune in cercuri concentrice(prunele curatate de samburi feliate,puse intr-un bol si amestecate cu zaharul brun si scortisoara)iar pe mijloc se pun felii curatate de nectarine curatate de coaja;se da forma la cuptor30-40min

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme