Briose cu ciocolata si ness

Ingrediente:230g faina,1ou,150ml lapte,50g unt topit,5linguri zahar,2linguri ness,3linguri fulgi de ciocolata,arome,1praf de copt
Batem bine oul cu un praf de sare,zahar pana obtinem o crema albicioasa,adaugam untul topit,aromele,nessul,amestecam bine apoi adaugam laptele si la final faina amestecata cu praf de copt;punem in formele unse cu putin ulei,2linguri de aluat,deasupra fulgi de ciocolata si lasam la cuptor 30min;dupa ce s-au racit,pudram cu zahar si servim.

5 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Varza rosie la borcan

In tinerete faceam asa ceva in fiecare toamna;dar eram si mai multi la masa.Anii au trecut,fetele au plecat,iar la masa am ramas doar eu si sotul meu;trist dar adevarat!!
Am vazut varza rosie la vecina mea si parca mi-a facut pofta,asa ca am facut doar dintr-o varza;am desfacut deja un borcan la o friptura si e foarte buna reteta,cred ca voi mai pune si anul viitor dar oare la ce sa renunt in favoarea verzei???
Ingrediente:1varza de 3kg,1/2l otet,1/2l apa,1lingura sare
Varza tocata fin,o punem intr-un castron,o frecam putin cu un praf de sare apoi o punem in  borcane putin indesata iar deasupra turnam solutia fiarta si putin racita,mai lasam putin borcanele pe masa,pentru ca va mai trebui pus otet iar la sfarsit,infiletam bine capacele si le depozitam la camara.
Cand servim varza rosie,o scoatem din borcan fara otet iar deasupra punem putin ulei.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Budinca sarata cu paste

De cate ori vreau sa mananc alta ceva decat am in frigider,fac aceste minunate paste
Ingrediente:1pachet spagheti,300g branza telemea de care aveti,eu doar branza de capra folosesc,5oua,100g unt
Branza rasa pe razatoare,o amestecam cu ouale batute,apoi cu pastele fierte si bine scurse,dupa ce le omogenizam bine le punem in tava unsa cu unt,nivelam suprafata si punem desup[ra untul ramas cubulete;lasam la cuptor 30min iar dupa ce s-a racit,servim.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu pere si ciocolata

Ingrediente:200g ciocolata neagra,3pere mari,4oua,,3linguri zahar,3linguri faina,1praf de copt,1zahar vanilat,60g unt
Ungem cu unt o forma termorezistenta si asezam felii subtiri de pere fara samburi si casuta;restul perelor curatate de coaja,taiate cubulete le punem deoparte;facem o crema pufoasa din galbenusuri,zahar si zahar vanilat,adaugam faina amestecata cu praful de copt,ciocolata topita in unt si racita putin,perele cubulete,albusurile batute spuma cu un praf de sare,amestecam usor cu o spatula apoi rasturnam in tava peste feliile de pere;lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit o servim.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Sandvis cu bacon si cascaval

Ingrediente:2baghete,2felii bacon,2felii cascaval afumat DeSenvis,cubulete de Miez de Lapte,2fire ceapa verde,salata de rucola,crema de otet balsamic,cateva rosii cherry
Baghetele taiate pe lungime,punem rucola pe o jumatate,o stropim cu crema de otet balsamic,deasupra cubulete de Miez de Lapte,ceapa verde taiata oblic si rondele de cherry,acoperim cu bacon,cascavalrondele de rosii,a doua jumatate de bagheta apoi servim
Are un gust minunat datorita rucolei.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Sandvis cald

Ingrediente:2chifle,2felii groase de Cascaval Delaco DeSenvis,2felii muschi,2felii bacon,4felii salam,rondele de Miez de Lapte,2felii Cascaval feliat DeSenvis,rosii cherry,1ardei kapia,salata,ulei de trufe
Taiem chiflele in doua,punem pe o jumatate cateva picaturi de ulei de trufe,o felie groasa de cascaval,apoi cate o felie de muschi,bacon,2rondele de salam picant,2rondele de Miez de Lapte,punem jumatatile de chifla in tava cu hartie de copt si le lasam la cuptor 5-8min;cand incepe sa se topeasca cascavalul,scoatem tava,punem rondele de rosii,acoperim cu o felie de Cascaval DeSenvis feliat,a doua jumatate de chifla,stropim cu ulei de trufe si mai lasam la cuptor 5min.
Servim pe platou pe un pat de salata de rucola,rondele de ardei gras si rosii cherry.
Pofta buna!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Zacusca de vinete cu legume si fructe

Am incercat si aceasta varianta pentru ca tot ocoleam niste fructe,m-am gandit sa le amestec in zacusca si bine am facut;a iesit ceva ce nu va imaginati!!!super delicios si cu arome.....nu stiti ce arome !!!!
AVEM NEVOIE DE:5kg vinete,1kg morcov,1kg dovlecei,2kg rosii,1kg ceapa,1kg ardei kapia,1ceasca bulion,2pere mari si tari(sa nu fie prea coapte),2mere mari aromate,sare,piper,1cana ulei
CUM SE PROCEDEAZACalim in ulei ceapa tocata marunt,adaugam morcovul si dovleceiii curatate si date pe razatoare,dupa ce s-au inmuiat,adaugam kapia copti,curatati de coaja si seminte,pasati cu blenderul vertical,bulionul,rosiile de asemenea pasate cu blenderul,amestecam bine,adaugam 1lingura sare,1lingurita de piper,fructele curatate de coaja si date pe razatoarea mica iar la final adaugam vinetele coapte,curatate de coaja,bine scurse si ele pasate,mai adaugam 1cana cu apa si dam vasul la cuptor la foc mic pentru 1-2h,pana scade si uleiul este la suprafata;mai potrivim de gust apoi punem zacusca in borcane curate si le fierbem 1h,le lasam in apa sa se raceasca dupa care le depozitam la camara

Sa va fie de folos!

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu nuca si gem

Ingrediente:1ou,1cana zahar,1/2cana ulei,1cana lapte,3cani faina,1lingura rasa bicarbonat stins,1ceasca cu gem de mure,2linguri cacao
Batem bine oul cu zahar,adaugam ulei cate putin,bicarbonatul stins,gemul,cacao,amestecam bine,adaugam laptele iar la sfarsit faina;rasturnam compozitia in tava cu hartie de copt iar deasupra punem miez de nuca si mure;lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-a racit pudram cu zahar si servim.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu prune

Se trec prunele si eu in toamna asta nu am facut nici o prajitura cu prune;asa ca repede am cumparat niste frumoase prune si m-am pus pe treaba
Ingrediente:1kg prune curatate de samburi si coaja(ca pe cartofi),300g faina,150g unt,400g zahar pudra,5galbenusuri+2albusuri,1lingurita scortisoara,3linguri smantana
Prunele spalate,curatate de samburi si coaja,le punem intr-un vas,presaram scortisoara si 4linguri zahar,le amestecam si le lasam deoparte;pentru blat amestecam faina cu zahar,unt,3galbenusuri,2linguri apa rece,framantam bine,adunam aluatul intr-o sfera,il invelim in folie alimentara si-l dam la frigider 30min;intindem apoi o foaie cu sucitorul groasa de 1deget dar cea mai simpla metoda este sa modelati cu palmele aluatul direct in tava unsa;astfel cu se va rupe,nu se va lipi de masa(eu asa fac mereu),punem in mijloc prunele iar deasupra crema.
Pentru crema batem bine cele doua albusuri cu 3linguri de zahar  si un praf de sare pana rezulta o bezea;intr-un bol amestecam cu telul smantana cu cele 2galbenusuri apoi cu grija incorporam in bezea
Lasam la cuptor la foc mic 40-50min;dupa ce s-a racit pudram cu zahar si servim.

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme