Friptura de curcan cu sos

Vi s-a intamplat vreo data sa nu aveti nimic de mancare in frigider si sa va fie foame mare,mare de tot????
Asa mi s-a intamplat mie dupa o jumatate de zi de umblat cu probleme,am venit acasa si am observat ca nu aveam ce s-am pun in farfurie;asa ca am scos ce aveam in congelator si am spus,ce-o fi sa iasa,numai bun sa fie!!! Aici am cosmetizat putin reteta sa inteleaga fiecare!!
Ingrediente:500g carne in lucru de curcan(din comert),500g pipote de curcan,500g ficat de curcan,2legaturi de usturoi verde,1pahar cu vin alb,sare,piper,putin cimbru,500g cartofi,3-4linguri ulei
In primul rand,punem pipotele curatate,spalate,taiate in bucati mai mici,intr-un vas sa fiarba,pentru ca aceasta friptura sa nu fie un esec,adica pipotele tari iar carnea sa nu se mai observe;dupa ce au fiert,le punem in vasul cu ulei incins impreuna cu carnea de asemenea spalata;amestecam iar cand carnea s-a albit,adaugam usturoiul curatat,spalat si taiat marunt;lasam sa se inabuse cu capac apoi adaugam vinul si putina apa de la fiertul pipotelor;dupa ce sosul a scazut putin si totul este fiert,adaugam ficatul si lasam 15min;dupa ce si ficatul este fiert,condimentam cu sare,piper,putin cimbru si servim pe farfurie alaturi de piure de cartofi pe care l-am facut intre timp si bineinteles cu salata sau acritura de sezon.
Un deliciu!!

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Budinca si jeleu de capsune

Daca tot au aparut capsunele,e adevarat nu sunt de la noi,am facut ceva dulce ca de mancat mai rabd putin si apar ale noastre ca-s mai gustoase.
Ingrediente:1plic praf de budinca cu aroma de capsune,500g capsune,500ml lapte,4linguri zahar,2foi de gelatina,4linguri fulgi de ciocolata
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500ml lapte si 2linguri zahar;cine doreste poate pune mai mult zahar,eu doar 2linguri pun;dupa ce s-a ingrosat si s-a racit bine,amestecam fulgii de ciocolata,umplem cupele pana la jumatate si le lasam la frigider.
Pentru jeleu,punem intr-un vas pe foc mic capsunele curatate de codite,spalate,taiate care sunt mari,cu 2linguri zahar,amestecam pana se topeste si s-a format un sirop;dam vasul deoparte,pasam cu blenderul fructele,trecem prin sita,piureul il punem din nou pe foc iar cand a ajuns la temperatura de fierbere,incorporam gelatina hidratata,amestecam pana se dizolva iar dupa ce s-a racit completam cupele,ornam cu fructe si lasam la frigider pana in momentul servirii.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Spanac cu orez

Ingrediente:1kg spanac,1ceasca orez,20ml ulei,2-3linguri bulion,2leg.ceapa verde,2leg.usturoi verde sau leurda,sare
Spanacul curatat de coditele lungi,bine spalat in multe ape reci,il oparim intr-un vas 4-5min,il scurgem si-l lasam deoparte sa se raceasca;
In cratita cu ulei incins,calim ceapa si usturoiul taiate marunt,adaugam spanacul taiat si el,bulionul,amestecam bine,adaugam 3cesti cu apa,orezul,1lingurita cu sare si dam vasul la cuptor pana scade;dupa ce este gata,potrivim de gust si servim cald sau rece cu ceapa verde


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu gutui

Daca astfel de fructe se gasesc chiar si iarna,de ce nu am face cate o prajitura??
Ingrediente:2gutui,3oua,130g zahar,1iaurt(200ml),1praf de copt,3linguri ulei,250g faina,2plicuri zahar vanilat
Gutuile curatate le taiem cubulete apopi facem o crema spumoasa din oua cu un praf de sare si zahar apoi uleiul adaugat cate putin,iaurtul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt
In tava rotunda unsa cu mult unt,punem cubuletele de gutui,deasupra aluatul si lasam la cuptor pana se rumeneste,facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-a copt,rasturnam pe un platou,pudram cu zahar si servim.


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Somon cu sos de portocale2

Ingrediente:3-4rondele de somon,5-6 portocale zemoase,4linguri faina,1lingurita amidon,ulei pentru prajit,sare,boabe de piper,chilli uscat,1frunza de dafin
Pestele spalat,uscat,pudrat cu sare,il trecem prin faina,il prajim in ulei si-l scoatem pe prosop de hartie
Intr-un vas pe foc punem zeama de la portocale,piper,chilli,dafin amidonul dizolvat in putina apa rece, cand incepe sa clocoteasca potrivim de gust si dam deoparte sa se raceasca
Punem pestele intr-un vas,rasturnam sosul deasupra strecurat,acoperim si-l lasam deoparte, cel putin 2h;
Servim pe farfurie peste si rondele fine de portocala si lamaie.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Sacchettini al radicchio

Sa nu va imaginatie ca cine stie ce reteta gasiti aici;nu,sunt niste frumoase paste ca niste boccelute de unde vine si numele(sacchettini),umplute cu branza si cicoare rosie(radicchio)
Ingrediente:1punga de paste sacchettini,100ml smantana lichida,100g branza gorgonzola,2linguri parmezan ras
Intr-un vas cu apa si putina sare punem la fiert pastele 3min dupa care le scurgem si le trecem sub un jet de apa rece
Pentru sos punem intr-un vas pe foc smantana,branza taiata sau rupta,amestecam pana se topeste apoi rasturnam peste paste,amestecam totul cu grija si servim calde cu parmezan deasupra

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Prajitura cu mac

Ingrediente:5oua,200g zahar,150g unt,180g faina,50g seminte de mac,1lingurita praf de copt,coaja rasa de la 2portocale,sare
Crema:500g branza proaspata,150ml frisca lichida,150g zahar pudra,zeama si coaja de la 1portocala
Pregatim o crema fina din unt moale,zahar,coaja de portocale,incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si mac.
Rasturnam in forma unsa sau cu hartie de copt si lasam la cuptor 40min dupa care-l lasam in forma sa se raceasca
In acest timp pregatim crema din branza bine scursa,amestecata cu zahar,zeama si coaja de portocala apoi cu frisca batuta separat
Taiem blatul in doua,punem intre foi jumatate din crema,cu restul imbracam prajitura si ornam;lasam la frigider pana in momentul servirii

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Salata de fructe2

Aceasta reteta este israeliana,este pregatita altfel decat stim noi ca se pregatesc aceste salate,dar va spun ca are un gust incredibil de bun.
Ingrediente:50g stafide,50g smochine,50g curmale,30g migdale,50g miez de nuca,50ml vin rosu,1mar,1para,1portocala,1lingurita scortisoara
Punem intr-un bol mai mare vinul si zeama de la portocala apoi marul si para curatate si taiate cubulete,smochinele si curmalele taiate marunt,stafidele,nuca si migdalele macinate,scortisoara apoi omogenizam totul bine si lasam deoparte cateva minute sa se imbibe toate fructele
Impartim apoi salata in boluri si servim cu migdale deasupra

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Chec cu fructe din compot

Eeee,aici am gresit;am folosit fructele din compot si am crezut ca vor sta deasupra dar ele s-au lasat,fiind grele pentru ca sunt imbibate cu zeama de compot.
Ingrediente:4oua,1lamaie,fructe din compot,1cana cu zahar,300g faina,50ml ulei,200ml lapte,1praf de copt
Facem o crema fina din galbenusuri frecate cu 100g zahar,coaja de lamaie,uleiul turnat cate putin ca la maioneza,apoi laptele,faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine;albusurile batute spuma cu un praf de sare,restul de zahar si zeama de lamaie apoi incorporam in compozitia de galbenus amestecand usor.
Rasturnam aluatul in tava cu hartie de copt,deasupra fructele taiate in jumatati daca nu sunt,si lasam la cuptor 45min iar dupa ce s-a racit scoatem prajitura si pudram cu zahar.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme