Gem de caise2

Anul asta am facut multe pentru camara pentru ca nu am dat bani pe fructe.
Am facut gemurile si cu Gelfix si cu zahar gelifiant,si reteta traditionala iar rezultatul il voi vedea la iarna si va voi spune daca voi plange singura prin camara!!!
Ingrediente:2kg de caise dupa curatare,2kg de zahar gelifiant(nu am pus nici o aroma pentru ca am avut caise foarte parfumate)
Caisele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas,le pasam cu blenderul vertical,amestecam cu zaharul,punem pe foc, adunam spuma care se formeaza iar din momentul in care incepe sa clocoteasca,reducem focul si mai lasam 10min-15min.punem gemul fierbinte in borcane,tinem borcanele cu gura in jos pana se racesc putin apoi le depozitam la camara.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Papricas de peste

Am facut papricas de pui,de vita de cartofi,de ce nu si papricas de peste??
Mmmmm,nu va imaginati ce gust are!!!
Ingrediente:1peste alb,eu am avut pastrav,1ceapa,1lingura boia,2ardei grasi,3-4rosii,200g smantana,sare,piper,1lingura maghiran uscat,3linguri ulei,1lamaie,1frunza de dafin
Galuste:2oua,1lingura ulei de masline,1lingurita maghiran,faina
Pestele curatat,spalat,portionat,pudrat cu sare,il lasam deoparte;calim ceapa taiata marunt,adaugam boia,apoi 2cani cu apa;cand incepe sa fiarba,adaugam ardeiii si rosiile rondele,sare,piper,dafin si maghiran;lasam sa fiarba iar dupa ce a scazut,adaugam smantana,potrivim de gust,adaugam si pestele iar la cuptor lasam 30min.
in acest timp facem galustele;intr-un bol amestecam ouale cu un praf de sare,ulei,maghiran,faina pana rezulta un aluat moale;luam cu lingurita si punem in vasul cu apa si sare care clocoteste pe foc;dupa ce s-au ridicat la suprafata,strecuram galustele
Servim pestele pe farfurie cu galuste si felii de lamaie.Acum sa va dau un sfat:nu ocoliti maghiranul si nici sa nu-l inlocuiti cu alta ceva,pentru ca tot gustul deosebit,vine de la maghiran;aveti incredere!!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Placinta dobrogeana

Multe persoane am auzit laudand aceasta placinta,asa ca am cautat pe google faimoasa reteta de placinta dobrogeana;am ramas dezamagita pentru ca toate persoanele spuneau ca poseda reteta originala dar nici una nu semana cu alta;ce am inteles eu de la aceasta placinta,e ca se face cu branza sarata,se increteste cand se pune in tava,de aceea i se mai spune si placinta creata si se pliaza intr-un anume fel.
Intr-un final,am cules de la fiecare cate ceva si am facut si eu aceasta renumita si mult laudata placinta dobrogeana dar nu am pliat-o ca nu am stiut si nici nu am vazut pe cineva cum face;cat despre gust,va spun ca este incredibil de buna.
Ingrediente foi:500g faina,1cub drojdie,20ml ulei,sare,1pachet unt,apa calda
Umplutura:500g branza de vaci,300g telemea de oi,6oua,300g smantana
Dizolvam drojdia cu putina apa calda,amestecam cu faina cernuta,sare,apa calda,pana rezulta un aluat lipicios,adaugam uleiul cate putin si cand nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si-l lasam sa creasca;intr-un bol radem telemeaua,amestecam cu 4oua si branza de vaci si mai adaugam sare daca e nevoie.
Rupem din aluat si intindem foi subtiri,le ungem cu unt topit,punem cate 3-4linguri de branza apoi adunam laturile astfel formand un plic,incretim acest plic apoi il punem in tava unsa cu unt;procedam asa pana se termina si aluatul si branza;eu nu am procedat asa pentru ca am tava mare,asa ca am facut rulouri normale pe care le-am incretit,de fapt mi-am dorit sa fie crete dar nu s-a putut nu stiu de ce!!!
Mai ungem placinta cu unt si o lasam la cuptor 40-50min;cand este aproape rumenita,scoatem tava si rasturnam ouale ramase amestecate cu smantana si un praf de sare;mai lasam la cuptor 10min.
Se serveste calda pudrata cu zahar dar si rece este minunata!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tort aniversar

Sambata de Sf.Petru si Pavel am avut 2evenimente;maicuta mea a implinit 7ani de cand ne-a parasit si nepotica mijlocie a implinit 6ani;se spune ca atunci cand pleaca cineva drag,vine cineva drag ca sa-ti aline durerea sa poti uita;asa s-a intamplat si cu nepotica mea.La un dupa ce s-a stins mama,exact in aceeasi zi s-a nascut ELISABETA-PAULA in Italia.
Asa cum i-am obisnuit pe toti,de ziua fiecaruia(copii,nepoti),eu pregatesc ceva si le trimit virtual bineinteles!!
Acum am facut un tort,cel mai simplu tort posibil pentru ca am fost foarte ocupata dupa cum v-am spus!!
Ingrediente:1blat de tort,1plic crema de vanilie,1plic crema de ciocolata,1ceasca gem de caise,sticuri de napolitana,1cana zeama de compot de caise
Cele doua creme le-am facut dupa instructiunile de pe plic,blatul de tort pus pe un platou,insiropat,uns cu gem,deasupra crema de vanilie,am imbracat tortul cu crema de ciocolata,pe margini sticuri de napolitana iar deasupra ornat.
LA MULTI ANI PRINTESA BUNICII!!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Nectar de caise

Este primul an cand fac asa ceva,voi vedea peste 2-3luni cum se prezinta.
Ingrediente:4kg de caise,1kg de zahar(cine doreste mai poate adauga zahar)
Caisele spalate,le-am oparit cateva minute intr-un vas cu apa,le scoatem cu o spumiera pastrand apa,decojim caisele,le scoatem samburii,apoi le trecem prin blender pentru a obtine un nectar mai gros;punem acest nectar intr-un vas,adaugam zaharul si subtiem cu apa de la oparit;lasam sa fiarba 15-20min timp in care amestecam si adunam spuma ce se formeaza;dupa ce am oprit focul,punem nectarul in sticle cu capac etans,fierbem sticlele 1h,lasam in vas sa se raceasca apoi le depozitam la camara.
Aceasta e prima varianta facuta;daca am vazut ca m-am cam chinuit putin,am simplificat treaba.
Spalam caisele,scoatem samburii,le fierbem intr-un vas cu apa cat sa le acopere 20min,le strecuram pastrand apa,le pasam cu blenderul vertical foarte bine,piureul obtinut il amestecam cu apa si zahar,dupa 15min punem nectarul in sticle si fierbem sticlele.
Caisele in comparatie cu piersicile sau nectarinele,nu au coaja atat de groasa incat sa trebuiasca sa fie data jos;asa ca la a doua serie de nectar,am lasat caisele cu coaja si a iesit la fel de bun,bun tare!!
Da,este o nebunie acest nectar de aceea in fiecare vara fac nectar fara zahar,il pun la frigider in sticle si-l consumam in loc de apa iar spre sfarsit cand sunt pe terminate caisele,fac pentru camara
Poza din 2017;in acest an au fost caise foarte multe,nu s-au dezvoltat atat de mult ca in anii din urma,au fost mici,de aceea nectarul este mai inchis la culoare pentru ca este pasat cu coaja

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Sarlota cu caise

Aceasta sarlota este cel mai simplu desert,gustos si racoritor;cand eram in Franta la copii la 2zile o faceam si mi-am adus si eu formele de acolo.Pe langa forma mare de sarlota,setul mai contine alte 4forme asemanatoare dar mici;acestea sunt pentru crema care ramane,pentru ca intotdeauna ramane crema si ei s-au gandit probabil ca trebuie valorificata;eu de exemplu,in aceste forme mici fac tot niste minisarlote cu ce-mi ramane.
Ingrediente:2pachete piscoturi de sampanie,2pahare mici cu iaurt cu caise,500g caise,1cana zeama de compot
Intr-un castron amestecam iaurtul cu 4 caise taiate din compot;punemin forma de sarlota piscoturi imnuiate in zeama de compot,in mijloc 2-3linguri de crema de iaurt,acoperim cu piscoturi,iar crema,ultimul strat fiind de piscoturi;punem capacul formei si o lasam la frigider pana a doua zi cand scoatem capacul,o rasturnam pe un platou,ornam cu fructe ramase si cu toping din comert sau facut.
Cu formele mici procedez la fel,doar ca tai piscoturile in jumatati pe lung si am ornat cu zmeura si toping de fructe de padure.Pentru cine doreste sa incerce reteta,se poate folosi si de forma mica de tort sau forma mare de savarina.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme