Peltea de nectarine

Cand eram copii ne facea mama Peltea de gutui;era atat de buna incat si acum parca simt acel gust parfumat de gutui;pelteaua are aceeasi metoda de pregatire iar pana se coc gutuile am facut de nectarine
Ingrediente:Coaja si samburii de la 2kg de nectarine de la dulceata,zahar,2anason stelat,2cuisoare,2pastai de cardamom,1lamaie
Punem la fiert intr-o oala toate ingredientele,fara zahar;dupa ce au fiert bine,strecuram,cojile le pasam cu blenderul vertical(restul aruncam),piureul obtinut il punem inapoi in oala,mai dam cateva clocote apoi strecuram prin sita,masuram lichidul obtinut iar la 1l de lichid,punem 1kg de zahar,adaugam si coaja de lamaie rasa lat si fierbem la foc mare pana se leaga.
Atunci cand siropul si-a schimbat culoarea si deasupra face spuma multa,inseamna ca e gata dar ca sa fim mai siguri facem si testul cu picatura in apa;punem pelteaua in borcane,intoarcem cu gura in jos,lasam pana se racesc putin apoi le depozitam la camara.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme