Placinta cu branza turnata

Aceasta asa zisa placinta,eu am facut-o sub forma de prajitura;este reteta soacrei mele,cand le facea celor 8copii si nu mai aveau rabdare sa faca si foi;asa ca amesteca totul,rasturna in tava si dupa 1h era si spalata tava!!
Ingrediente:500g branza de vaci proaspata,500g telemea de oi,10oua,2linguri gris,4linguri faina,1ceasca cu iaurt,100g stafide,1lamaie,300g smantana,3-4linguri zahar,putina sare daca e nevoie,zahar vanilat,1praf de copt,1lingura unt
Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeua data pe razatoare,iaurt,zahar,coaja rasa de lamaie,gris,7oua batute,iar la sfarsit incorporam faina cu praful de copt;in forma unsa cu unt turnam jumatate din compozitie,deasupra stafidele hidratate in apa calda sau coniac,acoperim cu restul compozitiei si lasam la cuptor la foc mic 1h;cu cateva minute inainte de a opri focul,scoatem forma,rasurnam deasupra cele 3oua ramase amestecate cu smantana si putina sare si mai lasam la cuptor 10min;dupa ce s-a racit pudram cu zahar si servim.
E super delicioasa dar cu o alta ocazie,voi incorpora stafidele in aluat pentru ca nu mi-a placut aspectul!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Paste cu sos de trufe

Uitandu-ma atent prin camara mea cu diverse provizii,am vazut borcanelul cu sos de trufe si sticluta cu ulei cu aroma de trufe,trimise de Mihaela mea din Italia si cu sosul de trufe alta ceva nu am stiut ce sa fac decat cu paste;au iesit mai mult decat delicioase!!
Ingrediente:1punga cu paste scurte,sos de trufe,200g smantana sau iaurt mai gros,sare,ulei cu aroma de trufe,parmezan ras
Intr-un bol amestecam sosul cu smantana si-l dam la frigider;punem pastele la fiert 8min,apoi le scurgem,le punem intr-un castron,picuram putin ulei si le amestecam sa nu se lipeasca intre ele,apoi servim pe farfurie cu sos si parmezan deasupra;se pot amesteca pastele cu sos,dupa gustul fiecaruia.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Gem de prune cu miez de nuca

Pana anul trecut,eu la gemuri nu pasam fructele dar cu ele pasate, am vazut ca este mai bun,se intinde pe paine mai usor si tot la fel de usor il pot folosi si la dulciuri
Ingrediente:4kg de prune,2kg de zahar,200g miez de nuca,1lamaie
Prunele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un tuci cu zaharul,amestecam cu o lingura apoi punem vasul pe foc;lasam sa fiarba 30min adunand spuma ce se formeaza;oprim focul si dupa ce s-a racit putin(eu pentru ca am avut alte urgente,l-am lasat pana a doua zi),cu blenderul vertical pasam prunele,adaugam nucile taiate cu cutitul si mai lasam sa fiarba 30-40min la foc mare,amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului(atentie mare ca sar stropi si fierbinti!!);spre final stoarcem zeama de lamaie apoi punem gemul fierbinte in borcane,infiletam bine capacele,le lasam borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin,apoi le depozitam la camara.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tort de pepene

Anunt de la inceput ca nu stiu daca voi putea posta mai multe poze,pentru ca nu mai vrea!!!!;nu stiu ce are si nu pot apela la cineva pentru ca nu cunosc;asa ca pentru o perioada pana rezolv sper sa va multumiti doar cu o fotografie sau doua;multumesc pentru intelegere!!
M-am hotarat sa fac acest tort pentru ca nu am reusit pana acum sa gasesc un pepene bun si dulce,sa-l pot manca cu placere si ca sa nu-l mai arunc,am cautat pe google sa vad daca se gasesc ceva dulciuri facute cu pepene;am gasit ceva,am cules de la fiecare,am adaptat reteta la ingredientele pe care le-am avut  si priviti!!
Ingrediente:3oua,3linguri faina,3linguri zahar,un praf de sare;
Crema: miezul de la un pepene de 1kg,5linguri zahar,3plicuri gelatina,200ml frisca lichida
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam pe rand galbenusurile,faina cate putin amestecand cu o lingura;rasturnam compozitia in forma mica de tort unsa sau tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor pana se rumeneste
Pepenele curatat de coaja si seminte il punem in blender,piureul intr-un vas pe foc cu zahar iar dupa ce s-a topit adaugam gelatina hidratata in apa rece;amestecam bine pana se topeste gelatina appoi lasam la frigider pana se intareste putin dupa care o amestecam cu frisca batuta
Forma in care am copt blatul,o imbracam in folie alimentara,punem blatul,il insiropam putin apoi turnam crema,nivelam suprafata si-l lasam la frigider pana a doua zi cand il scoatem,indepartam folia si-l ornam dupa inspiatia fiecaruia.
Pentru ca pepenele nu are nici o aroma,puteti adauga ori ce aroma aveti prin casa iar pentru sirop,puteti folosi zeama de compot.
Hai ca a mers!!Doamne Ajuta sa mearga!!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tarta cu prune2

Sunt foarte multe retete de tarte,am incercat si varianta asta dar sincera sa fiu,nu prea am fost incantata pentru ca aluatul nisipos de deasupra cade de pe tarta;nu stiu explicatia,nici nu stiu daca asa este normal pentru ca este prima data cand fac asa ceva;ei dar gustul a fost bun asa ca nu a ramas nimic in timp foarte scurt.
Ingrediente:1pachet de foitaj,500g prune,2linguri zahar brun,1/2lingurita scortisoara,50g fulgi de ovaz,75g unt,100g faina,100g zahar brun
Intr-un bol punem faina,fulgii de ovaz,100g zahar brun,untul taiat cubulete si amestecam bine totul pana rezulta un aluat nisipos;forma de tarta o tapetam cu aluat de foitaj,o intepam cu o furculita,punem prunele spalate,taiate cubulete si amestecate cu 2linguri zahar si scortisoara,deasupra amestecul de fulgi de ovaz,nivelam suprafata si dam la cuptor 30min,pana se rumeneste.
Servim imediat sau dupa ce se raceste.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Compot de prune

Ingrediente:prune,zahar,2-3cuisoare
Prunele spalate,impartite in borcane,apa masurata(vezi reteta de Compot de piersici albe),am pus cate 2linguri de zahar la borcan pentru ca au fost dulci prunele,am pus pe foc apa,zahar si cuisoarele iar dupa ce a dat intr-un clocot si siropul s-a racit,am impartit in borcane,borcanele sterilizate 5-6min din momentul fierberii apei,tin borcanele cu capacul in jos sa se raceasca putin apoi le depozitez la camara.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Compot de piersici albe

Avem la gradina un piersic altoit cu cais;nu va imaginati cat de bune sunt fructele si ce aromate sunt,dar cu puf pe ele ca si piersicile;pentru ca nu au facut multe am pus la borcan cateva.
Ingrediente:piersici,zahar
Eu cu compoturile procedez in felul urmator;
Fructele spalate,puse in borcane,umplu borcanele cu apa,rastorn apa intr-un vas apoi adaug cate 2 sau mai multe linguri de zahar pentru fiecare borcan, depinde de dulceata fructelor;pun vasul pe foc doar cat se topeste zaharul,impart siropul in borcane,infiletez capacele si le sterilizez 5-6min din momentul in care incepe sa fiarba apa;scot borcanele,le tin cu capacul in jos pana se racesc apoi le depozitez la camara.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Oua cu ciuperci

Ingrediente:10 oua de prepelita,200g ciuperci sau 1cutie,50g unt+1lingura,1lingurita cu faina,1cana cu lapte,3-4linguri parmezan,sare,piper
Ouale le punem la fiert;in acest timp facem un sos bechamel din 50g unt,faina si lapte,condimentam cu sare si piper;calim ciupercile feliate in lingura cu unt apoi punem intr-un vas mic ouale curatate,ciupercile,sosul bechamel iar deasupra parmezanul sau cascaval in lipsa lui;dam la cuptor 20-30min sa se rumeneasca si servim imediat.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Minitarte cu prune

Ingrediente:aluat de foitaj,10-12 prune bine coapte,2linguri zahar amestecat cu 11/2lingurita scortisoara,miez de nuca,1lingura faina
Tapetam formele mici de tarta cu foitaj,in interior punem prune taiate marunt si amestecate cu faina sau amidon,deasupra impartim zaharul si cate un miez de nuca apoi lasam la cuptor 15-20min;dupa ce s-au racit,se scot din forme,le pudram cu zahar si le servim.

6 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Calamar prajit

Pur si simplu, mi-a fost pofta de aceste inele de calamar prajite si cum nu am de unde sa cumpar proaspat,am cumparat o punga gata pregatite,eu numai le-am prajit in baie de ulei si le-am papat!!!
Mi-au placut foarte mult si voi mai repeta dar nu asa curand ca-i cam scumpisoara punguta!!!
Ingrediente:1punga inele de calamar,mult ulei pentru prajit,1lingurita boia de ardei,sos de usturoi
Inelele de calamar fara sa fie dezghetate,le punem la prajit in baie de ulei foarte incins iar cand se ridica la suprafata si sunt bine rumenite,le scoatem pe hartie de bucatarie iar dupa ce s-au terminat toate,le servim pudrate cu boia de ardei si sos de usturoi;sosul de usturoi se face dintr-o capatana de usturoi pisata bine,apoi frecata cu ulei iar la urma,amestecata cu iaurt si putina zeama de lamaie cine doreste.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Mancare de post cu vinete

Ingrediente:1vanata mai mare,1ceapa,2-3rosii,2linguri ulei,1lingurita boia,3catei de usturoi,1conserva e naut,patrunjel,sare
In tigaia cu ulei incins,calim vanata spalata,stearsa si taiata cubulete mici,10-15min amestecand mereu;o scoatem apoi pe o farfurie,mai punem putin ulei in tigaie si calim ceapa,usturoiul tocate fin,rosiile pasate,adaugam boiaua si lasam sa fiarba 10min;rasturnam si nautul clatit cu apa rece si scurs,condimentam,adaugam vinetele,mai lasam pe foc cateva minute,adaugam patrunjelul verde taiat apoi servim.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Bors de varza cu costita de porc

Aceasta reteta este diferita de ce am citit pe alte bloguri sau site-uri dar eu cu aceasta reteta am crescut si nu cred ca vreau s-o schimb,nici macar s-o imbunatatesc cum se mai spune!!

                                                   Ingrediente:1kg costita de porc,2kg varza verde proaspata,2morcovi,2cepe,2ardei grasi,1ardei iute,500g rosii,50ml ulei,sare,1crenguta de cimbru,1lingura pasta de rosii

Costita portionata,spalata,o punem in oala cu ulei incins iar dupa cateva minute adaugam ceapa  si ardeiii taiati cubulete mici,morcovii dati pe razatoare,1lingurita sare;dupa ce legumele s-au calit,adaugam rosiile date la blender,apoi lasam sa fiarba incet cu capac;
dupa ce carnea este aproape fiarta,adaugam pasta de bulion,varza taiata fideluta,1cana cu apa,lasam sa fiarba 10min,apoi adaugam borsul fiert
separat,crenguta de cimbru,potrivim de gust si dupa cateva clocote oprim focul.

Servim cu ardei iute.
Dupa cate ati observat,eu nu frec niciodata varza cand o gatesc din 2motive:
1-nu cred in vorba ca face rau daca nu este frecata;Slava Domnului,de cand gatesc nu am avut nimeni din familie probleme,deci totul depinde de organism
2-imi place varza sa fie putin "al dente" cand o mananc,altfel daca o frec nu mai stiu ce am in farfurie!!!
In concluzie,nu este nimeni obligat sa-mi respecte reteta,am specificat ca stiu despre faptul ca se freaca cu sare,dar eu nu o fac.
Inca ceva mai am de specificat;chiar daca se numeste BORS,eu nu pun nici un fel de verdeata,pentru ca-i schimba gustul iar eu vreau sa simt gustul si aroma de varza.
Un alt an 2017,o alta farfurie,aceeasi reteta!

Tot in 2017,aceeasi reteta,doar carnea difera acum fiind vorba de carne de miel
Urmatorul bol e din 2016


1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cherry la borcan

Pentru ca la gradina avem multe rosii cherry,am hotarat sa le pun la borcan pentru iarna;deocamdata le-am pus in suc de rosii ramas din toamna.
Ingrediente:rosii cherry,sare,suc de rosii
Intr-un vas mare cu apa si sare,punem rosiile spalate sa se opareasca 5min;le scurgem iar dupa ce s-au racit le curatam de coaja;punem rosiile curatate in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii,infiletam capacele si fierbem borcanele 40min;lasam sa se raceasca in apa dupa care le depozitam la camara.
In situatia in care nu avem propriul nostru suc de rosii,dintr-un borcan cu bulion de 400g,dizolvat cu apa calda,obtinem 1l de suc de rosii,sau daca dispunem de rosii,facem sucul proaspat.
Mai exista si alta varianta,sa punem rosiile in suc propriu;
Cand curatati rosiile,le curatati deasupra unui castronel pentru ca-si lasa suc;dupa ce borcanele s-su umplut cu rosii,impartiti sucul din castron in borcane,infiletati capacele si fierbeyti 1h
Este optiunea fiecaruia de a curata sau nu rosiile de coaja;eu le curat pentru ca nu-mi place in mancare sa vad coaja de rosii!!

6 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme