Tort de primavara reteta 1000

Nici nu-mi vine sa cred ca am facut 1000de retete intr-un timp destul de scurt...zic eu!! nu mai pun la socoteala retetele pe care le-am facut de foarte multe ori pentru ca mor dupa ele,nu mai pun la socoteala retetele care au ajuns la gunoi pentru ca am gresit ceva si nu mai pun la socoteala retetele pe care nu am apucat sa le scriu aici si credeti-ma sunt foarte multe.
Intentionat am lasat aceasta reteta pentru acest numar impresionant pentru mine,pentru ca am cateva cuvinte pentru toti prietenii care ma viziteaza,nu sunt multi e adevarat dar nici putini iar eu ma mandresc cu ei si le multumesc inca o data!!
Multumesc din suflet persoanelor care ma viziteaza regulat,si-mi lasa cate un comentariu sa ma bucur si mai mult;acelas lucru ar fi trebuit sa-l fac si eu la randul meu dar pana nu-mi pun la punct laptopul nu pot sa fac nimic mai mult decat imi da voie;asa ca mii de scuze dar promit ca ma revansez!!
Pentru ca suntem in plina primavara si pentru ca asteptam cu mult drag Sarbatorile Pascale,urez tuturor SARBATORI LUMINATE,PACE IN SUFLETE SI TOATA VIATA VOASTRA SA FIE O PRIMAVARA FRUMOASA,PLINA DE FLORI!!
AVEM NEVOIE DE BLAT:5oua,200g zahar pudra,10linguri apa fierbinte,8linguri ulei,300g faina,1/2plic praf de copt
CREMA:250g branza mascarpone,200ml iaurt,5foi de gelatina,100ml frisca lichida,2linguri zahar pudra,esenta de vanilie,1borcan compot de caise sau alt compot,ornamente
CUM SE PROCEDEAZA:Batem galbenusurile cu zaharadaugam treptat apa fierbinte apoi uleiul si faina amestecata cu praful de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma;rasturnam in tava si lasam la cuptor 30-40min.
Intr-un castron amestecam branza cu iaurt,zahar,arome iar la sfarsit frisca batuta tare;scurgem fructele din compot,hidratam gelatina cu cateva linguri de zeama,o dizolvam pe baie-marie apoi o amestecam bine cu crema de branza;restul de zeama il turnam peste blatul intepat cu o furculita
Punem blatul pe un platou,introducem din nou inelul de la copt,punem cateva linguri de crema apoi fructele,acoperim cu restul de crema si lasam la frigider pana a doua zi cand scoatem inelul si ornam.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Inel cu mac si afine

Este o prajitura delicioasa,pufoasa si aromata
Ingrediente:3oua,100g unt,150g faina,150g zahar,100ml lapte,1lingurita praf de copt,esenta de vanilie,zeama de la 1/2lamaie,3linguri seminte de mac,1ceasca cu afine
Punem intr-un vas pe foc laptele,untul,zahar si fierbem pana se topeste zaharul apoi dupa ce s-a racit adaugam esenta de vanilie,galbenusurile frecate cu zeama de lamaie,albusurile batute spuma cu un praf de sare,macul iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt;omogenizam usor compozitia si rasturnam in inelul de silicon,deasupra presaram afinele si lasam la cuptor 30min.dupa ce s-a racit scoatem cu grija prajitura din forma.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pastrav si cartofi ducess

Ingrediente:4buc.pastrav,4linguri faina,sare,piper,ulei pentru prajit
Cartofi ducess:500g cartofi,sare,piper,nucsoara,1ou
Sos de usturoi:1capatana de usturoi,3linguri ulei de masline,sare,piper,lapte batut,putin busuioc uscat,zeama de lamaie(optional)
Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat,il trecem prin faina apoi il prajim in ulei uncins
Pentru ducess,facem un piure de cartofi fierti,foarte bine pasati amestecati cu sare,piper,nucsoara,ou batut;punem continutul intr-un posh si facem forme preferate direct in tava pe hartie de copt apoi lasam tava la cuptor sa se rumeneasca.
Pentru sosul de usturoi,facem un mujdei fin din usturoiul curatat,bine pisat,condimentat,frecat cu ulei,apoi amestecat cu lapte batut si putin busuioc
Servim pe farfurie pestele,alaturi ducess si un bol cu sos.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Pui pane si cartofi ducess

Cartofii ducess,e o garnitura pentru orice fel de carne,inclusiv peste;e un piure de cartofi,sus in  posh facute stelute direct in tava si lasate  la cuptor pana se rumenesc;de altfel acesti cartofi, sunt foarte buni,interior moale si exterior usor crocant
Ingrediente:1piept de pui,2oua,sare,piper,2lingura de ulei de masline,putin cimbru,1lingurita boia iute,1catel de usturoi,2linguri faina,500g cartofi,un praf de nucsoara,1ou,ulei pentru prajit
Pieptul de pui spalat,feliat ca pentru snitele apoi taiat in suvite late de 2degete,il condimentam cu sare,piper,usturoiul bine pisat,cimbru,ulei,amestecam bine sa se patrunda aromele si lasam deoparte;intr-un castron batem ouale cu un praf de sare,amestecam cu boia iute si faina;trebuie sa rezulte un aluat ca de clatite putin mai gros;rasturnam aluatul peste carne,amestecam bine sa se prinda aluatul de carne,luam cate o bucata de carne si o punem in tigaia cu ulei incins.
Dupa ce am prajit toata carnea lasam deoparte pe farfurie.
Din cartofii curatati si fierti,facem un piure,amestecam cu oul batut,sare,piper,nucsoara.omogenizam totul foarte bine apoi lasam sa se odihneasca si sa se intareasca putin;in tava de la aragaz cu hartie de copt,facem cu poshul stelute din piure,deasupra presaram boia iute si lasam la cuptor pana se rumenesc
Servim pe farfurie bucati de pui pane alaturi de cartofi ducess.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Gratar cu legume mexicane

Ingrediente:4cotlete de porc,5linguri ulei de masline,1/2lamaie,sare,piper,putin cimbru,1punga de mix legume mexicane cu orez, 1lingura unt,1pahar mic cu vin alb,frunze de busuioc
Carnea usor batuta cu ciocanul de snitele,o punem intr-un castron cu sare,piper,cimbru,ulei,zeama de lamaie,amestecam sa patrunda bine,acoperim si lasam 30min.
In tigaia cu unt incins,rasturnam punga cu legume,adaugam vinul,dupa ce a scazut condimentam cu sare si piper,adaugam busuiocul taiat marunt si servim pe farfurie alaturi de gratar
Aici nu am prea multe poze,pentru ca am avut musafiri si am sarit peste acest procedeu.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Spanac la borcan

Mi-am pus anul trecut spanac la congelator si nu mi-a placut;acum incerc alta varianta,adica la borcan.Tin minte ca in vremurile de demult,se gaseau in comert borcane cu spanac si tare bun era
Ingrediente :spanac,borcane,sare
Curatam spanacul de nervurile groase,il spalam in multe ape reci,il oparim 3-4min intr-un vas mare cu apa si cate 1lingura rasa de sare la2l de apa(nu trebuie sa fie sarat ca altfel spanacul nu mai are nici un gust),il scoatem cu o spumiera fara sa aruncam apa,punem spanacul in borcane nu indesat apoi umplem cu apa de la oparit;infiletam capacele bine,le sterilizam1h,le lasam in apa pana a doua zi apoi le scoatem si le depozitam la rece.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Guguluf de Paste

Ingrediente:500g faina,30g drojdie,120g zahar,160ml lapte caldut,100g unt,4oua,sare,coaja de lamaie si portocala,stafide
Glazura:250g zahar pudra,1lingura suc de lamaie,
Dizolvam drojdia cu putin zahar si lapte caldut,faina,lasam sa dospeasca 30-40min;ouale batute cu un praf de sare,zahar,arome,amestecam cu aluatul dospit,framantam adaugand cate putin unt topit,inglobam si stafidele(eu am pus merisoare),punem aluatul in forma de guguluf,ungem cu galbenus deasupra,lasam sa creasca apoi dam la cuptor 4050min.in acest timp pregatim glazura;intr-un vas mic amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si 4linguri de apa fierbinte
Dupa ce guguluful este copt,turnam glazura deasupra si presaram drajeuri mici deasupra
Mie pentru ca nu mi-a iesit glazura,am pus deasupra toping de ciocolata alba.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Cuib cu oua

Ingrediente:500g faina,30g drojdie,150g zahar,sare,2oua,50g unt,coaja rasa de lamaie si portocala,fulgi de ciocolata,150ml lapte caldut
Frecam drojdia cu putin zahar si lapte caldut,facem o gaura in mijlocul fainii cernute amestecam acolo cu putina faina si lasam sa dospeasca;in acest timp frecam ouale cu un praf de sare,restul de zahar,coaja de citrice,rasturnam peste faina,amestecam cu cate putin lapte(daca faina mai cere lapte,mai adaugati),apoi incepem sa framantam adaugand cate putin unt topit;dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim vasul si lasam sa creasca
Dupa ce a crescut suficient de mult,rupem din aluat bucati egale,intindem foi cu sucitorul,presaram fulgi de ciocolata,rulam,apoi rasucim in forma de melc si punem melcii in tava
Tava este o forma rotunda de tort sau alta forma,tapetata cu hartie de copt,in mijloc punem un inel din inox iar in jurul inelului asezam melcii;lasam sa creasca,ungem cu galbenus,presaram deasupra fulgi de ciocolata apoi lasam la cuptor la foc mic 50min
Dupa ce s-a racit,scoatem din tava si umplem golul cu oua de ciocolata.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Placinta napoletana

Aceasta placinta,se poate servi si ca aperitiv.                                                                                           Ingrediente:4foi de placinta,200g paste scurte,500g carne macra de curcan sau vitel,1lingurita maghiran,2oua,150g parmezan ras,1cana sos picant de rosii,verdeata,sare,piper,2linguri ulei de masline,50g unt
Tapetam o tava unsa cu foile de placinta iar restul de unt il punem peste foi;punem apoi pastele fierte si bine scurse,deasupra carnea tocata condimentata cu sare si piper,intindem uniform pe toata suprafata,presaram deasupra maghiranul,ouale batute,sosul de rosii,parmezanul,verdeata tocata marunt iar la final stropim totul cu ulei de masline si lasam la cuptor 30min pana se rumeneste
Se serveste calda cu salata verde.

1 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Colacel cu nuca si scortisoara

Am vazut acest colacel pe FB la Violeta,era atat de frumos incat nu am rezistat sa nu-l fac si eu;acum am avut ocazia sa testez o faina pentru cozonaci cu care nu am lucrat niciodataRezultatul a fost unul de exceptie si la gust dar si aspect!
AVEM NEVOIE DE:1kg de faina de foarte buna calitate Grania,4oua,1ceasca cu miere de albine,70g unt,350ml lapte,50g drojdie,200g nuca macinata,1lingura zahar pudra,1linurita scortisoara sau mai multa cine doreste,coaja rasa de lamaie
Pentru uns:3galbenusuri,3linguri lapte,1lingura miere,putina apa(3-4linguri)
CUM SE PROCEDEAZA:drojdia dizolvata cu putin lapte cald o lasam la dospit,intr-un vas amestecam laptele cald cu mierea,ouale batute cu 1lingurita rasa de sare si coaja de lamaie,rasturnam peste faina si drojdia,amestecam bine apoi framantam aluatul adaugand cate putin unt topit;lasam sa creasca apoi rupem bucati din aluat,intindem foi nu prea subtiri,le ungem cu galbenus,presaram deasupra amestecul de nuca,zahar pudra si scortisoara,rulam apoi taiem rulourile in triunghiuri;punem triunghurile in tava rotunda cu hartie de copt,le ungem cu galbenus si lasam tava la cuptor la foc mic pana se rumeneste,nu inainte de a face testul cu scobitoarea.cat este fierbinte colacelul il ungem cu un sirop din zahar si apa;eu dupa cum se observa la toata reteta am folosit miere de albine.
Nu va imaginati cat de bun a fost!!spun a fost pentru ca a disparut imediat de pe platou.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme