Toba de curcan

Mi-am amintit de vremurile cand traia soacra mea,crestea curcani iar cand taia-mi punea deoparte gusa;si uite asa fetele mele mancau sanatos si gustos in acelasi timp.
Acum m-am rugat de cumnata mea sa-mi dea o gusa si asa va prezint si voua reteta,poate aveti ocazia sa faceti la copii.
AVEM NEVOIE DE:gusa de la curcan,maruntaiele(inima,ficat,pipota),carne de la piept,sare,1frunza de dafin,boabe de piper,boabe de ienibahar,zarzavat de supa,oase de curcan pentru gelatina;eu nu am avut si am adaugat 1lingurita de gelatina,2catei de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA:punem la fiert maruntaiele spalate bine impreuna cu pieptul,zarzavatul de supa,oasele,dafinul,boabele de piper,boabele de ienibahar si 1lingurita de sare;lasam la fiert 1h la foc mic spumuind la nevoie;dupa ce totul este fiert,strecuram,in supa adaugam usturoiul pisat,potrivim de gust si scoatem o cana de supa in care am dizolvat gelatina;
Carnea si maruntaiele le taiem cubulete mici,le condimentam cu sare si piper,apoi incepem sa umplem gusa,adaugand si supa din cana;dupa ce s-a umplut,adunam capetele,le legam cu ata alimentara si o punem la fiert in vasul cu supa la foc mic pentru 10min;scoatem tobita,o punem pe un tocator de lemn,deasupra cu o greutate iar a doua zi este buna de servit cu mustar sau ceapa.
Este foarte buna si sanatoasa mai ales pentru copii.
Bucatelele albe care se vad in toba,sa nu aveti impresia ca este grasime,este piept si dupa cum stie toata lumea,este alb!
Pofta buna si sa va reuseasca!!
Este adevarat ca este foarte mica dar cine are aceste pasari pot strange gusele si sa faca pentru fiecare din familie cate una!!!!!!Cu cat curcanul este mai mare,cu atat gusa si la randul ei toba,va fi si ea mai mare.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Coltunasi cu urda

Ingrediente:500g faina,1ou,1ceasca cu lapte,sare,200g urda,1galbenus,50g unt,1ceasca cu smantana,2linguri parmezan ras
Facem un aluat din faina,ou batut,sare si adaugand cate putin lapte;framantam aluatul,facem o sfera si o lasam sa se odihneasca 15min;pe masa presarata cu faina facem di aluat foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma de coltunasi presarata cu faina,in gaurile care se observa,punem cate 1lingurita de urda amestecata cu galbenus si putina sare,deasupra punem alta foaie iar cu facaletul trecem peste foaie pana se desprind coltunasii pe partea opusa;se pun la fiert in oala cu apa si sare iar cand se ridica la suprafata,semn ca au fiert se scot cu spumiera se pune deasupra untul,se scutura vasul sa se amestece cu unt si se servesc cu smantana si parmezan deasupra.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pui cu smantana

Este cea mai simpla reteta de mancare facuta vreo data si gustoasa bineinteles!!
Ingrediente:carne de pui(1piept sau 2pulpe),1ceapa,1cana cu smantana,3linguri cu ulei
Pieptul taiat suvite sau cubulete,calit in ulei impreuna cu ceapa,acoperim cu apa si lasam sa fiarba incet;dupa ce carnea este fiarta si apa a scazut,oprim focul si adaugam smantana amestecata cu 1/2lingurita de sare;omogenizam totul,potrivim de gust si servim cu mamaliguta si patrunjel deasupra.
Pofta buna!!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Ciorba de pui a la grec

Nu am facut niciodata asa ceva,am cautat si am vazut ca parerile sunt impartite,fiecare spunand ca-i reteta originala;asa ca am luat cartea lui Horia Varlan si am facut reteta de acolo
Ingrediente:400g carne de pui(eu am avut de curcan),1ceapa,1telina mica,1morcov,am pus si putin ardei gras gasit prin frigider,nu se cere in reteta dar eu l-am adaugat,1lingura orez cu bobul rotund,1galbenus,1pahar cu smantana,sare,zeama de lamaie,1frunza de dafin,boabe de piper,patrunjel verde si putin tarhon pe care de asemenea l-am adaugat de la mine
Punem carnea la fiert in apa rece si 1lingurita cu sare,dupa ce clocoteste si spuma a iesit la suprafata,aruncam apa,spalam carnea si o punem din nou la fiert impreuna cu dafin si boabele de piper,adaugam zarzavatul taiat cubulete iar dupa 10min de fiert adaugam si orezul,potrivim de gust iar dupa alte 10min oprim focul;intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana si zeama de lamaie dupa gust si dregem supa,adaugand si putin tarhon.
Se serveste calda cu patrunjel deasupra.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Peste cu mustar si legume

O reteta foarte sanatoasa si delicioasa,mai ales cand e servita calda.
Eu am facut doar pentru 2persoane,cine doreste sa incerce reteta,poate mari cantitatea la ingrediente
Ingrediente:2buc de peste (eu am avut somn),1lingura mustar frantuzesc (cu boabe),1portocala,2lingurite miere,500g cartofi,1ardei gras rosu,100g mazare congelata,2-3linguri ulei de masline,3catei de usturoi,sare,piper
Intr-un bol facem un bait din mustar,miere,sucul de portocala si punem pestele pentru 30min,intorcandu-l din cand in cand.
In tava punem cartofii fierti pe jumatate si taiati in sferturi,mazarea,ardeiii taiati suvite,usturoi pisat,ulei,sare,piper,amestecam totul,deasupra pestele cu tot cu marinada si lasam la cuptor 30min.
Se serveste cald!!mmmm,un deliciu!!
Si aceasta reteta am repetat-o pentru ca este incredibil de buna!!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pate de ficat cu cascaval

Este un foarte bun mic dejun pentru copii dar si pentru parinti si restul familiei;
Ingrediente:500g ficat de pasare sau curcan,1morcov,1ceapa,1telina mica,1catel mic de usturoi,150g unt,100g cascaval,sare
Ficatul bine curatat si spalat,il punem la fiert impreuna cu ceapa,morcov si telina curatate si taiate;dupa ce au fiert foarte bine,le scurgem,adaugam usturoiul,sare dupa gustul fiecaruia,jumatate din cantitatea de unt si facem o pasta fina cu blenderul vertical;punem pateul in vase mici,iar separat topim restul de unt intr-o tigaie,adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici iar dupa ce s-a format o pasta turnam in vase peste pate,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand se poate servi pe paine prajita alaturi de o cana cu ceai,lapte sau cafea.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme