Bors cu urzici si pleurotus
As fi vrut sa fie o reteta mai deosebita,un ceva dulce dar nu mi-am dat seama cum trece timpul si s-a facut tarziu.
Oricum nu ma viziteaza nimeni sau aproape nimeni,asa ca pentru toti cei cativa vizitatori,o portie din borsul meu cu urzici;nu stiti ce mancati,mai ales ca are si ciuperci pleurotus care contin foarte multe proteine,poate chiar inlocui carnea de pasare.
AVEM NEVOIE DE:200g urzici,200g pleutorus,3cartofi,1lingura orez,1ceapa,1morcov,1/2ardei gras,3linguri ulei,1cana cu bors sau mai mult,10oua de prepelita(in zilele de post,se pot elimina),1lingura bulion de ardei,sare,leustean(in zilele de post,se elimina ouale)
CUM SE PROCEDEAZA:urzicile curatate cu atentie de impuritati si eventualul par de animale,se spala in multe ape reci,dupa care se scurg si se pun intr-o oala cu apa care clocoteste;lasam 5-6min,strecuram urzicile fara sa aruncam apa;
In oala cu ulei incins calim ceapa,morcovul,ardeiul taiate marunt,adaugam ciupercile feliate,urzicile taiate,bulionul de ardei,cartofii cubulete,lasam cateva minute pe foc amestecand mereu,adaugam apa de la oparitul urzicilor si lasam la foc mic si capac sa fiarba 30min;dupa acest timp adaugam borsul fiert in alt vas,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca adaugam ouale pe rand;potrivim de gust apoi se poate servi dar cel mai bun este rece si cu ceapa de orice fel.
Pofta buna!!
6 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!