Financiers rouges
Aceasta reteta o am dintr-o revista franceza,iar in compozitie daca adaugam putina scortisoara,semanau foarte mult la gust cu pricomigdalele de odinioara,pentru ca sunt facute doar cu albus si predomina pudra de migdale;le-am pus in forme de minichecuri(asa erau in revista)si daca am doar 3forme am pus si in alte doua "flori";deci am doua variante cu aceeasi reteta
Ingrediente:110g unt,50g faina,60g pudra de migdale,140g zahar,1/2plic praf de copt,4albusuri,fructe rosii(de unde vine si numele)
Punem intr-un vas pe foc mic untul si-l lasam pana capata culoarea miezului de nuca
Batem albusurilespuma cu un praf de sare si zahar,adaugam faina cu praful de copt si pudra de migdale,amestecam cu o spatula iar la sfarsit incorporam untul racit
Impartim aluatul in forme,deasupra punem fructele de padure si lasam la cuptor 30min
Dupa ce s-au copt si racit le rasturnam pe platou,le pudram cu zahar iar pe flori punem toping de fructe de padure
Batem albusurilespuma cu un praf de sare si zahar,adaugam faina cu praful de copt si pudra de migdale,amestecam cu o spatula iar la sfarsit incorporam untul racit
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!