Budinca de orez

Aceasta budinca am vazut-o pe Paprika,mi s-a parut interesanta,am facut-o insa gustul este incredibil de bun
Ingrediente:1cana cu orez,2linguri unt,2linguri zahar,500ml lapte,500ml smantana lichida,2pastai de cardamom,1pastaie de vanilie,coaja de la 1portocala,toping sau sirop de fructe
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele,se tine pe foc 20-25min amestecand mereu sa nu se lipeasca,apoi se scoate pastaia de vanilie,se portioneaza in boluri,se da la cuptor 30min,sau pana prinde o crusta deasupra,apoi se serveste cu sirop de fructe deasupra.
Aceste cantitati sunt reale,eu am facut mai putin pentru ca nu cunosteam gustul;data viitoare voi face mai mult pentru ca este super buna.
Imi place foarte mult aceasta budinca,am facut-o din nou si am adaugat si alte poze pentru ca intre timp,mi-am cumparat aceste minunate forme.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Rata pe varza

Cu restul de rata ramasa de la ciorba,am facut aceasta delicioasa varza.
AVEM NEVOIE DE:1rata,2kg de varza verde,50ml ulei,1ceapa,crengute de cimbru,500g rosii,suc de rosii sau 3linguri cu bulion,sare,piper
CUM SE PROCEDEAZA:Rata portionata,se prajeste in ulei (nu tare),dupa care se scoate;in uleiul ramas se caleste ceapa,rosiile mixate sau taiate cubulete,iar cand s-a format un sos,se amesteca cu varza taiata subtire,se adauga 1pahar cu apa si se lasa pe foc cat se inmoaie putin;se condimenteaza,apoi in tava se pune jumatate din cantitatea de varza,deasupra crengute de cimbru, se acopera cu restul de varza,deasupra carnea;daca e nevoie se mai adauga putina apa apoi se da la cuptor la foc mic pentru 1h(rata mea s-a facut mai repede pentru ca tava in care am pus-o are capac si s-a facut innabusit)
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Un alt an,o alta farfurie,aceeasi reteta!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Rata cu portocale

Am cumparat o rata cu toate ca nu prea sunt fan rata,dar mi-am dorit sa fac aceasta reteta sa-mi impresionez sotul de ziua noastra;nu vreau sa ma laud dar intradevar l-am impresionat pe el dar si pe mine!!!
A fost super buna iar pieptul a iesit exact cum spun bucatarii,roz la mijloc si moale iar exteriorul putin crocant;nu stiu a doua oara daca voi mai reusi aceasta performanta!!


AVEM NEVOIE DE:1piept de rata dezosat,3portocale,amestec de 5condimente(eu le am din Franta dar se poate amesteca scortisoara,seminte de anason,chimion,coriandru si fenicul,toate macinate si din acest amestec se foloseste 1lingura),1/2pahar vin alb,1/2pahar supa de pui,2linguri zahar brun,5-6linguri sos soya,sare,piper
CUM SE PROCEDEAZA:Pieptul cu pielea crestata se pune la prajit in tigaia de teflon fara ulei si se tine cate 3min,pe ambele parti,se adauga sosul de soya,se mai lasa cateva min.sa se caramelizeze,se scoate pieptul,se taie pe diagonala,apoi se opreste focul;intr-un alt vas se pune zeama de la 2portocale,vinul,supa,coaja de portocala,zaharul brun,un baton mic de scortisoara si cateva rondele de portocala fara coaja;se lasa totul la fiert pana capata un aspect gelatinos,se scoate scortisoara,si se adauga sosul peste carne iar cand incepe sa se caramelizeze,se opreste focul,se serveste pe farfurie cu rondele de portocala fara coaja si bineinteles cu un pahar de vin alb.
Pofta buna!
Dupa atata amar de vreme,acum in 2019 m-am gandit sa mai fac o data aceasta reteta pentru ca mi-a placut maxim dar mai ales,sa vad daca nu mi-am pierdut indemanarea!
Ei bine,nu mi-am pierdut-o iar reteta a iesit tot atat de buna si gatita perfect,a fost cam grasa rata,trebuia tinuta putin mai mult sa se topeasca pielea mai bine dar in situatia asta,se innegrea carnea de la prajit si nu mi-am dorit asa ceva

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cozonac cu 3umpluturi

Mi-a ramas in minte cozonacul facut de una din prietenele mele virtuale,cu bile umplute puse in tava una peste alta;eu am facut cu 3umpluturi,de nuca,mac si branza,puse bilele in forma de guguluf si am pus si in forma de tort;au iesit super aspect si super deliciosi!!!!
Ingrediente:1kg de faina de buna calitate,50g drojdie proaspata,1cana cu zahar,1lamaie,1portocala,1fiola de esenta de vanilie,sare,1pachet cu unt,1sticla de 500ml cu Sana,4oua
Umplutura1:1cana cu nuci macinate,1lingura cacao,1lingura zahar pudra,vanilie
Umplutura2:1cana cu mac,2linguri zahar,100ml lapte,vanilie
Umplutura3:1pachet de branza dulce bine scursa,1mana cu stafide(eu nu am avut stafide si am pus merisoare),1ou,1lingura cu zahar,coaja de lamaie
Intr-un vas mai mare,se cerne faina.
In alt vas se bat ouale cu sare,zahar si arome pana devin albicioase si-si tripleaza volumul
Intr-un bol se freaca drojdia cu 1lingura de zahar pana devine lichida
In vasul cu faina se face o gaura in mijloc,se rastoarna drojdia,se amesteca cu o lingurita cu putina faina,se acopera si se lasa la dospit pana ajunge la nivelul fainii din vas;se adauga ouale batute,se amesteca cu mana,apoi se adauga cate putin sana pana aluatul devine lipicios;se incepe framantatul adaugand cate putin unt topit;dupa ce s-a incorporat untul si aluatul nu se mai tine de degete;am vazut ca multe persoane framanta aluatul cate 1h;sincera sa fiu,eu niciodata nu am facut asa ceva si Slava Domnului,intotdeauna mi-a iesit cozonacul foarte bun si pufos;se acopera vasul si se lasa la crescut in loc cald si ferit de curent de aer pana ce aluatul a ajuns la nivelul vasului;in acest timp se pregatesc umpluturile;
Pentru umplutura cu nuca este simplu,se amesteca totul intr-un bol
Pentru umplutura cu mac,se macina semintele de mac,se amesteca cu zahar,vanilie si se pune la fiert cu lapte,pana se ingroasa
Pentru umplutura cu branza,se amesteca branza cu zahar,putina sare,coaja de lamaie,ou si stafide
Dupa ce aluatul a crescut,se rupe din aluat bucatele egale,se aplatizeaza,se pune umplutura,se strange bine sa nu se desfaca,apoi se pun bilutele in forma rotunda,intercalate;daca forma este mare,se pot pune doua randuri,daca este mica,doar un rand;se lasa la crescut in forma,se unge cu ou batut,se presara diferite seminte deasupra apoi se coace la foc mic,pana se rumenesc sau se face testul cu scobitoarea.

5 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tort curcubeu

Am facut acest tort pentru o zi speciala,aniversarea casatoriei noastre!!!
Tot pentru aceasta ocazie,am tinut neaparat sa-mi cumpar o forma de tort cu 2etaje,sa nu ma chinui sa fac 2blaturi;fiind pentru prima data folosita,nu am stiut exact cantitatile la ingrediente,forma fiind chiar marisoara.
Nu mi-a iesit "ca la carte"dar a doua oara-mi va reusi
Ingrediente:12albusuri,1cana faina,1/2lingurita sare de lamaie,1fiola esenta de vanilie,1/2lingurita esenta de migdale,sare,coloranti alimentari,2cani cu zahar
Glazura:1cana smantana pentru frisca sau frisca lichida,1cana fulgi de ciocolata,1-2cani zahar pudra,pentru cine doreste mai dulce
Intr-un vas se cerne faina amestecata cu 3/4cana cu zahar si se da deoparte;albusurile batute spuma cu sarea de lamaie,aromele,zaharul adaugat treptat apoi adaugata faina cate putin,totul amestecat cu lingura pana se omogenizeaza bine;se imparte compozitia in trei boluri,se amesteca cu cateva picaturi de colorant,dupa care cu grja se rastoarna in forma si se coace 30-35min;forma fiind neunsa,se va rasturna mai greu;asa ca dupa ce s-a copt,se rastoarna imediat,apoi se infasoara cu un prosop de bucatarie umed si se lasa pana ce cade singur din forma.
Pentru glazura,se da in clocot smantana,se da deoparte si se incorporeaza fulgii de ciocolata;dupa ce s-autopit si racit bine,se bate cu telul adaugand cate putin zahar,pana ce se ingroasa dupa care se imbraca tortul si se orneaza.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme