Chiftelute de peste

Am facut aceste chiftelute pentru nepotica dar si noi le-am savurat ca tare bune au fost!!
Ingrediente:500g filede peste(fara oase),6bastonase de surimi(ramase de la o reteta de salata)2oua,1-2linguri de branza proaspata bine scursa,1ceapa mica data pe razatoare(eu am folosit ciboulette),2-3catei de usturoi,verdeata,sare,piper,boabe de piper,2frunze de dafin,cateva frunze de salvie,2linguri ulei de masline
Punem la fiert pestele in apa cu sare,boabe de piper,dafin si salvie;dupa 2min adaugam si batoanele de surimi iar dupa alte 2min oprimfocul,scoatem pestele si surimi si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit foarte bine,punem in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa,usturoi,oua,branza,sare,piper mai putin sau de loc,verdeata,lasam in robot compozitia aproape 1min apoi rasturnam intr-un bol,formam chiftelute sau luam din compozitie cu lingura(asa cum am facut eu),le asezam pe hartie de copt in tava,deasupra picuram ulei de masline si lasam la cuptor 20min,pana se rumenesc;le scoatem, apoi  le servim simple sau cu o garnitura.

3 comentarii:

  1. buna. te astept la o provocare culinara!!
    http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html

    RăspundețiȘtergere
  2. lulu, iti povestesc aici, pe scurt, cum e cu provocarea "weekend cu spor". in fiecare luna, un blogger e gazda. gazda propune 3 categorii de retete de la ea de pe blog, de ex. apeiritve, dulciuri, aluaturi, in primul weekend din luna. restul participantilor la provocare, isi aleg o reteta de pe blogul gazda, reteta care trebuie sa fie din uns din cele trei categorii propuse, si se publica tot intr-un weekend pana la finalul lunii in curs. cam asa e regulamentul. te astept cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme