Somon cu sos de capere

Va recomand aceasta reteta cu ub gust incredibil de bun,merita incercata si nu veti regreta!






AVEM NEVOIE DE:1somon(2-3kg), eu am avut pastrav somonat,1pahar cu vin alb,2lamai,1capatana de usturoi,500g cartofi,5linguri smantana,4linguri capere,50ml ulei de masline,100ml lapte de cocos,1lingura boia,ierburi aromatice,salata verde
 CUM SE PROCEDEAZA Pestele curatat,spalat,portionat,il condimentez cu sare,piper,condimente pentru peste,usturoi pisat sau praf de usturoi,il pun in tava,stropesc cu ulei si zeama de la o lamaie,adaug vinul,acopar tava cu o folie de aluminiu si dau la cuptor 20min,dupa care scot folia si mai las 10min;intre timp,curat cartofii,spalati,taiati rondele,condimentati cu sare,piper,boia,cativa catei de usturoi taiati si 3-4linguri de ulei,amestec bine,ii pun in tava cu 1ceasca de apa,de asemenea acopar tava cu folie(eu am pus cartofii in vas de yena cu capac) si dau la cuptor 30-40min;cat se fac acesti cartofi,pregatesc sosul;amestec smantana cu capere taiate,mai las cateva intregi,subtiez cu lapte de cocos(nu trebuie sa fie prea subtire),condimentez cu sare,piper si zeama de la 1/2lamaie
Se serveste pe o farfurie mare peste stropit cu zeama de lamaie,alaturi cartofi si salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic iar sosul peste cartofi

Acest sos se face cu smantana lichida dar eu nu am avut,am folosit smantana obisnuita si cum trebuia subtiata,nici lapte nu am avut,doar lapte de cocos;nu stiu daca ati folosit lapte de cocos,dar va spun eu ca are un gust incredibil de bun si deosebit,mai ales in sosuri;eu mai am pe aici retete cu lapte de cocos si voi mai face.
Pofta buna!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Lichior de cafea

CRACIUN FERICIT TUTUROR PRIETENILOR CARE MA VOR VIZITA IN ACESTE ZILE!!!
Va voi da o reteta de un lichior,special pentru Mos Craciun,pentru  doamne dar si pentru domni.
AVEM NEVOIE DE:200g cafea,400ml alcool,1l lapte,500g zahar,1baton de vanilie
Intr-o sticla sau un borcan,pui cafeaua,batonul de vanilie taiat,alcoolul,inchizi ermetic si lasi 10zile,amestecand compozitia prin rasturnare.
Dupa acest timp,dai in clocot laptele cu zahar iar dupa ce s-a racit foarte bine,amesteci cu compozitia de cafea strecurata;in vasul cu lapte,amesteci cu telul si torni in fir alcoolul.

Dai compozitia la frigider,a doua zi strecori din nou si se consuma rece,agitand sticla.
SFAT:Pentru o aroma mai profunda,se poate adauga 1lingurita de esenta de cafea(din comert)

7 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tort Mos Craciun

Am de foarte mult timp aceasta forma si abia acum am reusit s-o fac;nu mi-a reusit dupa cum mi-am dorit,eu care sunt o fixista cu aspectul,acum am dat-o in bara;am fost foarte nervoasa ca am 3nuante de rosu si pana la urma a rezultat un visiniu;dezastru!!!!
Ingrediente:200g zahar,200ml iaurt,75ml ulei,300g faina,2oua,1praf de copt,vanilie,coaja rasa de portocala si lamaie,sare,300ml frisca lichida
Se bat bine ouale cu zahar si un praf de sare pana-si dubleaza volumul,se adauga ulei cate putin,iaurt,arome,apoi faina amestecata cu praf de copt;se rastoarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se coace 30min;dupa ce s-a racit se taie,se pune intre foi frisca,eu peste frisca am pus si cateva fructe,apoi se imbraca chipul.

6 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Guguluf cu fructe de padure

Am adunat toate fructele din congelator,le-am facut dulceata,am oprit cateva si am facut un guguluf
Ingrediente:6oua,6linguri cu ulei,2cani zahar pudra,2cani faina,12linguri apa fierbinte,1praf de copt,vanilie,fructe
Galbenusurile frecate cu 1cana cu zahar,ulei cate putin,vanilie si 6linguri cu apa
Albusurile frecate spuma cu un praf de sare,a doua cana cu zahar,6linguri cu apa,si galbenusurile;se adauga treptat,amestecand cu o paleta,faina amestecata cu praful de copt;se rastoarna jumatate in forma de guguluf,se presara cateva fructe,dupa care se acopera cu restul de aluat;se da la cuptor 30-40min si se scoate din forma dupa ce s-a racit,se pudreaza cu zahar si se serveste
Eu in mijloc,am pus si 2-3lingurite de dulceata facuta.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Snitele cu orez indian

Ingrediente:1kg muschi de porc,3oua,sare,piper,putin cimbru uscat,1/2lingurita cu pudra de usturoi,1pahar cu bere,1cana cu faina,ulei pentru prajit
Orez:1ceasca cu orez,1ceapa,1/2lingurita cu praf de curry,1/2lingurita praf de ghimbir,putin praf de cilli,1/2lingurita praf de cardamom,1/2baton de scortisoara,3cuisoare,sofran,3cesti supa de carne,4linguri ulei de masline
Muschiul feliat,batut cu ciocanul de snitele,condimentat cu sare si piper;
Intr-un castron se bat ouale si se adauga,sare,piper,cimbru,usturoi si bere;in alt castron se pune faina;
Feliile de carne se trec prin faina si ou de doua ori,dupa care se pun la prajit in mult ulei si se scot pe prosoape de hartie.
Pentru orez,in cratita cu ulei de masline se caleste ceapa,se adauga pe rand sofranul,cardamom,cuisoare,scortisoara,ghimbir si orezul spalat,se amesteca pana ce orezul imbraca toate aromele,se adauga supa,praful de curry,cilli si sare dupa gust si se da vasul la cuptor pentru 20-30min
Se serveste pe farfurie o insula de orez,alaturi snitele.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu piscoturi

Ingrediente blat:7albusuri,75g mac,75gnuca de cocos,100g zahar,2linguri faina,vanilie
Crema:7galbenusuri,100g zahar,1lingura faina,200ml lapte,1pachet de unt,vanilie
Glazura:4linguri zahar,3linguri lapte,2linguri cacao,1lingura unt
In plus:200g piscoturi de sampanie,100ml cafea,cocos pentru ornat
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,se adauga macul,nuca de cocos,vanilia,faina,amestecand cu o spatula pana se omogenizeaza totul
Se rastoarna in tava cu hartie de copt si se coace 30min
Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga vanilia,faina,laptele si se ingroasa amestecul pe baie de abur,pana devine ca o budinca;dupa ce s-a racit bine,se amesteca cu untul frecat spuma;
Pentru glazura,se pun intr-un vas pe foc mic toate ingredientele si se amesteca pana se ingroasa
Pe un platou se pune blatul,se intinde jumatate din crema,deasupra se aseaza piscoturile inmuiate in cafea,peste piscoturi restul de crema iar deasupra se toarna glazura;se lasa la rece cateva ore dupa care se orneaza.
Eu iar nu am avut rabdare,sa se intareasca glazura, mi s-a topit ornamentul,fiind din zahar colorat si a trebuit sa-l refac

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Crema de branza condimentata

Cu aceasta reteta deosebita,particip la concursul"Castiga 3pachete cu produse La Colline!"
http://www.bucatareselevesele.ro/concursuri-si-colaborari/castiga-3-pachete-cu-produse-la-colline.html
Ingrediente:200g branza,1legatura de ceapa verde,1ardei gras colorat,1ceapa uscata mica,2avocado,suc de la 1/2lamaie,1catel de usturoi,1ardei iute rosu,2foi de gelatina,sare,piper
Frunzele de la ceapa verde tocate marunt,ardeiul gras cubulete,ardeiul iute mici rondele,ceapa uscata de asemenea tocata foarte marunt,pulpa fructului de avocado stropita cu zeama de lamaie apoi pasata cu furculita,toate amestecate cu branza apoi usturoiul pisat,gelatina pregatita din timp,condimentata dupa gust,apoi se rastoarna in doua forme mici usor unse cu putin ulei sa se poata rasturna,se niveleaza suprafata dupa care se dau formele la frigider pana in momentul servirii sau pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou sau farfurie si se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.
Gelatina se tine 10min in apa rece apoi bine stoarsa se pune in 50ml apa pe foc,se amesteca pana se topeste,fara sa fiarba si se amesteca cu branza.
Este un foarte bun aperitiv,servit cu paine prajita!!!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Supa lui Mos Craciun

Este de fapt o supa de morcov;nu stiu ce mi-a venit sa-i spun asa,m-am gandit ca renii mosului mananca morcovi!!!!(am dat in mintea copiilor)
Ingrediente:500g morcov,2cepe,2cartofi,3-4catei de usturoi,1varf de lingurita praf de ghimbir,sare,piper,2linguri ulei de masline
Intr-un vas se pun legumele la fiert,curatate,spalate si taiate;dupa fierbere,se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical,dupa care se amesteca cu supa de la fiert,in functie de gustul fiecaruia(mai groasa sau mai zemoasa);se pune din nou pe foc,se condimenteaza,se adauga uleiul,dupa care se poate servi cu patrunjel deasupra.Recomand tuturor,este foarte delicioasa;dat fiind faptul ca morcovul este dulce,in functie de gusturi se poate adauga 1-2mere ionatane.Dupa gustul meu,am facut-o mai subtire!!

8 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme