Racitura de curcan

In fiecare an de Craciun fac racitura de porc iar in Sarbatorile Pascale,de curcan,nu-i o traditie anume dar asa m-am obisnuit.  Daca la racitura de porc se pun copite pentru gelatina,la curcan eu pun gheare de pui,tot din comert,pentru gelatina dar adaug si foi de gelatina pentru o mai mare siguranta.   AVEM NEVOIE DE:1punga amestec special pentru racitura din comert,1 aripa sau pulpa dezosata,2-3capatani de usturoi,sare,1frunza de dafin,boabe de piper,1ceapa,2morcovi,2kg de gheare de pui,1plic de gelatina foi pentru siguranta
Carnea spalata,o punem intr-un vas mai mare,turnam apa fiarta cu 1lingura de sare peste ea si o lasam 20-30min amestecand din cand in cand;folosind aceasta metoda,racitura va iesi foarte limpede
Dupa acest timp,rasturnam carnea,o spalam apoi o punem la fiert in apa rece,trecand cu mult peste nivelul carnii;adaugam la fiert 1lingura sare,dafin,boabe de piper,ceapa,morcov si putem pune chiar si 1ardei iute;acoperim vasul si lasam sa fiarba incet spumuind la nevoie;ghearele se mai oparesc o data,se curata,li se taie"unghiile"apoi se pun in oala cu carnea(chiar daca nu reusesti sa le cureti complet,nu conteaza ca ele sunt puse sa-si elimine gelatina)iar cand apa a ajuns la sfertul vasului,adaugam usturoiul curatat si bine pisat,amestecam apoi strecuram;supa strecurata o mai condimentam dupa gust,apoi cu servetele de hartie,strangem grasimea de deasupra si adaugam gelatina hidratata 10min in apa rece Supa de la fiert in care dizolvi gelatina trebuie sa fie calda nu fierbinte,pui intr-un bol un polonic de supa,adaugi gelatina stoarsa care a stat in apa rece apoi amesteci bine pana se dizolva,dupa care o adaugi in vasul mare;in boluri punem carne de pe oasele fierte,deasupra supa si dam la frigider.
Fiecare poate orna racitura dupa idei personale;este bine ca sa punem racitura in recipiente cu capac,pentru ca altfel in frigider va fi un miros neplacut de usturoi.

Un alt an o alta racitura de curcan si tot de Craciun!
2018 de aceasta data

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Drob de curcan

Nu toate persoanele mananca miel sau maruntaie de miel;de aceea,pentru ca in sarbatorile Pascale trebuie sa avem pe masa si drob,l-am facut de curcan.
Ingrediente:500g ficat de curcan,500g pipote de curcan,1piept de curcan,frunze de dafin,boabe de piper,boabe de ienibahar,sare,piper macinat,1legatura ce ceapa verde,1legatura de usturoi verde,14oua de prepelita,8oua de gaina+6,2linguri smantana,1cana cu lapte,verdeata(marar,patrunjel),morcovi mici
Maruntaiele spalate,le punem la fiert in apa cu 2linguri sare,dafin,boabe de piper si ienibahar;lasam sa fiarba incet spumuind la nevoie1h;separat fierbem toate ouale de prepelita si 6oua de gaina;dupa ce s-au racit organele,le trecem prin masina de tocat carne cu sita cu gauri mari,impreuna cu ceapa si usturoiul curatate;amestecam aceasta tocatura cu albusul taiat mai mare de la cele 6oua de gaina,6oua crude batute,sare,piper,verdeata tocata marunt,lapte;dupa ce totul este omogenizat si dupa gustul fiecaruia,punem in tava pana la jumatate,deasupra in 2tavi pe mijloc punem oua de prepelita curatate cu grija,pe langa ele punem morcovi mici,acoperim cu tocatura,nivelam suprafata si deasupra rasturnam restul de 2oua amestecate cu smantana;in a treia tava pe mijloc,punem galbenusurile ramase si pe langa ele morcovi.
Lasam la cuptor la foc mic1-2h si rasturnam doar dupa ce s-au racit bine.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pasca cu branza fara aluat

Imi place mai mult Pasca cu aluat dar am incercat-o si pe asta fara aluat;nu-i rea sa stiti dar oricum nu este Pasca traditionala!!!
Ingrediente:500g branza de vaci,5oua,300g smantana,1pachet de unt,200g zahar,4linguri gris,4linguri faina,100g stafide,50ml rom,arome,merisoare uscate
Intr-un bol batem bine ouale cu un praf de sare,zahar,arome,adaugam branza,untul moale,amestecam bine din nou,adaugam faina,grisul iar la urma smantana si stafidele care au stat in rom;rasturnam compozitia in forma rotunda unsa si tapetata cu faina,nivelam suprafata iar deasupra facem din merisoare nelipsita cruce de pe orice Pasca;lasam la cuptor 1h la foc mic apoi o scoatem numai dupa ce s-a racit iar cand o taiem o pudram cu zahar.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pastrav cu garnitura de spanac

Este o mancare foarte buna si sanatoasa,pe care am invatat-o de la Miha cand eram la ea in Italia
Ingrediente:2buc,pastrav,1ceapa,1morcov,1telina mica,2cartofi,1lamaie,500g spanac,sare,2linguri ulei de masline,2catei de usturoi
Zarzavatul curatat,spalat,taiat,cartofii in jumatati,se pun la fiert in oala cu apa si 1lingura sare;dupa ce au fiert,adaugam si pestele curatat,si bine spalat;in acest timp,spanacul curatat,bine spalat,il oparim cateva minute,il strecuram,il taiem marunt si-l calim in tigaia cu ulei impreuna cu usturoiul de asemenea taiat marunt

dupa ce s-au amestecat aromele,adaugam putina zeama de lamaie,sare, apoi, oprim focul si servim;pe farfurie punem pestele,alaturi jumatatile de cartofi si un turnulet de spanac si felii de lamaie
De cate ori am ocazia pregatesc pestele in acest mod pentru ca-i foarte gustos so foarte sanatos!
Un alt an 2018,o alta farfurie

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pui cu stevie

Pentru ca pietele sunt pline de verdeturi si pentru ca stevia e atat de buna si sanatoasa,sa va spun cum fac eu aceasta mancare
Ingrediente:1kg de stevie,1pui,1ceapa mare,3linguri pasta de ardei,1cana suc de rosii,sare,1legatura de usturoi verde,ulei
Puiul curatat,spalat,portionat,il prajim in cateva linguri de ulei apoi il scoatem pe o farfurie;in acelasi ulei calim usturoiul taiat marunt,ceapa,adaugam pasta de ardei,sucul de rosii,carnea,amestecam apoi adaugam 1cana cu apa si lasam sa fiarba incet;in acest timp,stevia curatata de nervurile groase,spalata bine cu multe ape reci,oparita cateva minute,scursa,taiata marunt o adaugam peste carne,adaugam sare si lasam sa fiarba pana scade.
Se serveste imediat.


1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu capsune

Ingrediente:3oua,9linguri zahar,100g unt moale,12linguri rase cu faina,8linguri lapte,1plic praf de copt,arome,sare,capsune sau alte fructe
Ouale batute bine cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam untul treptat,laptele,aromele iar la final faina amestecata cu praful de copt;rasturnam aluatul in tava cu hartie de copt,dispunem fructele deasupra si lasam la cuptor 40min;dupa ce s-a racit in tava,apucam de hartie,o scoatem,o punem pe un platou,cu grija inlaturam hartia(atentie,este foarte frageda si se rupe imediat)apoi pudram cu zahar.
Eu am lasat hartia de pe dosul prajiturii pana a doua zi,nu am avut nici o sansa s-o scot imediat.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Paste cu sos ragu si ciuperci

Stiu ca nu se pun ciuperci la acest sos,dar pentru familie merge si cu ciuperci
Ingrediente:1punga cu paste(eu am folosit pastele trimise de Miha din Italia),1kg de carne tocata de vita,3cepe,1ardei gras rosu,500g ciuperci,2morcovi,500ml suc de rosii,1capatana de usturoi,tije de telina sau o radacina,4linguri ulei de masline,1cana vin rosu,sare,piper,boia de ardei
Legumele tocate marunt,le calim in ulei incins,adaugam ciupercile feliate,apoi carnea si lasam la foc mic sa se rumeneasca amestecand continuu sa nu se lipeasca sau carnea sa se stranga formandu-se cocoloase;adaugam vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul,adaugam sucul de rosii,condimentam si lasam sa fiarba 1h,pana ce sosul devine o pasta;in acest timp fierbem pastele 10min in apa cu sare,le scurgem,apoi le servim cu sosul deasupra.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme