Bors cu urzici si pleurotus

Si uite asa incet incet,am ajuns la reteta cu nr.600 in mai putin de 3ani;am avut ceva activitate nu gluma!!!
As fi vrut sa fie o reteta mai deosebita,un ceva dulce dar nu mi-am dat seama cum trece timpul si s-a facut tarziu.
Oricum nu ma viziteaza nimeni sau aproape nimeni,asa ca pentru toti cei cativa vizitatori,o portie din borsul meu cu urzici;nu stiti ce mancati,mai ales ca are si ciuperci pleurotus care contin foarte multe proteine,poate chiar inlocui carnea de pasare.
AVEM NEVOIE DE:200g urzici,200g pleutorus,3cartofi,1lingura orez,1ceapa,1morcov,1/2ardei gras,3linguri ulei,1cana cu bors sau mai mult,10oua de prepelita(in zilele de post,se pot elimina),1lingura bulion de ardei,sare,leustean(in zilele de post,se elimina ouale)
CUM SE PROCEDEAZA:urzicile curatate cu atentie de impuritati si eventualul par de animale,se spala in multe ape reci,dupa care se scurg si se pun intr-o oala cu apa care clocoteste;lasam 5-6min,strecuram urzicile fara sa aruncam apa;
In oala cu ulei incins calim ceapa,morcovul,ardeiul taiate marunt,adaugam ciupercile feliate,urzicile taiate,bulionul de ardei,cartofii cubulete,lasam cateva minute pe foc amestecand mereu,adaugam apa de la oparitul urzicilor si lasam la foc mic si capac sa fiarba 30min;dupa acest timp adaugam borsul fiert in alt vas,orezul,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca adaugam ouale pe rand;potrivim de gust apoi se poate servi dar cel mai bun este rece si cu ceapa de orice fel.
Pofta buna!!

6 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Carne cu sos

Acest fel de mancare este preferatul meu si l-as manca la orice ora fara restrictie;nu am poze din timpul prepararii pentru ca este foarte simpla reteta iar mie cand mi se face pofta,o fac imediat fara sa ma mai gandesc la poze.
Ingrediente:250g pulpa de porc,1lingura condimente pentru carne de porc,4catei de usturoi,1pahar vin alb,sare,piper,1ceasca rosii taiate din conserva,2linguri ulei,cartofi,unt si lapte pentru piure
Carnea,spalata,taiata in cubulete mici o condimentam,apoi o punem sa se prajeasca in ulei incins;dupa ce s-a aurit,adaugam vinul si lasam sa fiarba incet15-20min;dupa acest timp,adaugam 1pahar cu apa,usturoiul pisat si rosiile;mai lasam alte minute pana se formeaza sosul,dupa care condimentam dupa gust si servim cu piure de cartofi si salata.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Ciuperci cu urzici la cuptor

Ingrediente:3ciuperci pleutorus,200g urzici,1ceapa,2catei de usturoi,2linguri cu orez fiert,6-8oua de prepelita,2linguri ulei,sare,piper,condiment RASEL HANOUT care merge bine cu orez si oua
In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,ciupercile feliate,usturoiul zdrobit,dupa cateva minute urzicile oparite,scurse si taiate apoi orezul fiert;oprim focul si adaugam ouale batute cu sare,piper si 1/2lingurita de condiment;rasturnam totul in vasul rotund de yena si tinem la cuptor 30min.
Se serveste cu salata de sezon.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Omleta cu ciuperci si spanac

Ingrediente:2linguri ulei de masline,6-8oua de prepelita,3ciuperci pleutorus,2cuburi de spanac congelat(eu am folosit proaspat,1mana buna),1catel de usturoi,condimente OLD BAY,recent achizitionate si am facut proba pentru ca merge cu legume,sare,piper
In tigaia cu ulei,calimciupercile feliate cu usturoiul de asemenea,adaugam spanacul oparit 5min,scurs si taiat marunt,lasam sa se caleasca impreuna 2-3min apoi adaugam ouale batute cu sare,piper si 1/2lingurita de condiment;lasam tigaia pe foc mic cu capac pana se face,apoi o servim calda.
Are un gust deosebit datorita condimentului.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Budinca de lapte

Ingrediente:500ml lapte,2linguri malai,2linguri faina alba,4linguri zahar,1cutie mica de crema de branza,1lingurita apa de flori de portocal,1lingura apa de flori de trandafir,fructe de orice fel
Intr-un vas,amestecam 400ml laptecu zahar si branza;cu restul laptelui amestecam faina alba si malaiul dupa care-l incorporam in vasul de pe foc,amestecand pana se ingroasa;oprim focul,adaugam cele doua ape dupa care portionam in boluri,deasupra punem fructe si dam la frigider cateva ore;la servire radem ciocolata deasupra.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Paste cu oua de prepelita

Ingrediente:6-8 oua de prepelita,1punga mica de paste late,50g unt,1lingura pesmet,100g parmezan ras,sare,piper,1pahar suc de rosii
In vasul mic si rotund de yena,uns cu unt si tapetat cu pesmet,punem pastele fierte,scurse si amestecate cu restul de unt si parmezan;deasupra punem jumatati de oua sau sferturi,acoperim cu sos de rosii condimentat cu sare si piper;lasam la cuptor 10-15min dupa care le servim calde cu parmezan deasupra.
Sunt foarte delicioase,pacat ca nu am reusit sa imortalizez farfuria sa se vada si aspectul;poate data viitoare!!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tort de ciocolata

Ingrediente blat:5oua,5linguri zahar,1zahar vanilat,4linguri faina,1/2plic praf de copt,2linguri cacao,2linguri ulei,sare
Crema:3-4linguri gem de caise,400ml frisca lichida,100g ciocolata menaj,5foi de gelatina,fructe proaspete sau congelate;eu am folosit piersici din compot bine scurse,mandarine si ultima zmeura de la congelator
Glazura
200g ciocolata 50g unt
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,si vanilie,adaugam usor galbenusurile frecate cu ulei,apoi incorporam cu grija amestecand cu o spatula,faina,cacao si praful de copt;rasturnam in forma de tort unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptor 30min,facand testul cu scobitoarea;in acest timp topim ciocolata in 200ml frisca pe foc mic,apoi dam vasul deoparte si incorporam gelatina care a stat 5min in apa rece;dupa ce crema s-a racit bine o batem cu mixerul pana-si schimba culoarea,apoi amestecam incet cu restul de frisca pa care am batut-o in prealabil
Blatul racit il taiem in doua felii,le insiropam(apa,zahar si arome),pe prima felie punem gem,adaugam jumatate din crema,deasupra fructele,restul de crema,nivelam bine si acoperim cu a doua felie;dam la frigider sa se mai intareasca crema cateva ore,dupa care turnam glazura(ciocolata topita in unt pe foc mic),nivelam suprafata ceea ce eu nu am facut!!!si-l ornam dupa preferinte.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme