Dovlecei cu crema de branza

Ingrediente:2dovlecei,100g crema de branza,100g branza feta,100g gorgonzola,100ml smantana,sare,faina,oua,1lingurita praf de usturoi,piper,ulei pentru prajit,mix de salata verde,rosii cherry,fenicul(optional),ceapa rosie sau verde,pesmet
Dovleceiii spalati,taiati in doua pe latime,apoi jumatatile rezultate,in felii subtiri taiate pe lung;punem feliile pe un platou,le pudram cu sare si le lasam 15-20min apoi tamponam feliile pe un prosop curat de bucatarie pentru a absorbi apa lasata,trecem prin faina,ou batut si pesmet si le punem la prajit.
Eu am schimbat putin si intr-un castronel am batut 3oua cu un praf de sare,piper,praful de usturoi,am adaugat faina 3-4linguri apoi cu ajutorul sifonului sau apa minerala am subtiat compozitia pana a ajuns la consistenta aluatului de clatite,putin mai gros;metoda asta e mai simpla si mai rapida.
Scoatem feliile de dovlecel prajite pe prosoape de hartie si acum ne ocupam de branza
Intr-un bol amestecam branzeturile cu putina sare daca e nevoie,adaugam smantana,ceapa taiata marunt,cine doreste poate pune si putin marar apoi pregatim platoul
Punem salata pe platou,stropita cu ulei de masline si putin otet balsamic,printre salata rosii intregi sai jumatati iar deasupra o felie de dovlecel cu branza deasupra,acoperita cu alta felie de dovlecel.
Pe o alta farfurie punem felii de dovlecel ramase fara branza(doar daca au ramas),cu lamaie si usturoi verde
Pofta buna,este o nebunie!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Snitel imperial

Ingrediente:3piepti de pui mai mari,100g caise confiate,100g cascaval,6frunze de salvie,50g alune de padure pisate mai mare(eu am avut migdale),3oua,100g faina,150g pesmet,sare,piper,ulei pentru prajit,marar
Garnitura:1lingura unt,2catei de usturoi,mazare,pastai,morcovi mici,toate congelate(acum se pot folosi proaspete)
Pieptul dezosat,fara piele,taiat in jumatati,apoi jumatatile in doua pe latime;la fiecare bucate se face un buzunar mai adanc,se condimenteaza cu sare,piper si se lasa deoparte;intr-un castron amestecam caisele taiate cubulete mici,cascavalul ras mare,migdalele,frunzele de salvie taiate si 1ou batut;omogenizam bine totul si cu aceasta compozitie umplem fiecare bucata de piept,prindem cu scobitori,trecem prin faina,oua batute,pesmet apoi le punem la prajit in mult ulei;se scot pe servetele de hartie.
Pentru garnitura punem la fiert in apa cu sare toate legumele pentru 4-5min dupa care le scoatem;intr-o tigaie calim usturoiul curatat intreg fara sa-l ardem,adaugam legumele,sotam cateva minute,condimentam cu sare,piper,amestecam cu mararul tocat marunt si oprim focul.
Servim pe farfurie legumele si alaturi snitelul taiat in felii.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Clafoutis cu cirese

Mi-a trimis Ana 3carti cu retete frantuzesti printre care si una numai cu flanuri,tarte,alte dulciuri dar nu numai dulciuri,asa ca m-am pus pe treaba si cum tocmai aveam niste cirese am inceput cu un clafoutis.
Problema e,ca m-am luat cu alte treburi si au stat mai mult in cuptor;nu-i nimic,tot bun a fost!!!
Ingrediente:500g cirese,1pastaie de vanilie,130g faina,150g zahar,4oua,400ml lapte,30g unt
Intr-un bol,batem bine ouale cu un praf de sare,zahar,adaugam semintele de la pastaia de vanilie,faina,apoi laptele;in formele mici unse cu unt,punem cirese spalate,curatate de samburi si bine scurse iar deasupra impartim compozitia;lasam la cuptor 20-25min si se servesc imediat,direct din forme.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Budinca de orez negru

Orezul negru,este un sortiment foarte rar,fiind cultivat in parcele mici in Tailanda si Indonezia.
Pigmentii din acest orez,numitiANTOCIANINE,sunt antioxidanti naturali foarte puternici si foarte eficienti in lupta impotriva cancerului si a bolilor de inima;aceiasi pigmenti se gasesc si in fructele de padure de culoare neagra.
Fiind atat de rar,acest orez,timp de secole a fost foarte protejat,chiar ascuns pentru ca in China oamenii de rand nu aveau voie sa-l consume,a primit denumirea de OREZUL INTERZIS iar daca cineva fura,era condamnat la moarte.Studii recente,dovedesc faptul ca orezul negru aduce beneficii pentru sanatate tratand afectiuni cum ar fi cele canceroase,diabetul,hipertensiunea sau chiar si boala Alzhemer.In acelasi timp,orezul negru este un antioxidant,antiinflamator natural dar ATENTIE,sa nu se confunde cu orezul integral sau brun;nu este acelasi produs.
Ingrediente:1ceasca orez negru,1anason stelat,3pastai de cardamom,1cutie lapte de cocos,1cutie lapte condensat,3-4frunze de lamaie verde,fructe 2linguri zahar brun,numai in cazul in care laptele condensat nu este dulce.
Orezul spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l tinem la umflat pana a doua zi,cand scurgem apa si-l punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele doua cuti de lapte,anason,frunze de lamaie si cardamom;lasam sa fiarba 20-30min apoi oprim focul;sa nu ne asteptam ca orezul sa creasca si dintr-o ceasca de orez sa facem o oala de budinca,pentru ca acest orez are alta textura si nu se umfla precum orezul alb.
Punem in boluri fructe,deasupra impartim budinca si dam la frigider 1h;cand servim,mai punem deasupra fructe si eu am pus si creme anglaise,dar merge si fara.

5 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Chiftelute de curcan cu fenicul

Eu cunosc gustul acestei plante de cand eram in Italia la Mihaela;italienilor nu le lipsesc bulbii de fenicul,folosit in salate dar si la diferite preparate;semintele de fenicul le folosea Mihaela dupa ce a nascut,facandu-i ceai,impotriva colicilor bebelusului.
Am venit si eu acasa cu astfel de seminte si le-am pus in gradina;nu va imaginati ce marar des mi-a iesit(asa sunt frunzele,asemanatoare cu mararul nostru dar cu o aroma foarte puternica) iar primul gand a fost, sa fac niste chiftelute cu aceasta minunata aroma.
Acum sa vedem daca se dezvolta si bulbul!!!
Ingrediente:1kg carne de curcan tocata,1ceapa,1capatana de usturoi,1morcov,2cartofi,1leg.de patrunjel,1mana buna de frunze de fenicul,sare,piper,putin cimbru,2oua,ulei pentru prajit
Pomme Ducess:500g cartofi,sare,piper,1varf de lingurita de nucsoara,1galbenus,20ml lapte
1-Intr-un vas punem carnea,ceapa tocata marunt,usturoiul pisat,morcovul si cartofii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mici,patrunjelul si feniculul taiate marunt,sare,piper,cimbru,oua si amestecam totul foarte bine pana se omogenizeaza;cu palmele ude,formam mici sfere pe care le punem la prajit in baie de ulei si le scoatem pe prosoape de hartie;
2-Cartofii curatati,spalati,taiati in cuburi,ii punem la fiert in apa cu sare iar dupa ce au fiert bine,facem un piure in care adaugam sare,piper,nucsoara,putin lapte,amestecam bine totul apoi punem compozitia in posh si facem direct in tava pe hartie stelute pe care le ungem cu galbenus si le lasam la cuptor 20min.
Servim pe farfurie chiftelute,alaturi de cartofi ducess si salata de fenicul.
In cartofii ducess,fiecare poate adauga ce condimente sau arome doreste.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme