Tort cu crema de nuci

SARBATORI FERICITE,UN CRACIUN FERICIT,DORESC TUTUROR PRIETENILOR DAR SI NEPRIETENILOR CARE_MI VIZITEAZA BLOGUL IN ACEASTA PERIOADA,IN ASTEPTAREA SFINTELOR SARBATORI SI VA DORESC UN AN MAI BLAND,INCARCAT CU MULTE BUCURII,SANATATE SI SA FITI FERICITI IMPREUNA CU CEI DRAGI VOUA!!
 LA MULTI ANI!!
 Va recomand un tort delicios,poate va inspirati pana la sarbatori
Ingrediente blat:2oua,2cani cu zahar,3cani cu faina,2linguri unt,1praf de copt,1cana cu lapte
Ingrediente crema:1pachet unt,200g nuca macinata,100g zahar,200ml cafea preparata2-3linguri cacao,50g stafide
Ouale frecate cu un praf de sare,zahar si unt pana rezulta o crema,adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele;dupa ce am omogenizat bine,rasturnam in forma unsa cu unt si tapetata cu faina,daca folositi o forma de silicon,nu e nevoie de uns;lasam forma la cuptor 30-40min la foc mic dar facem si testul cu scobitoarea;pentru crema,punem intr-un vas pe foc sa se opareasca nuca in cafea,supa cateva minute adaugam cacao si stafidele,amestecam bine apoi lasam sa se raceasca.

Intr-un bol facem o crema fina din unt si zahar,adaugam nuca foarte bine racita iar daca se intampla sa fie prea moale,se poate adauga 2-3linguri de pesmet alb;blatul dupa ce s-a copt si racit,il taiem,il insiropam(optional)cu orice sirop avem,punem crema intre foi,pe margini punem stik-uri de ciocolata,il legam cu panglica de sarbatoare iar la sfarsit ornam deasupra cu sablon;dam tortul la frigider pana in momentul servirii.Acum vin cu un sfat din propria mea greseala:daca folositi sablonul la tort,lasati la sfarsit;eu am folosit imediat si deja incepuse sa mi se topeasca zaharul pudra pana l-am terminat de ornat!!!

4 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cartofi cu oua la cuptor

La prima vedere pare ceva banal dar daca gustati asa ceva,veti descoperi ceva deosebit
Ingrediente:5oua,4-5cartofi mari,1ceapa,50g unt,200g cascaval,1lingurita faina,250ml lapte,sare,piper
Cartofii fierti in coaja,apoi taiati rondele;intr-un vas de yena sau o tava unsa cu unt,asezam un rand de cartofi,deasupra felii de oua fierte,condimentam cu sare si piper,urmeaza un alt rand de cartofi,oua si tot asa pana se termina,avand grija ca ultimul sa fie cartofi;intr-o cratita,punem 30g unt,calim ceapa tocata marunt,dupa ce s-a aurit,adaugam faina,stingem cu lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca smantana,adaugam apoi cascavalul ras,condimentam cu sare,piper si rasturnam in tava peste cartofi;lasam la cuptor 40min apoi servim cald.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Colacei cu branza

Am participat la un concurs si am castigat si eu alaturi de alte fete "puternice"
Sponsorul fiind DELACO,am primit bineinteles produse bune,bune de tot de branzeturi iar cu 2cutii cu branza fina si smantana am facut acesti pufosi colacei.
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie uscata,250ml lapte caldut,coaja rasa de lamaie,50g unt,1ou,sare
Umplutura:500g crema de branza sau branza proaspata cu smantana,100g stafide,2linguri gris,3linguri zahar,esenta de vanilie
Pentru aluat,amestecam toate ingredientele,framantam un aluat adaugand cate putin unt topit,acoperim vasulsi lasam sa creasca;intr-un castron amestecam ingredientele pentru umplutura,oprind cateva stafide pentru copt
Dupa ce aluatul este crescut,rupem din aluat bucati,intindem cu sucitorul foi dreptunghiulare,punem 1-2linguri de branza,rulam,capetele le rasucim in forma de melc(colacelul sa arate in forma literei S),asezam in tava pe hartie de copt,ungem cu galbenus,punem pe capete stafide si lasam la cuptor 30-40min pana capata o culoare aurie;servim colaceiii calzi cu o cana cu lapte dar si reci sunt buni.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme