Pandispan

AVEM NEVOIE DE:5oua,5linguri zahar,5linguri ulei,5linguri faina
Glazura:50g unt,5linguri zahar,2linguri cacao,6linguri lapte,1foaie de gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:Pentru blat galbenusurile se freaca bine cu uleiul turnat cate putin ca la maioneza si se da deoparte;albusurile se bat cu zahar si un praf de sare se adauga galbenusurile,se amesteca cu o spatula incet si de asemenea faina cernuta;se rastoarna in tava si se coace la foc mic 30min;in acest timp se pregateste glazura;pe foc se pune laptele cu unt,zahar,cacao cernuta si se tine pana se topeste zaharul,fara sa ajunga la punctul de fierbere;se ia vasul de pe foc si se amesteca cu gelatina care a stat in apa rece cateva min.
Dupa ce pandispanul s-a racit se toarna glazura si se pudreaza cu nuca de cocos.

Am facut acest pandispan pentru ca mi-am achizitionat aceste forme de silicon(inclusiv aceea patrata)si eram curioasa de rezultat.
Sa va fie de folos!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu crema de branza

Ingrediente:200g ciocolata alba,300g faina,4oua,250g zahar,1pachet de unt,4oua,150g iaurt,1praf de copt,3linguri lapte,300g crema de branza,100g zahar pudra,2foi de gelatina,ciocolata neagra pentru decor
Se freaca bine ouale cu zahar pana se obtine o crema albicioasa,,se adauga untul la temperatura camerei taiat,se mixeaza pana nu mai raman cocoloase de unt,se adauga apoi iaurtul,lapte,faina amestecata cu praful de copt si 100g ciocolata taiata cubulete;se rastoarna in tava patrata cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40min;in acest timp se pregateste crema;branza se amesteca cu zahar pudra si restul de ciocolata topita,de asemenea si cu foile de gelatina care au stat cateva min.in apa rece apoi amestecate pana se dizolva cu 2-3linguri apa calda.

Blatul dupa ce s-a racit suficient se taie in doua pe orizontal,se pune jumatate din crema iar restul deasupra apoi se rade ciocolata neagra;se da prajitura la frigider inainte de servire.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tarta cu legume si carnati

Ingrediente:1pachet de foitaj,1ardei gras rosu,1ardei gras verde,1punga cu legume congelate,1ceapa,1-2carnati,100g cascaval,2linguri ulei
Poate fi considerata un foarte bun aperitiv,dar si un preparat de post,eliminand carnatii iar deasupra cascaval vegetal.

Tava de tarta se capitoneaza cu aluat de foitaj si se da deoparte;in tigaia cu ulei se caleste ceapa taiata pestisor,ardeiii cubulete mai mari,se adauga legumele congelate apoi carnatul taiat rondele;dupa ce a scazut apa lasata de legume se condimenteaza,se rastoarna peste blat,se acopera cu cascaval ras si se da la cuptor 30-40min la foc mic dupa care se serveste calda.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Punguta cu surprize

Ingrediente(pentru 2persoane):2pulpe de pui,1pachet de foitaj,3ciuperci,1cartof,1ceapa mica,1lingura unt+2linguri ulei,seminte de marar,1legatura de marar verde,1ou,sare,piper,1/2pahar vin alb
Pulpele curatate,spalate,taiate in doua,se scoate pielea iar la ciocanele se taie tendoanelesi cu degetele se impinge carnea spre capatul opus;se prajesc si ciocanelele si partile superioare in ulei amestecat cu unt,dupa care se scot pe prosoape de hartie;in acelasi ulei se caleste ceapa tocata marunt cu ciupercile feliate iar dupa cateva minute se adauga cartoful curatat si taiat cubulete mici si vinul;dupa ce cartoful este fiert se condimenteaza se adauga semintele de marar si mararul tocat;aluatul se intinde si se taie in patrate mari(o foaie taiata in patru),pe ele se pune cate o lingura de amestec de ciuperci,deasupra ciocanelul,se strange aluatul in jurul lui si se leaga cu ata alimentara;pe alte doua patrate de aluat se pun la fel ciuperci,deasupra doar carnea de la superioare si se strange aluatul,la fel legate cu ata;aceste pungute se pun in tava pe hartie de copt,se ung cu galbenus si se coc 30min dupa care se servesc;sunt gustoase si interesante ca aspect
Reteta inspirata din revista Femeia de azi

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Chec cu ceai verde

Pentru ca aveam pudra de ceai verde(matcha),am cautat pe google o reteta si am gasit la Femeia.ro;mi s-a parut interesant si gustul este minunat
Ingrediente:1cana faina,1/2lingurita praf de copt,1varf de lingurita bicarbonat,1praf de sare,5linguri zahar,2oua,3linguri unt moale,150ml iaurt,1lingurita pudra de ceai verde,esenta de vanilie
Se amesteca bine faina cu sare,praf de copt,bicarbonat
Intr-un castron se mixeaza bine 1ou intreg+1galbenus cu zahar pana rezulta o crema albicioasa si pufoasa,se adauga untul,iaurtul,amestecul de faina cernut si pudra de ceai,se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza totul,apoi se adauga albusul batut spuma si se amesteca usor cu o spatula;se rastoarna compozitia in forma de chec cu hartie de copt,eu am pus deasupra cateva mure si se tine la cuptor la foc mic pana se rumeneste,facand si testul cu scobitoarea;dupa ce s-a racit suficient,se scoate din tava si se pudreaza cu zahar.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulceata de piersici albe

Ingrediente:2kg de piersici cantarite fara samburi,1,5kg de zahar,1lamaie,1steluta de anason
Se pun in vas piersicile spalate,curatate da samburi,impreuna cu zahar si anason;se lasa vasul cateva ore,apoi se pune la foc si se lasa amestecand mereu si spumuind,aproape 1h;spre final se adauga zeama de lamaie,se scoate anasonul si se pune fierbinte in borcane curate.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu paine si fructe

In fila de calendar am dat peste aceasta reteta,mi s-a parut interesanta,am facut-o si chiar este buna;eu de fapt, mai am o reteta de prajitura cu paine dar este putin altfel
Ingrediente:1franzela,4oua,200ml smantana,1cana cu zahar,1/2lingurita scortisoara,100g stafide,coaja de lamaie,zahar vanilat,fructe de orice fel
Franzela taiate cubulete,se pune in tava unsa cu unt,deasupra se pun fructele curatate,spalate,taiate in cazul in care sunt mai mari si stafidele;intr-un bol se bat bine ouale cu zahar,arome si se adauga smantana;crema obtinuta se rastoarna peste fructe si se da la cuptor pana se rumeneste.
Un sfat foarte important;aceasta prajitura este grozava abia a doua zi!!!!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme