Castraveti la otet

Anul asta am schimbat reteta de castraveti,nu prea sunt pe gustul meu dar am incercat si "alta mancare,nu numai fasole,fasole!!!!"Reteta am luat-o de la Violeta Postolache galateanca mea dar cand am vazut cat zahar are,am ramas putin neincrezatoare,pentru ca noi nu mancam conservele prea dulci;voi incerca un borcan peste ceva timp si va dau de stire!!!
Ingrediente:5kg de castraveti,2l de otet,2l de apa,1kg de zahar,4linguri sare,morcov,ceapa,floare de marar
Intr-un vas mai mare punem otetul,apa,zahar,sare pe foc iar cand clocoteste adaugam castravetii spalati si-i tinem 1-2min,doar cat isi schimba culoarea;scoatem castravetii intr-un vas iar dupa ce s-au racit ii asezam in borcane cu morcov,ceapa rondele si floare de marar;umplem borcanele cu otetul de la fiert,infiletam capacele si le depozitam la camara.In situatia in care nu v-a ajuns otetul,mai fierbeti cu aceleasi ingrediente si completati.

6 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu fructe3

Dupa cum v-am spus si alta data,nici nu am ajuns bine in iarna,ca si am inceput sa golesc sertarul la congelator cu fructe puse din vara;nu stiu ce am gandit cand am pus asa multe!!
Ingrediente:1pachet unt,1cana cu zahar,100ml lapte,4oua,1praf de copt,8linguri faina,esenta de vanilie,500g visine,3linguri pesmet
Facem o crema fina din unt la temperatura camerei si zahar,adaugam laptele,vanilia,faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma si amestecam cu o spatula;rasturnam 1/2dim compozitie in tava unsa si tapetata,deasupra dispunem visine bine scurse,acoperim cu restul de aluat,presaram pe toata suprafata pesmet si restul de visine;lasam la cuptor 30min,lasam sa se raceasca in tava,pudram cu zahar apoi servim.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Curcan cu paste2

Ingrediente:500g carne de curcan,1ceapa,3linguri ulei,1borcan sos de rosii cu busuioc,1punga paste scurte,sare,piper
Carnea cubulete,o calim in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt,adaugam 1-2polonice cu apa de la fiertul pastelor,lasam sa fiarba incet iar dupa ce a scazut apa,adaugam borcanul cu sos,pastele fierte si scurse,amestecam,condimentam si servim ornata cu busuioc verde.
Se mai poate servi si cu sosul deasupra pastelor,fara sa mai fie amestecate.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Rasol de peste

Ati incercat vreo data aceasta varianta de rasol de peste???daca nu,timpul inca nu este trecut,de aceea va recomand!!
Ingrediente:peste alb sau un alt peste fara oase,500g fasole pastai,4cartofi,2rosii,1capatana de usturoi,3linguri ulei,sare
Intr-un vas punem la fiert pentru 5-10min pestele impreuna cu 1lingura de sare;in alt vas punem la fiert tot cu 1lingura de sare,cartofii curatati si pastaile de asemenea curatate si spalate;dupa ce toate sunt fierte le scoatem pe un platou acoperit si tinut undeva la cald.
Usturoiul curatat,bine pisat,frecat cu ulei apoi amestecat cu piureul de rosii,sare si piper.
Servim rasolul pe farfurie peste,pastai,cartofi si bineinteles mamaliguta.
Nu am facut si alte poze pentru ca mi-era prea foame si m-am grabit sa termin mai repede!!
Mmmm ce-mi place rasolul si nu numai rasol,peste in general!
Un alt an 2017,alta farfurie
Tot 2017,dar de aceasta data,am gasit si raci,am luat doar 4bucati pentru mine ca sotul meu nu mananca asa ceva!!!


1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Peste cu rosii la cuptor

De cate ori am peste,nu-mi vine in minte decat aceasta reteta(in multe variante),pentru ca e mult prea buna.
Ingrediente:felii de peste mare (eu am avut caras mai mare),2cepe,1ardei gras rosu,4catei de usturoi,500g rosii,2crengute salvie,sare,piper,3linguri faina,ulei pentru prajit
Pestele curatat,spalat,pudrat cu sare,il trecem prin faina apoi il prajim in ulei incins cateva minute pe ambele parti,apoi il scoatem pe farfurie;in tava punem ceapa taiata rondele,ardeiul de asemenea,usturoiul marunt,sare,piper,crengutele de salvie,pestele iar deasupra rosiile pasate cu blenderul vertical;acoperim tava cu folie de aluminiu daca nu are capac si lasam la cuptor 20min;dupa acest timp descoperim si mai lasam 10min apoi servim imediat.
Poate va intrebati de ce prajesc pestele???pentru ca nu-mi place mirosul de peste crud!!!incercati varianta mea si veti vedea gustul schimbat!!
Servit cu mamaliguta,este un deliciu!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Omleta cu gutui

La aceasta omleta m-am grabit putin si am "parpolit-o"cam tare dar gustul este bun de tot!!
Ingrediente:8oua,100g unt,100g faina,200g zahar,150ml lapte,coaja rasa de lamaie,1lingurita scortisoara,sare,1kg de gutui,3plicuri zahar vanilat
Cantitatile sunt pentru o petrecere dar fiecare le poate micsora.
Intr-un castron frecam galbenusurile cu zahar,sare,coaja de lamaie,adaugam faina dizolvata cu lapte rece,gutuile curatate de coaja si rase,scortisoara,amestecam totul foarte bine,apoi incorporam albusurile batute spuma tare;din aceasta compozitie facem clatite in tigaie cu putin unt mai mici,le rumenim pe ambele parti,apoi le servim la desert pudrate cu zahar.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Sufleu de gutui

Acest sufleu este excelent pentru copii dar si pentru mamici;are un gust si o aroma minunata!!
Ingrediente:1kg gutui,6albusuri(daca le aveti pastrate la congelator este foarte bine),1cana zahar,1lamaie,1/2lingurita scortisoara,2plicuri zahar vanilat,30g unt
Gutuile spalate,taiate cubulete,le punem la fiert cu 1cana apa si zahar;dupa ce au fiert foarte bine,le pasam fin cu blenderul iar daca e nevoie trecem piureul si prin sita;dupa ce s-a racit,amestecam cu albusurile batute spuma tare cu zaharul vanilat,incorporam si coaja rasa de lamaie,scortisoara,omogenizam bine totul,turnam apoi in forme de ceramica unse cu unt si lasam la cuptor 30min
Le servim pudrate cu zahar.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Orez cu gutui

Stiati ca in afara de dulceata si mancare cu gutui se mai pregateste si altceva cu aceste fructe???
Va arat imediat cateva retete care se fac cu gutui si va garantez,sunt foarte gustoase!!
AVEM NEVOIE DE:1kg gutui,1ceasca orez,4linguri zahar,coaja rasa de lamaie,1lingurita scortisoara,2pliculete zahar vanilat
CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un vas punem la fiert 1cana cu apa,zaharul,coaja de lamaie,scortisoara,gutuile spalate si taiate in felii foarte subtiri;dupa ce au clocotit adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba incet,adaugand din cand in cand cate putina apa fierbinte;dupa ce orezul este fiert,adaugam vanilia si putem servi cald sau rece,pudrat cu zahar sau o lingura cu dulceata de visine.
Are un gust dulce acrisor si aromat de la gutui!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Salam cu gutui

Nu am facut niciodata salam de biscuiti,dar am incercat aceasta reteta care mi s-a parut extrem de simpla; reteta am gasit-o intr-o fila de calendar si mi-a placut cum a iesit.
Ingrediente:500g gutui,4pachete de biscuiti populari,100g alune,100g stafide,100g zahar,1lingura scortisoara,200g rahat,esenta de rom
Gutuile curatate de coaja,le taiem cubulete si le punem la fiert impreuna cu zahar,scortisoara si apa cat sa le cuprinda;dupa ce au fiert foarte bine adaugam rahatul cubulete,alunele pisate,2pachete de biscuiti rupti,stafidele care au stat la inmuiat in rom,esenta de rom,un pachet de biscuiti pisati;amestecam totul foarte bine sa se omogenizeze si pe o foaie dubla alimentara,punem pachetul de biscuiti ramas si pisat,rasturnam compozitia,modelam ca un salam cu ajutorul foliei,strangem bine capetele,le legam apoi dam la frigider pana a doua zi cand se poate felia si servi.
Dupa ce l-am facut,sfatul meu e ca trebuie mai multi biscuiti,adica un pachet in plus

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tort de pepene galben

Am facut tort de pepene rosu,acum a venit randul si celui galben;l-am facut mai simplu dar cu o aroma mai mult decat buna!
Ingrediente:1pepene de 1kg,1plic praf de frisca,10foi de gelatina,1pachet piscoturi de sampanie,1plic gelatina colorata pentru torturi,1lingura zahar,cateva picaturi de esenta de pepene galben
Tai doua fe;lii din pepenele curatat de seminte,decupezi diferite forme mici,le pui pe o farfurie si la dai la frigider;cu restul ramas de la decupaj si inca 1felie,taiem cubulete miezul,il punem pe o farfurie si-l dam la frigider;restul pulpei,il pasam cu blenderul,il punem intr-un vas pe foc mic impreuna cu zaharul si lasam doar cat se topeste,adaugam gelatina hidratata in apa rece,amestecam bine sa se dizolve apoi dam vasul la frigider sa se intareasca putin;in acest timp pregatim frisca dupa instructiunile de pe plic,o forma de tort mica o tapetam cu folie dubla alimentara.Crema dupa ce s-a intarit o amestecam cu frisca,esenta de pepene,punem jumatate din crema in forma de tort,deasupra piscoturi,peste piscoturi cubulete de pepene,apoi un alt rand de piscoturi,iar cubulete,acoperim cu restul de crema,nivelam suprafata,punem deasupra formele decupate si turnam gelatina pentru tort pregatita dupa instructiuni;dam tortul la frigider cateva ore sau pana a doua zi pentru siguranta,apoi taiem si servim alaturi de un paharel de lichior de pepene galben.DELICIU!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme