Pastrav pe varza la cuptor

Nu am facut niciodata aceasta combinatie de varza alba si rosie dar acum avand o varza mica rosie prin frigider,am combinat-o aici;rezultatul a fost mult peste asteptarile mele,adica DELICIOS!!
Ingrediente:3pastravi,1kg varza alba,500g varza rosie,1ceapa,1ardei gras,1borcan rosii in bulion,1/2lingurita chimion pisat,2linguri unt,sare,piper,boia de ardei,cimbru uscat,putina sare de lamaie(optional)
In cratita cu unt incins calim ceapa si ardeiul taiate marunt,adaugam rosiile apoi cele doua verze tocate fideluta si frecate cu putina sare de lamaie(1lingurita),pentru cine doreste ca varza sa fie putin acrisoara;amestecam totul bine,adaugam 1pahar cu apa si lasam sa se inabuse cu capac
Dupa ce varza este fiarta,condimentam cu sare,chimion,cimbru,usturoi pisat,iar dupa ce am omogenizat bine,punem deasupra pestele curatat,spalat,condimentat cu sare,boia si putin cimbru
Lasam la cuptor la foc moderat1h si servim cu mamaliguta.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Urzici cu orez

In fiecare an,abia astept sa treaca iarna sa vina primavara cu toate verdeturile care sunt pline de vitamine si atat de sanatoase!                                                                                                              AVEM NEVOIE DE:300g urzici(10gramezi de la piata),1ceapa,2linguri ulei de masline,1leg.ceapa verde,1cana cu orez,sare
CUM SE PROCEDEAZA:Urzicile curatate,bine spalate in multe ape reci,le punem intr-un vas cu apa care clocoteste pe foc si le lasam 3min,dupa care le scurgem fara sa aruncam apa;intr-o cratita cu ulei si putina apa,inabusim cepele taiate marunt,adaugam urzicile taiate marunt,masuram cu aceeasi cana de la orez,4cani cu apa de la oparitul urzicilor,dupa ce clocoteste adaugam si orezul spalat si scurs,apoi lasam la cuptor 15-20min;scoatem vasul,condimentam dupa gust si servim cald dar si rece este bun.Aceasta reteta este pilaf cu urzici,in reteta urzici cu orez,dupa ce ai adaugat 2cani cu apa de la fiertul urzicilor,cand incepe sa clocoteasca,adaugi o ceasca cu orez,pui capacul si lasi focul mic
Dupa ce orezul este fiert,potrivesti de gust apoi opresti focul.
                    Un alt an 2018,alta farfurie,aceeasi reteta!
                                Un alt an 2019,aceeasi reteta delicioasa!
Doar tocatorul e primit din 2018
                                                                                                                      

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura marmorata

UN DULCE DE MARTISOR,PENTRU TOATE DOAMNELE SI DOMNISOARELE!!Ingrediente:4oua,100ml lapte,150g unt,200g zahar,350g faina,1lingura cacao,2lingurite ness,1praf de copt
Crema:200g branza de vaci proaspata,100g zahar pudra,1lingura amidon alimentar,2oua,esenta de rom
Galbenusurile batute bine cu zahar,adaugam untul moale,cacao,mixam energic,adaugam nessul dizolvat in lapte apoi faina cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma
Amestecam branza cu zaharul pudra pana se topeste,adaugam ouale,esenta,amidonul si omogenizam totul bine;rasturnam in tava cu hartie de copt compozitia cu cacao,deasupra compozitia cu branza iar cu o furculita marmoram prajitura deasupra si o lasam apoi la cuptor 50min la foc mic.
Dupa ce s-a copt,o scoatem din tava,o pudram cu zahar apoi o feliem.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Tort cu portocale

Ingrediente:175 g unt,175g zahar,2oua,225g faina,2lingurite praf de copt,zeama si coaja de la 2portocale,un praf de nucsoara
Sirop:zeama de la 6portocale,100ml apa,2linguri zahar
Facem o crema fina din unt moale,zahar,nucsoara si coaja de portocale rasa;adaugam pe rand ouale mixand energic dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt,intercaland cu zeama de portocale(cele 2 portocale);rasturnam compozitia in forma de tort si lasam la cuptor la foc mic 50min;dupa ce s-a copt,rasturnam tortul pe un platou,il intepam cu o furculita si cu o lingura turnam pe toata suprafata siropul.
Pentru sirop,punem toate ingredientele intr-un vas pe foc si amestecam pana se topeste zaharul si siropul s-a ingrosat putin.
Dupa ce tortul este insiropat,lasam la frigider 1h apoi servim felii taiate si ornate cu rondele de portocala.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Crema de dovleac

Ingrediente:1cana piure de dovleac,obtinut din felii de dovleac puse in tava la cuptor sau curatate de coaja,taiate cubulete si fierte,dar eu recomand varianta coapta pentru ca are alt gust,200ml smantana lichida,3oua,1/2cana zahar brun,esenta de vanilie,coaja rasa de portocala
Punem in robotul de bucatarie toate ingredientele iar dupa ce am obtinut o spuma,impartim in vase mici din ceramica,le punem in tava cu apa fierbinte pana la jumatatea vasului,si le lasam la cuptor la foc mic40min,dupa care se servesc imediat.
Este un dulce gustos,aromat,bun si pentru copii.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cuib din carne pe foi de placinta

Am facut aceasta reteta dupa ambalajul foilor de placinta;nu se face greu si e destul de apetisanta.
Ingrediente:4foi de placinta,250g carne tocata,2cartofi,1ceapa mica,1/2pachet de unt,1lingurita chimion macinat,1/2lingurita nucsoara,100g cascaval ras,2linguri ulei

Din cartofi,facem un piure obisnuit dar putin mai tare si-l lasam deoparte;in ulei incins punem carnea sa se caleasca impreuna cu ceapa tocata foarte marunt,dupa ce carnea s-a calit,condimentam cu sare,piper,nuscoara,chimen si lasam deoparte;
Punem o foaie de placinta pe masa de lucru,o ungem cu unt topit doar jumatate,aducem jumatatea neunsa deasupra,ungem din nou jumatate,impaturim la fel si tot asa pana ajungem la un patrat de 10x10 sau mai mic;punem foile in tava pe hartie de copt,peste foi punem piure,facem o gaura ca un cuib de pasare,in el punem carne,deasupra cascaval dupa care dam la cuptor 20-30min;
Se servesc calde.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu piscoturi

Pentru ca am in casa multe plicuri cu praf de budinca si cumparate si primite de la un premiu,am facut aceasta prajitura,avand si restul ingredientelor tot prin camara cu provizii,in concluzie,nu am cumparat nimic,dar nici prajitura nu e de top!!
Ingrediente:1pachet de piscoturi de sampanie,1plic budinca de vanilie,1plic budinca de ciocolata,esenta de rom
Sirop:1cana cu cafea preparata,2linguri zahar,50ml rom
Pregatim budincile dupa instructiunile de pe plic si le rasturnam in boluri separate apoi in fiecare amestecam cate 10piscoturi sfaramate
Intr-o tava punem un rand de piscoturi inmuiate in siropul preparat,deasupra punem crema cu ciocolata,nivelam suprafata,punem alt rand de piscoturi,iar deasupra crema cu vanilie;nivelam si aici suprafata apoi ornam cu ce avem .

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cotlet umplut cu carnati

Ingrediente:1kg cotlet fara os,bucata intreaga,1cabanos afumat,4ciuperci mari,sare,piper,boia de ardei,cimbru,ierburi aromate,1pahar cu vin alb,50ml ulei de m,asline

Cu ajutorul unui bat rotund(eu am folosit o coada de lingura de lemn),facem pe mijloc o gaura in interiorul careia introducem cabanosul;tavalim apoi carnea prin condimentele amestecate intr-un bol apoi il asezam in tava,deasupra uleiul,vinul si lasam la cuptor 15min;scoatem tava,punem ciupercile acoperim tava si lasam la cuptor la foc mic 1h;in acest timp pregatim orice garnitura doreste fiecare,eu am facut piure din cartofi.
Dupa timpul expirat,scoatem carnea si ciupercile pe un platou,iar pe farfurie se serveste piureul,alaturi de o felie taiata,ciuperci,sos deasupra,bineinteles nu lipseste nici acritura sau salata de sezon.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Panna cotta cu ciocolata

Imi place panna cotta mult mult dar cum e destul de costisitoare,o pregatesc mai rar;s-a ivit acum ocazia cu Ziua Indragostitilor si am pus compozitia in forme de inimioare din silicon si au iesit cum nu ma asteptam.
Ingrediente:400ml smantana lichida,2linguri zahar,100g ciocolata amaruie,4foi de gelatina,unt pentru uns formele
Sos:100ml frisca lichida,100g ciocolata alba,1lingura unt
Punem intr-un vas pe foc smantana cu zahar iar cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparteadaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste adaugam gelatina hidratata in apa rece iar dupa ce am omogenizat bine,impartim compozitia in formele unse cu putin unt si lasam la frigider pana a doua zi
Pentru crema punem frisca intr-un vas pe foc impreuna cu ciocolata rupta,dam deoparte,amestecam pana se topeste apoi incorporam untul
Inimioarele le rasturnam pe un platou si le servim cu sos de ciocolata alba.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme