Placinta cu branza turnata
Ingrediente:500g branza de vaci proaspata,500g telemea de oi,10oua,2linguri gris,4linguri faina,1ceasca cu iaurt,100g stafide,1lamaie,300g smantana,3-4linguri zahar,putina sare daca e nevoie,zahar vanilat,1praf de copt,1lingura unt
Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeua data pe razatoare,iaurt,zahar,coaja rasa de lamaie,gris,7oua batute,iar la sfarsit incorporam faina cu praful de copt;in forma unsa cu unt turnam jumatate din compozitie,deasupra stafidele hidratate in apa calda sau coniac,acoperim cu restul compozitiei si lasam la cuptor la foc mic 1h;cu cateva minute inainte de a opri focul,scoatem forma,rasurnam deasupra cele 3oua ramase amestecate cu smantana si putina sare si mai lasam la cuptor 10min;dupa ce s-a racit pudram cu zahar si servim.
E super delicioasa dar cu o alta ocazie,voi incorpora stafidele in aluat pentru ca nu mi-a placut aspectul!
2 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!