Cherry la borcan

Pentru ca la gradina avem multe rosii cherry,am hotarat sa le pun la borcan pentru iarna;deocamdata le-am pus in suc de rosii ramas din toamna.
Ingrediente:rosii cherry,sare,suc de rosii
Intr-un vas mare cu apa si sare,punem rosiile spalate sa se opareasca 5min;le scurgem iar dupa ce s-au racit le curatam de coaja;punem rosiile curatate in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii,infiletam capacele si fierbem borcanele 40min;lasam sa se raceasca in apa dupa care le depozitam la camara.
In situatia in care nu avem propriul nostru suc de rosii,dintr-un borcan cu bulion de 400g,dizolvat cu apa calda,obtinem 1l de suc de rosii,sau daca dispunem de rosii,facem sucul proaspat.
Mai exista si alta varianta,sa punem rosiile in suc propriu;
Cand curatati rosiile,le curatati deasupra unui castronel pentru ca-si lasa suc;dupa ce borcanele s-su umplut cu rosii,impartiti sucul din castron in borcane,infiletati capacele si fierbeyti 1h
Este optiunea fiecaruia de a curata sau nu rosiile de coaja;eu le curat pentru ca nu-mi place in mancare sa vad coaja de rosii!!

6 comentarii:

  1. Bravo Lulu iar ai muncit mult dar merita:)te pup:)

    RăspundețiȘtergere
  2. O grozavie sunt,tare mult imi plac si mie minunile acestea mici!Felicitari pentru toate bunatatile pe care le pui pentru iarna!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu le curat de coaja! Arata bine si sunt minunate iarna pentru pregatit tocanite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Geta,Mihaela,Cristina,va multumesc pentru aprecieri si va mai astept!!
    Imbratisari tuturor!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo fata harnica. Te-ai aprovizionat cu toate bunatatile. pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare bine arata. Cu siguranta voi incerca reteta, cand se vor coace si rosioarele mele (care acum sunt verzi).

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme