Cheescake cu zmeura

Nu am facut niciodata,pentru ca spuneam eu ca nu-mi place dar fara sa gust macar de la cineva!!!
Am eu un cui impotriva branzei si atat!!dar de data asta mi-a placut foarte mult ce am facut;nu trebuia sa arate asa dar s-a terminat imediat pentru ca a fost minunat de bun,voi mai incerca si alta data.
Ingrediente:200g biscuiti graham,2linguri zahar,50g unt topit
Crema:500g branza de vaci(eu am avut in frigider 2cutii Philadelphia si o cutie Fagaras),semintele de la un baton de vanilie,1ceasca zahar,4oua,3linguri faina
Sos:300g zmeura,2linguri zahar
punem in blender biscuitii rupti cu zahar iar dupa ce s-au facut firimituri adaugam untul topit;rasturnam in forma mica de tort cu hartie de copt,presam bine si dam la cuptor 10min;
Pentru crema amestecam intr-un bol branza cu 1/2lingurita sare,zahar si semintele de ala pastaia de vanilie.adaugam pe rand ouale amestecand bine dupa fiecare,la urma faina si rasturnam peste blat;
Pentru sos,punem zmeura intr-un vas pe foc sa se inmoaie bine,o trecem apoi prin sita,piureul obtinut il punem din nou pe foc impreuna cu zahar si lasam 3-4min
Pe toata suprafata branzei punem stropi mai mici si mai mari de sos apoi cu o scobitoare marmoram si lasam la cuptor 1h,facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-a copt lasam la frigider pana a doua zi sau macar cateva ore dupa care ornam cu fructe,sos si servim.
Un deliciu!!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura ingerilor

Am avut la congelator niste albusuri si am gasit intr-o carte reteta,am facut-o si rezultatul a fost Divin!!
Ingrediente:100g faina,225 zahar pudra,8albusuri,1lingurita zeama de lamaie,1lingurita esenta de vanilie sau migdale,coaja rasa de lamaie,fructe de padure
SOS:300ml lapte gras,3galbenusuri,15g zaha pudra,esenta de vanilie sau migdale
Batem bine albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se formeaza creste;adaugam zaharul cate putin,aromele,mixam in continuare,apoi faina cernuta amestecand cu o spatula.
Rasturnam in forma de copt si lasam la cuptor 30min fara sa deschidem usa;dupa ce s-a copt si racit,scoatem din forma pudram cu zahar si servim cu sos si fructe de padure.
Pentru sos,aducem laptele la punctul de fierbere apoi turnam in fir amestecand bine,galbenusurile frecate cu zahar;punem vasul in bain-marie si continuam prepararea 10min,timp in care ar trebui sa se ingroase dar fara sa clocoteasca;adaugam apoi aroma si dam deoparte.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pui pane cu sos de rosii picant

Ingrediente:4pulpe dezosate,sare,piper,cimbru,2catei de usturoi,1ceasca faina alba,1ceasca pesmet,2oua,ulei pentru prajit,piure de cartofi pentru garnitura
SOS:500g rosii,1lingurita boia iute,sare,putin cimbru
Carnea de la pulpe o portionam in bucati mai mici,le dam cu un praf de sare si le lasam deoparte;intr-un bol pisam bine usturoiul,adaugam ouale,piper,cimbru si batem bine;trecem carnea prin faina,ou,pesmet,o punem la prajit in ulei incins apoi le scoatem pe prosoape de hartie.
Rosiile oparite,decojite,taiate,le punem intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba 10min;dupa acest timp trecem prin sita rosiile,piureul rezultat il punem din nou pe foc,adaugam boia,sare,cimbru iar dupa ce s-a ingrosat il rasturnam in sosiera
Servim puiul pe platou alaturi de piure de cartofi,deasupra cu sosul de rosii.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tocana de vara cu pui

Aceasta tocanita este preferata mea,mai ales cand alaturi se afla si o bucata de mamaliguta si cartraveti de vara pusi la murat;un deliciu!
Ingrediente:1pui,500g ceapa,500g ardei grasi,1ardei iute,1kg de rosii,100ml ulei,3cartofi,1frunza de dafin,3-4catei de usturoi,1/2lingurita zahar,sare,piper
Puiul curatat,portionat,spalat,il punem intr-un vas mai mare in ulei incins,impreuna cu ceapa,ardeiii taiate cubulete mai mari,dupa cateva minute adaugam rosiile taiate la fel sau le putem da la blender,usturoiul tocat marunt,dafinul,1cana cu apa si lasam sa fiarba incet cu capac;dupa ce a scazut adaugam 2cani cu apa,cartofii cubulete,bulionul,1lingurita sare si dam vasul la cuptor pentru 40min;cand este gata,potrivim de gust si adaugam verdeata.
Servim calda cu mamaliguta si castraveti murati de vara.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Vinete umplute cu carne

Ingrediente:2vinete,200g carne tocata de porc sau ori ce alta carne,2catei de usturoi,1ceapa,1pahar mic de vin alb,100ml ulei,1cana suc de rosii,2-3linguri cascaval ras,1rosie
Vinetele spalate,sterse,taiate in doua pe lung,le scoatem miezul cu grija,le pudram cu sare si le lasam cu taietura in jos;in tigaia cu ulei incins calim ceapa,usturoiul tocate marunt,adaugam carnea,miezul de la vineta taiat marunt si le lasam 10-15min;adaugam vinul si lasam sa fiarba pana scade,condimentam,umplem vinetele,le punem intr-un vas,deasupra sosul de rosii,acoperim vasul cu o folie de aluminiu si lasam la cuptor 20min;scoatem vasul,presaram pe fiecare vanata cascavalul si mai lasam la cuptor 5-10min
Le servim inediat.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Musaca cu paste

Ingrediente:1punga paste,2linguri ulei,1ceapa,2catei de usturoi,400g carne tocata de vita,2linguri bulion,400g rosii,2foi de dafin,1cana supa de vita,1ou,50g branza rasa,15g unt,15g faina,300ml lapte,sare,1ceasca vin
Calim ceapa si usturoiul tocate in ulei bine incins,adaugam carnea,o lasam pana se albeste si s-a evaporat tot sucul,adaugam bulionul,dupa 2min rosiile curatate de coaja si tocate marunt,dafinul,supa,sare si piper;lasam sa fiarba incet 40min;la jumatatea timpului adaugam si vinul apoi continuam fierberea;in acest timp facem sosul bechamel din unt,faina si lapte,condimentam cu sare si piper iar dupa ce s-a racit putin,incorporam oul batut.
In tava punem jumatate din paste fierte,deasupra carnea,acoperim cu restul de paste,rasturnam sosul,presaram branza sau cascavalul ras si lasam la cuptor 30min;
Le servim imediat dar si reci sunt bune(daca mai raman)!!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme