Sarmalute in cuib cu afumatura

In fiecare an de Anul Nou fac aceste sarmalute cu un gust minunat
Ingrediente:750g carne de porc grasa,300g carne de vita,1ceapa mare,2linguri bulion de ardei,2linguri bulion de rosii,5-ml ulei,100g orez,1lingurita cimbru uscat,sare,piper,3-400g kaizer afumat,1varza murata,2-3crengute de cimbru uscat,1cana cu suc de rosii
In tigaia cu ulei incins,calim ceapa taiata marunt,adaugam pasta de ardei,pasta de rosii iar dupa ce a scazut,rasturnam in vasul cu carne tocata;aici adaugam sare,piper,cimbru,orezul spalat si scurs,amestecam bine cu mana apoi lasam sa se odihneasca;dupa cum observati,eu la sarmalutele cu varza nu pun verdeata.
In acest timp pregatim varza;scoatem frunza de pe cotor,taiem nervura groasa si le punem intr-un vas cu apa rece;in vasul in care punem sarmalutele punem crengutele de cimbru,acoperim cu varza tocata fin,apoi cuiburile.
Pentru cuiburi procedam asa:punem pe masa o frunza mare,in interior punem 4sarmalute mici,apoi infasuram acest cuib ca si cum ar fi o singura sarmaluta;peste primul rand de cuiburi punem felii de kaizer,urmeaza alt rand de cuiburi,la sfarsit acoperim cuiburile cu varza tocata,deasupra punem restul de laizer,adaugam sucul de rosii,completam cu apa,acoperim vasul si-l lasam la cuptor la foc mic 1-2h,timp in care mai
verificam daca mai trebuie apa si de asemenea gustam si din zeama
Dupa ce au fiert,servim cuiburile pe farfurie alaturi de 1lingura din varza care am pus-o deasupra si bineinteles 1-2felii de kaizer si cum altfel se poate servi decat cu mamaliguta.
Cred ca v-am facut pofta!!
In anul de gratie 2016,nu am mai facut aceste sarmalute cu afumatura,pentru ca nu mai pot manca afumatura,pur si simplu n-o mai suport!!!!anii isi spun cuvantul!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cartofi la cuptor cu costita

Eu asa fac acesti cartofi la cuptor si va garantez succesul!!
Ingrediente:1kg cartofi,1kg costita de porc,2cepe,2linguri bulion de ardei,1cana rosii pasate sau 2linguri bulion de rosii,1capatana de usturoi,2linguri boia,sare,piper,cimbru uscat,2linguri untura
Costita spalata portionata,o punem in tigaia fara untura cu partea grasa in jos sa se topeasca apoi intoarcem iar dupa ce s-a rumenit si racit,o condimentam cu sare,piper,boia si o lasam deoparte.
In aceeasi tigaie punem untura,calim ceapa taiata marunt,adaugam pasta de ardei,si rosii iar dupa ce a scazut si s-a format un sos,amestecam cu cartofii curatati si taiati in felii groase;punem cartofii in tava,deasupra punem costita iar peste carne si cartofi,punem cu lingura usturoiul pisat amestecat cu putina apa;mai adaugam 1cana cu apa,acoperim tava si lasam la cuptor 40-50min,timp in care intoarcem carnea;
Servin cartofii cu acritura de sezon;eu am servit cu sfecla rosie la otet.
Aici avem o varianta mai recenta cu costita neprajita,doar condimentata cu sare,piper,cimbru si usturoi pisat,apoi asezata peste cartofi

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pui la gratar cu mix mexican

Nu va imaginati ce bunatate este!!
Ingrediente:1piept mare de pui,sare,piper,1lingurita praf de curry,1lamaie,4linguri ulei de masline,1cutie Bonduelle Mix mexican,1lingura cu unt
Pieptul dezosat,spalat,feliat,condimentat cu sare,piper si curry il punem intr-un bol impreuna cu zeama de lamaie si uleiul de masline;amestecam bine,acoperim bolul si lasam cel putin 1h;in acest timp,rasturnam conserva scursa in tigaia cu unt incins,sotam cateva minute apoi impartim pe doua farfurii mixul iar alaturi pieptul facut la gratar si servim.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Briose cu mere2

De data asta nu am facut briosele in formele speciale,ci am pus in formele de sufleuri,mi-au iesit mai putine si s-au terminat imediat,dar cine doreste sa incerce reteta,se pot face in formele mici
Ingrediente:100g unt,100g zahar,200g faina,1plic praf de copt,2oua,100ml lapte rece,1lingurita scortisoara,2mere
Facem o crema fina din unt si zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,faina amestecata cu praful de copt si scortisoara,alternand cu lapte;tupa ce totul este omogenizat,adaugam merele curatate de coaja,samburi si taiate cubulete,amestecam cu lingura si umplem formele unse cu unt.
Lasam la cuptor 30min iar dupa ce le-am scos din forme le pudram cu zahar si le servim;un deliciu!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Kuglof

Inca o poveste si gata pe ziua de azi.
Checul este deosebit de popular in Alsacia regiune care de mai multe ori in ultimile secole a apartinut Frantei,Germaniei si de asemenea in Austria,astfel incat este foarte complicat sa se determine locul aparitiei sale.Fiecare regiune are reteta sa recunoscuta,care se deosebeste de celelalte prin fructele uscate diferite,alcoolul si uneori chiar prin ingredientele mai iesite din comun cum ar fi ciocolata sau cafeaua amestecate in aluat.
Ingrediente:2oua,1pachetel de drojdie,250ml lapte caldut,1/2lingurita sare,3linguri zahar,450g faina,125g unt la temperatura camerei,50g fulgi de migdale,150g stafide,4linguri coniac
Intr-un bol punem stafidele impreuna cu alcoolul si lasam pana a doua zi;
Intr-un vas batem bine ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam untul taiat apoi cate o lingura de faina amestecata cu sare si drojdie,alternand cu lapte;mixam bine cu accesoriile pentru aluat iar la sfarsit adaugam stafidele cu tot cu alcool si amestecam cu o paleta.
In forma de guguluf,unsa cu unt,punem fulgii de migdaleapoi aluatul,acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 30-40min la loc cald;lasam apoi la cuptor 40-50min la foc mic,dupa ce s-a racit rasturnam pe un platou si pudram cu zahar.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Fursecuri de Anglesey

De anul Nou,copiii de pe insula Anglesey care apartine Tarii Galilor,merg din casa in casa la urat,ca si copiii nostri cand merg cu sorcova;in schimbul urarilor,gazdele le dau astfel de fursecuri cu dulceata.
Ingrediente:225 g unt la temperatura camerei,125g zahar tos fin sau pudra,350g faina,1/2lingurita praf de copt,1/2lingurita sare,dulceata de zmeura
Facem o crema fina din unt si zahar apoi amestecam cu faina,praful de copt si sare;formam o sfera de aluat iar dupa ce s-a odihnit 15min la frigider,intindem o foaie groasa de 6mm,decupam forme,aluatul ramas in strangem,intindem iar o foaie,iar decupam si tot asa pana se termina aluatul.
La jumatate din fursecurile decupate,cu o forma mica rotunda(eu am folosit dopul de la o sticluta de esenta de rom),decupam centrul apoi le punem in tava pe hartie de copt si le lasam la cuptor pana se rumenesc;dupa ce s-au racit,ungem cu gem fursecurile intregi,lipim cu fursecurile decupate,le punem pe un platou si le pudram cu zahar

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tarta de Santiago

Aceasta tarta spaniola,in varianta traditionala este decorata cu crucea Sf.Iacob(Santiago) dar se poate lasa si doar pudrata cu zahar;Nimeni nu stie cum a ajuns aceasta tarta cu migdale,sa fie legata de Sfantul Protector al Spaniei,Sf.Iacob de Compostela,dar multi dintre pelerinii care fac drumul pe jos pana la catedrala Sf.Iacob de Compostela,unul din locurile de pelerinaj,cele mai importante din lume,luau acasa a astfel de tarta,marcata cu crucea Ordinului Cavalerilor Sfantului Iacob.
Ingrediente:1pachet de foitaj,3oua,175g zahar,coaja rasa de la 1lamaie,1/2lingurita scortisoara,200g migdale macinate,gem de caise,zahar pudra pentru decor
Tapetam forma de tarta cu aluat apoi o lasam la frigider 30min;ouale batute bine cu zahar,adaugam coaja de lamaie,scortisoara,migdalele macinate si amestecam cu o lingura;rasturnam amestecul in tava si lasam la cuptor pana se rumeneste;scoatem tarta iar dupa ce s-a racit,ungem cu gem;daca este prea gros,adaugam 1lingura apa,il incalzim apoi il strecuram;dupa aceasta pudram un strat gros de zahar pudra,feliem si servim

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Baba cu rom

Sunt prajiturele clasice,cu drojdie,insiropate,pana devin lipicioase si lucioase in sirop cu rom si se servesc adesea cu fructe,cum ar fi zmeura;se spune ca baba cu rom a fost inventata de regele Poloniei Stanilas Leszczynski.Lui i s-a parut ca baba o prajiturica traditionala in Polonia,era prea seaca si i-a adaugat niste rom apoi a numit desertul Baba,dupa Ali Baba personajul lui favorit di 1001 de nopti.
V-ati dat probabil seama ca nu aveam de unde sa stiu aceste informatii;cumpar revista Delicii impreuna cu tot felul de forme de silicon si retete bineinteles;aceasta reteta este foarte buna,se aseamana la gust cu savarina dar cine doreste,aceste prajituri se pot face si in forme de briose.
Ingrediente:50g stafide,150ml rom,225g faina,1lingura zahar,un praf de sare,1plic drojdie uscata,3oua,25g unt moale
Sirop:300ml apa,225g zahar,romul ramas de la stafide,coaja rasa si sucul de la 1lamaie
Intr-un bol punem stafidele si lasam sa se macereze in rom,pana pregatim aluatul.
Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse
Punem aluat in formele de la revista pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 20min;daca aluatul crescut a depasit marginea formei,indepartam surplusul api lasam la cuptor 20-30min;in acest timp pregatim siropul,punem intr-un vas apa,zahar,coaja si sucul de lamaie iar dupa ce s-a legat,adaugam romul;dupa ce s-au copt prajiturile,le scoatem din forma,le scufundam in sirop intorcandu-le din cand in cand,le punem pe un platou,turnam siropul ramas,coaja de lamaie deasupra si zmeura alaturi.Un deliciu!!!

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Snitele de soia

Nu stiu de ce  o mare parte din doamne,nu mai vorbesc de domni care nici nu vor sa auda de asa ceva,ocolesc aceste produse din soia???este adevarat ca nici eu nu ma prea dau in vant dar cu sinceritate va spun ca snitelele chiar imi plac foarte mult,mai ales calde,merita sa incercati reteta mea.
AVEM NEVOIE DE200g snitele de soia,1lingura vegeta,sare,piper,1lingura cimbru uscat,1capatana de usturoi,3oua,1ceasca faina sau pesmet,ulei pentru prajit"


CUM SE PROCEDEAZA:Intr-un vas punem la fiert in apa snitelele cu vegeta,1lingurita sare,1lingurita boabe de piper,cimbru si usturoiul pisat;in momentul cand snitelele nu mai stau la suprafata,le strecuram,dupa ce s-au racit le stoarcem in palme de apa si le lasam deoparte.
Intr-un castronel facem o compozitie de clatite cu ouale batute cu putina sare si faina,trecem snitelele prin aceasta compozitie dupa care le prajim in baie de ulei;le scoatem pe prosoape de hartie apoi le servim simple sau cu piure de cartofi,orez sau alte garnituri.Pentru zilele de post,facem un aluat din apa,faina si restul ingredientelor,adica eliminam doar ouale.

Pofta buna!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme