Snitel prahovean












Am uitat sa postez aceasta minunata reteta de la Marcel Iorga(Icre Negre)
Am vazut pe FB acest snitel si arata super;am intrat pe blog si l-am facut si eu;nu va imaginati ce bun a fost si ce aprecieri am avut!!!multumesc Marcel!
Ingrediente:4felii subtiri de muschi de porc,2felii de sunca de Praga,2felii de cascaval,50g cascaval ras,1cutie de ciuperci(eu am avut proaspete),1ceapa,2oua,3linguri faina,1-2lingurite de bulion,1lingurita de zahar,1cana cu apa,1lingura de oregano uscat,4linguri ulei,sare,piper,lamaie
In tigaia cu ulei,se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile de asemenea,se adauga bulionul,apa,oregano,zahar si 1lingurita de boia(optional)
Se lasa la foc mic pana se ingroasa sosul,se condimenteaza cu sare,piper si se lasa deoparte
Carnea batuta putin,condimentata cu sare si piper,se trece prin faina,ou batut(de doua ori),apoi se prajesc in mult uleisi se scot pe prosoape de hartie.
Se pun intre snitele o felie de cascaval,o felie de sunca,peste a doua felie de carne cascaval ras,se pun snitelele in tava pe hartie de copt la cuptor 5-10min.
La prezentare se pune un snitel pe farfurie,peste el sosul de ciuperci si felii de lamaie iar alaturi cartofi prajiti.
Recomand tuturor,este super bun!!iar pentru cine ma viziteaza,servesc cu mare drag o zmeurata!!

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Shaorma cu ciuperci si struguri










Aceasta shaorma are un gust deosebit;am adaugat struguri pentru ca nu am avut castraveti murati si bine am facut
Ingrediente:lipii,500g ciuperci,2linguri ulei,1ciorchine de strugure cu boabe mari,cate 1/2lingurita din urmatoarele condimente:piper,cardamom,cumin,nucsoara,scortisoara,cuisoare macinate,ghimbir,curry,turmeric,usturoi,paprica,sare,sosuri dupa preferinta,cartofi
Ciupercile tocate se calesc in ulei,dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga condimentele,sare apoi strugurii taiati in jumatati dupa care se da deoparte;pe lipia incalzita la microunde,se pun cartofi prajiti,deasupra 2-3linguri de ciuperci,sosuri dupa preferinta,se ruleaza si se serveste.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Supa crema de dovlecel







Ingrediente:Am avut un asa zis dovlecel de aproape 3kg;jumatate l-am facut snitele,jumatate supa;1ceapa,2linguri ulei,1cutie de lapte de cocos,1lingura radacina de ghimbir rasa,3lingurite de pasta de curry,5catei de usturoi,sare,piper
Dovlecelul curatat,l-am pus la fiert taiat cuburi,impreuna cu usturoi,ceapa taiata in sferturi si ulei;dupa ce a fiert bine,se adauga sare,curry,ghimbir,se mai lasa cateva clocote apoi se da la blender,se amesteca cu lapte de cocos,se mai potriveste la gust apoi se serveste ornata cu seminte de dovleac prajite deasupra;este super buna!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cartofi la tava cu costita de porc








Azi,facand manastiri in bucatarie,vorba sotului,cand ma gaseste cu usa inchisa la bucatarie,imi spune:iar faci manastiri???da si cum spuneam,facand astfel de manastiri,am descoperit ceva!!!
nu va ganditi prea departe,roata,mersul pe jos,America si multe alte,au fost descoperite inaintea mea!!eu am descoperit(pentru mine)si anume ca, daca vrei sa fii in topul prietenilor sau familiei(la gatit),nu ai nevoie de retete sofisticate ci doar de condimentele necesare pentru a satisface papilele gustative a tuturor celor care le savureaza,bineinteles si aspectul conteaza.
Cine m-a vizitat in aceste zile,a vazut probabil ca (am spus aici)am achizitionat niste condimente de la AROME SI GUSTURI NATURALE
Am facut cate ceva cu fiecare din ele,acum le-a venit randul si celor 10 AMESTECURI DE CONDIMENTE;si ce sa fac,decat o reteta romaneasca cu condimente chinezesti,indiene,nici eu nu stiu!!
Rezultatul,excelent!!
Ingrediente:1kg de cartofi,1kg costita de porc,amestec 10condimente,50ml ulei de masline,1lingura praf de usturoi,1pahar cu vin alb(eu am avut roze),sare
Cartofii curatati,spalati,taiati in felii groase,pusi in tava,presarati cu praful de usturoi,sare,jumatate din ulei,se amesteca bine;
Costita spalata,condimentata din belsug cu cate 1/2lingurita din toate cele 10condimente amestecate,apoi costita pusa peste cartofi,se rastoarna vinul,restul de ulei peste costita,se acopera cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor la foc mic 1-2h(eu sincera sa fiu am tinut-o mai bine de 3h,se vede dupa oase cat de tanar a fost porcul!!)
La servire,se pune pe farfurie 1bucata taiata din costita,alaturi cartofi,deasupra rozmarin verde si castraveti murati de vara.
Recomand tuturor asa ceva!!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cosulete cu ciuperci









Ingrediente:1piept de pui,2ficatei,2ciuperci mari,3linguri ulei,1ceapa mica,1ou,verdeata,sare,piper,1rosie
In tigaia cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga ficatul taiat cubulete,ciupercile de asemenea,iar dupa ce a scazut apa din ele si totul s-a inmuiat,se da deoparte,se condimenteaza,se adauga oul si verdeata;pieptul feliat,usor batut,se capitoneaza forme de briose,in interior se pun cateva linguri de umplutura,deasupra 1rondea de rosie,se pun in tava si se lasa la foc mic 20-30min
Se servesc pe platou drept aperitive.
Ingredientele sunt exact pentru 5-6 briose;ce vedeti la mine in poza de la ingrediente,am impartit la 3retete diferite

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Piept umplut






Ingrediente:1piept,100g cascaval,2ciuperci,1castravete si 1gogosar de la otet,2oua,1ceasca pesmet,sare,piper,ulei pentru prajit
Pieptul feliat,usor batut,condimentat cu sare si piper,punem o felie fina de ciuperca,1bastonas de cascaval,castravete,gogosar,se ruleaza,se prinde cu scobitori,se trece ruloul prin ou batut,pesmet apoi se prajeste in mult ulei;se scoate pe prosop de hartie
Ruloul se taie pe diagonala si se serveste pe platou drept aperitiv

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tiramisu2








Prima reteta de tiramisu postata aici in iarna,este facuta de Mihaela cand eram in Italia,acesta este facut de mine si am adaugat cate ceva fata de reteta ei.
Ingrediente:2pachete de piscoturi,500ml cafea tare,50ml lichior amareto(lichior de cirese)sau coniac de buna calitate,500g mascarpone,150g zahar,3galbenusuri,1plic praf de frisca,1pliculet intaritor de frisca,cacao
Facem o crema din galbenusuri frecate cu zahar si un praf de sare,adaugam branza apoi frisca pregatita dupa indicatiile de pe plic;in timp ce batem frisca,adaugam si pliculetul de intaritor de frisca pentru a fi mai ferma.
Pe un platou,punem un rand de piscoturi inmuiate in cafea amestecata cu lichior,deasupra crema,urmeaza un alt rand de piscoturi,crema si tot asa pana se termina;peste ultimul strat de crema,eu pun sablonul apoi cu ajutorul unei site pudrez cacao peste toata prajitura apoi cu grija indepartez sablonul;cine nu are sablon,pudreaza cu cacao sau se lasa doar crema simpla.
Acest tiramisu,se poate folosi si ca tort;se face usor si este foarte gustos!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme